Çok yavaş işlem yapmak nasıl düzeltilmeli?

AxelSeh

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bu sene YKS'ye 3. girişim olacak.
Matematiğim normalde iyidir ama 40 50 dakika sonra sıkılıp soruları okuyamıyorum. Veyahut soruyu doğru yolla çözsem bile işlem hataları yüzünden tekrar sil çöz yapmak durumunda kalıyorum.

Odak arttırıcı ilaçlar sayesinde önüne geçtim biraz ama hala deneme esnasında tabiri caizse"kafam tekliyor". Soruları tek tek çözdüğümde başarılı oluyorum ama bir denemeye koyunca peş peşe çözmekte çok zorlanıyorum.

Eğer sosyal medya kullanıyorsan tamamen bırak, hızlı içerik tüketiminden dolayı odak problemi yaratıyorlar. Onun dışında günde en azından yarım saat kitap okursan faydasını görürsün. Sende uzun süre aynı içeriğin üzerine odaklanma sorunu var kısacası.

Eğer sosyal medya kullanıyorsan tamamen bırak, hızlı içerik tüketiminden dolayı odak problemi yaratıyorlar. Onun dışında günde en azından yarım saat kitap okursan faydasını görürsün. Sende uzun süre aynı içeriğin üzerine odaklanma sorunu var kısacası.
Dopamin detoksu filan yapıyorum. Doktora da gittim çok net bir şekilde dikkat dağınıklığın var dedi. Stimülanlar fayda da etti açıkçası ama hala arkadaşlar filan sohbet ederken soruları nasıl cozduklerini anlatıyorken bariz bir şekilde bende yavaş düşünme var diyorum. 1 2 senedir odak ilaçları kullanıyorum ve hayatıma epey faydası oldu.

Kötü olan stresten dolayı mı odağımı tam toplayamıyorum yoksa odağımı toplayamadigim için mi stres oluyorum belli değil, kısır döngüye girdim. :)

Dopamin detoksu filan yapıyorum. Doktora da gittim çok net bir şekilde dikkat dağınıklığın var dedi. Stimülanlar fayda da etti açıkçası ama hala arkadaşlar filan sohbet ederken soruları nasıl cozduklerini anlatıyorken bariz bir şekilde bende yavaş düşünme var diyorum. 1 2 senedir odak ilaçları kullanıyorum ve hayatıma epey faydası oldu.

Kötü olan stresten dolayı mı odağımı tam toplayamıyorum yoksa odağımı toplayamadigim için mi stres oluyorum belli değil, kısır döngüye girdim. :)
Aslında bu konunun üzerine hiç düşünmesen yavaş yavaş düzelir de bir şey diyemiyorum ya sıkıntılı bir durum. Ben de geçmişte birisiyle konuşurken çok stres olurdum kelimeler birbirine dolanırdı. Umursamamaya ve akışına bırakınca düzeldi. Dikkat dağınıklığının devam etme sebebi de sürekli kendi kendine stres olman olabilir. Profesyonel birinden yardım almak daha iyi olacak sanırım, doktorun ne derse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı