Çoklu WAN yönlendirici önerisi

besimkln

Decapat
Daha fazla  
Evimde 2 adet ayrı internet var. Köylük yerde yaşadığım için 23MB hızlara sahipler. Bu iki interneti tek bir ağ gibi bilgisayarımda kullanmak istiyorum. Amacım 23+23 46MB elde etmek değil sadece daha stabil hale gelmesini istiyorum.

FPS oyunu oynuyorum. Pingim çıkıp iniyor. Biraz araştırdım, multi-WAN denen modemler var ama pek anlamadım. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Technopat'ta bununla ilgili bir video olsa aslında çok bilgilendirici olurdu. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Hocam Ping internet hızı harici başka nedenlerle de inip çıkar. Burada internet sağlayıcınızın bölgedeki iletim stabilitesi, internet kutusunda modeminize gelen telefon kablosunun uzunluğu, kalitesi, ek yerleri gibi durumlar ve ev içinde kullandığınız ethernet kablosu veya modem uzaklığı ya da interneti kullanan kişi sayısı ve fazlalığı. Yani birleştirdiğinizde 45mbit olsa bile Ping konusunda bir garantisi yok.

Hocam Ping internet hızı harici başka nedenlerle de inip çıkar. Burada internet sağlayıcınızın bölgedeki iletim stabilitesi, internet kutusunda modeminize gelen telefon kablosunun uzunluğu, kalitesi, ek yerleri gibi durumlar ve ev içinde kullandığınız ethernet kablosu veya modem uzaklığı ya da interneti kullanan kişi sayısı ve fazlalığı. Yani birleştirdiğinizde 45mbit olsa bile Ping konusunda bir garantisi yok.
Hocam aklına gelebilecek her şeyi yaptım ama şöyle bir durum internet sağlayıcan kaynaklı
Garantisi olmasa bile bu durumu en azından bilgi amaçlı öğrenmek istiyorum

Dual Wan olan cihazlar genelde backup amaçlı ve yük dağılımı amaçlı çalışıyorlar. Örnek oyun oynarken yada bir film izlerken dual wan özelliği size avantaj sağlamaz. Fakat bir dosya indiriyorsunuz fakat o sırada webde de dolaşacaksanız işte o zaman yük dağılımı sayesinde bir tarafta dosya inerken diğer yandan rahat browsing yapmanızı sağlar.

Dual Wan olan cihazlar genelde backup amaçlı ve yük dağılımı amaçlı çalışıyorlar. Örnek oyun oynarken yada bir film izlerken dual wan özelliği size avantaj sağlamaz. Fakat bir dosya indiriyorsunuz fakat o sırada webde de dolaşacaksanız işte o zaman yük dağılımı sayesinde bir tarafta dosya inerken diğer yandan rahat browsing yapmanızı sağlar.
Bu tam benlik o zaman peki bunu nasıl yapabilirim

Load balancer özelliği olan Router alacaksınız.
2 DSL birleştiren modem var mı bilmiyorum araştırmanız lazım fakat load balancer özelliği olmalı. Sadece Dual Wan özelliği yetmez. Çünkü bazı ürünler Dual Wan yada Multiwan olabilir ama sadece backup için çalışır özellik. Sizin Load Balancer özellikli modem ya da router bakmanız lazımç

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı