Colorful Battle Marka İşlemciye Ryzen 5 2600 Takılırsa Sorun Olur Mu?

ThEczio671

Hectopat
Bende Colorfuf Battle C. X370M 2666 mhz Am4 bir işlemci var. Bu işlemciye Ryzen 5 2600 takılırsa bir sorun çıkar mı?
Yani demek istesiğim soketlerin uymaması falan değil. Soketler uyuyor zaten. Demek istediğim işlemcide bir performans düşüklüğü falan olmaz değil mi?

Evet kullanılıyor. 3xxx serisini de bios güncellemesiyle takabilirsiniz.
Buradan bakabilirsiniz.

Anakart'ın resmi sitesine girip bios güncellemelerini bulacaksın ve flash'a yazacaksın. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp bios'a gireceksin bios üzerinde Bios update flash seçeneği vardır. Flash'ın takılıyken onu seçip güncellemeyi kuracaksın. Aksi halde işlemcin çalışmayacak görüntü vermeyecek. Çünkü x370 anakartlar 1. nesil amd işlemciler için revize şekilde geliyor.

Anakart'ın resmi sitesine girip bios güncellemelerini bulacaksın ve flash'a yazacaksın. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıp bios'a gireceksin bios üzerinde Bios update flash seçeneği vardır. Flash'ın takılıyken onu seçip güncellemeyi kuracaksın. Aksi halde işlemcin çalışmayacak görüntü vermeyecek. Çünkü x370 anakartlar 1. nesil amd işlemciler için revize şekilde geliyor.
Yada bunları yapacağıma MSI A320M anakart alayım olmaz mı? Yada 350-400 tl arası bir anakart. 350 tl altı am4 ryzen 5 2600 için anakart önerir misin?

Bu arada sitesinden baktım. Bıos a girdim no data falan diyor.

Son düzenleme:
Amd de bütün işlemcilerin çarpan kilidi açık yeni bir anakart alacaksan bana kalırsa ileri dönük olması için B350 yada B450 anakartlara yönelmende fayda var. Msi ,Asus gibi markalar bios güncellemesini düzenli olarak yayınlıyor. B350 alacaksan da sitesinden güncellemenin geldiğini kontrol ederek almalısın yoksa aynı sorun olacak.

Amd de bütün işlemcilerin çarpan kilidi açık yeni bir anakart alacaksan bana kalırsa ileri dönük olması için B350 yada B450 anakartlara yönelmende fayda var. Msi ,Asus gibi markalar bios güncellemesini düzenli olarak yayınlıyor. B350 alacaksan da sitesinden güncellemenin geldiğini kontrol ederek almalısın yoksa aynı sorun olacak.
Gigabyte B450M S2H almaya karar verdim.Asus,Msı gibi markalar otomatik bios yapıyor dedinizya Gigabyte markası da öyle değil mi?

Otomatik yapma diye bir durum yok sadece düzenli olarak sitelerinde paylaşıyorlar güncellemelerini. Gigabyte güzel bilindik bir marka sitesinde 3.nesil güncellemesi bile gözüktüğüne göre fazlasıyla işinizi görecektir.

Otomatik yapma diye bir durum yok sadece düzenli olarak sitelerinde paylaşıyorlar güncellemelerini. Gigabyte güzel bilindik bir marka sitesinde 3.nesil güncellemesi bile gözüktüğüne göre fazlasıyla işinizi görecektir.
Emin olmak için soruyorum. Şimdi ben Ryzen 5 2600 ve Gigabyte B450M şipariş vericem. Bios güncellememe gerek var mı?
2000 serisine güncel geliyordur değil mi?
Son sorumdu teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı