Çok zor durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum

Hocam çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Eğer kız kardeşiniz laftan anlayacaksa onla özel olarak konuşabilirsiniz ama yumuşak bir şekilde değil sert bir şekilde konuşsanız, biraz gözünü korkutsanız sanırsam faydalı olabilir. Ve o çocukla konuşmayı denemeyin sosyal medyada onu da bir yerde yakalayın ona da gözdağı verin. Ve kız kardeşiniz neden bunları yapıyor bir de bir sorun derdi neyse siz yardımcı olun yani tek yapabileceğiniz kız kardeşinizin babası olmak sanırım.
 
Bir abi olarak kardeşini korumak senin elinde, annen baban günün yorgunluğundan pek takip edemez sen takip edeceksin. O çocuk kimse mesaj at bir yere çağır insan gibi konuş oda çocuk dövmeye falan kalkma.

O tarz çocuklara acımayacaksın. Yüz verdin mi şımarıyorlar. Yine ilk konuşsun sakince. Sona doğru dediğim gibi bir daha böyle bir şey yaparsan ve destek çıkarsan senin kemiklerini kırarım, anam babam yatak döşek yatıyor ve yaşlandılar tek kardeşim var benim gibi şeyler söylesin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O tarz çocuklara acımayacaksın. Yüz verdin mi şımarıyorlar. Yine ilk konuşsun sakince. Sona doğru dediğim gibi bir daha böyle bir şey yaparsan ve destek çıkarsan senin kemiklerini kırarım, anam babam yatak döşek yatıyor ve yaşlandılar tek kardeşim var benim gibi şeyler söylesin.

Gözünü biraz korkutması lazım, çok da insan gibi konuşmasın tabii durum ciddi.

Öğretmenleri ile konuşulmalı o zaman.

Evet haklısın.
 
Gel beraber markete gidelim de her şeyi bildiğini açıkla onu korkutman gerek bence. Gerekirse okula git öğretmenleriyle konuş.
 
Önce bu konuyu kardeşinle açıkça konuş. Onu karşına alma yanında olmaya çalış, yanında ol ki, bir derdi olduğunda, çaresiz kaldığında ağabeyim yanımda diyebilsin. İnsan hata yapabilir ama bu hatalardan ders çıkarabilsin daha kötü şeyler yaşamasın. Sonra problem yaşadığı çocukların aileleriyle konuşmaya çalış.

Unutma karşılıklı yaşanan şeylerin tek bir suçlusu yoktur. O yüzden yapıcı olmaya çalış, ağabeylik yap, yanında ol. Utanmasına yol açmayacak şekilde çözüme ulaşmak için önce ailesiyle sonra ailesinin yanında karşı taraftaki çocuklarla konuş. Sen yanında olunca, büyüdüğünüz zaman kardeşin sana ayrı bir saygı duyar. Unutma insan hatalarıyla büyür... Canım kardeşim inşallah tez zamanda çözüme kavuşursun...
 
Daha çok şey var örneğin bir erkek yazmış yok senin adını çıkartırım diye o çocuğa da yazacağım birazdan kendi hesabımdan. Bu konu da çok yalnız kaldım aile büyüklerine bile danışamıyorum korkumdan. Lütfen bana yardım edin akıl verin dostlar lütfen.

Çocuğu bir yerde bulun veya konuşmak için çağırın eğer arkasına güvenen tiplerden değilse muhtemelen korkacaktır çocukla konuşurken aşırı sert olmayın aşırı kibar da olmayın yani uyarı da bulunun eğer 2.ye aynı şeyi yaparsa o zaman çok daha sert olun ( Böylelerine karşı kibar olmamak lazım )

Ek olarak kardeşinle de konuşmaya çalış korkutma korkutursan muhtemelen seninle bir daha o konuları konuşmak istemez olaylara beraber bir çözüm bulmaya çalışın
 
Böyle bir durumda sert olmak lazım, ilk önce kardeşinizle konuşun ve sert bir dille uyarın, daha sonra o çocuğu bulup onu da sert bir şekilde uyarın, eğer çocuk bir daha böyle birşey yaparsa şiddetten çekinmeyin.
 

Geri
Yukarı