Elektronik Colorful iGame RTX 4070 Ti Super Ultra 32.999 TL

GameRock kalitelidir bu bütçede en mantıklı kart. Belki bilmiyorsunuzdur ekleme yapayım Palit, Galax ve Gainward aynı marka. Palit Avrupa, Galax Asya ve Gainward Amerika pazarı için satış yapıyor. Hepsi bir bütün ve Palit tarafından yönetiliyor. Palit aynı zamanda dünyanın en büyük GPU üreticisi. 🙂

Biliyorum hocam. Ben AMD'nin uygulamasını sevmediğim için NVIDIA iyidir dedim :) artı olarak Palit kart genel üretim yapıyor olsa da RTX 4070 Super ve altı için malzeme kalitesi düşük.

Biliyorum hocam. Ben AMD'nin uygulamasını sevmediğim için NVIDIA iyidir dedim :) artı olarak Palit kart genel üretim yapıyor olsa da RTX 4070 Super ve altı için malzeme kalitesi düşük.

Aslında Dual modeli için düşük olsa da diğer modeller fena iş çıkartmıyor. Temelde makyajlanmış bir ghost modeli çünkü. Aynı markanın ürünleri olduğu için pek şaşırmıyorum. Jetstream ve türevi herhangi bir kart ile ısınma sorunu yaşamazsınız. Malzeme kalitesine önem veriyorsanız Palit GameRock veya Gainward Phantom gayet iyidir. Genelde ROG veya Aorus gibi kartların altında ama TUF ve benzeri modellerin üstünde yer alır. Tabii 4070 Super'in altındaki kartlarda bu modelleri görmek pek mümkün değil. 😕

Aslında Dual modeli için düşük olsa da diğer modeller fena iş çıkartmıyor. Temelde makyajlanmış bir ghost modeli çünkü. Aynı markanın ürünleri olduğu için pek şaşırmıyorum. Jetstream ve türevi herhangi bir kart ile ısınma sorunu yaşamazsınız. Malzeme kalitesine önem veriyorsanız Palit GameRock veya Gainward Phantom gayet iyidir. Genelde ROG veya Aorus gibi kartların altında ama TUF ve benzeri modellerin üstünde yer alır. Tabii 4070 Super'in altındaki kartlarda bu modelleri görmek pek mümkün değil. 😕

RTX 4070 Super Palit 3 fanlıya vs. bakarsanız gerçekten kalitesi kötü. He ısıtma olarak vs. bir şey diyemem göze hitap kısmı üzerine konuşuyorum. Yine de GameRock olsun Palit olsun Jetstream olsun hoşuma gitmiyor. Gainward iyidir.

RTX 4070 Super Palit 3 fanlıya vs. bakarsanız gerçekten kalitesi kötü. He ısıtma olarak vs. bir şey diyemem göze hitap kısmı üzerine konuşuyorum. Yine de GameRock olsun Palit olsun jetstream olsun hoşuma gitmiyor. Gainward iyidir.

Görsel kısım öznel olduğu için ASUS ROG veya MSI Suprim X gibi kartları bile beğenmeyebilirsiniz. Bu çok normal. Tasarım olarak bence kötüler. En azından bir çoğu revize edilmesi gerekiyor.

Tabii ki de test paylaşırsanız çok daha güzel olur. Benim de merak ettiğim bir kart. Benim kartta 60 derece görmüyor şu an. Galax 4070 Ti Super var. Neptune>vulcan>advanced>i game>battle AX. İllaki bir yerinden kısmışlardır kartın. Benim beğendiğim ama TUF seviyesine yakın ama tam olarak TUF seviyesinde olmadığını düşündüğüm bir kart.

Mesela 4080 Super Galax sg ve 4080'i game Ultra modeli incelemesine baktım. Faz sayısı ve kullanılan drmos falan aynı. Galax 1222RPM ile 64 dereceyken i game Colorful 1817RPM ile 64 derece çıkmış. Ki 4080 Super güç tüketimi bir tık daha fazla olan bir kart. Bir de Galax'ın güç limiti %19 artırılabilirken i game modeli %3 artırılabiliyor. Güç limiti de önemli çünkü overclock potansiyelini artırıyor.
Türkçe kaynak olarak da bu var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Galax ile kıyaslayabilirsiniz burada 3DMark testi ve FurMark testi yapılmış.

Bu test benim karta ait hocam birebir aynı ayarları yapmaya çalıştım. OC BIOS'la kullanıyorum hep, ayrıca kafam allak bullak oldu referans verilebilecek bir ASUS MSI kart varsa çok güzel olur.

Adsız.png

Hocam da forumda ve bizzat bir arkadaşımdada Galax modeli vardı.
Da forumda 2 kişi aynı zamanda da arkadaşımın canlı canlı benchmark karşılaştırmasını yaptığımız için öyle söyledim.
Onlar alıyor FurMark'ta 280 FPS ben alıyorum 295 300.
Özellikle satılık bir 4070 Ti Super vardı face grubunda o almış superpositionda 18200 puan ben aldım 19400 puan aynı ayar aynı versiyon...
Abarmışımır ama bu kadar değil, hakikaten daha bu kartla ben daha 62 derece üstünü görmedim. İsterseniz benchmarkları falan eklerim.
Zaten face gruplarındaki satılık ASUS MSI kartların sıcaklık ve benchmark sonuçlarına göre konuştum o kadar fark belki benim kasam oda sıcaklıgımla alakalıdır ama bu kadar olmaz dersiniz görünce zaten.
Özellikle bu ara evde havalardan dolayı biraz soğuk ve ne kadar zorlarsam zorlayayım 60 derece olmadı kart. Sizin attığınız kaynak iyi bir kaynak ama ben bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum.
60 derece üstünü görmemeniz çok normal 4000 serisi zaten ısınmıyor, bakın bu da gamerock modeli.

RTX 4070 SUPER'li hazır kasalar 40k iken, bu kartın sadece kendinisini 40k yapan nedir, bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın.
Kartın 40k olmaması lazım zaten 32-33k olması lazım. Aradaki fark %18 performans ve 16gb vram. 4K oynamak istiyorsan eller mahkum diyip alabileceğin en uygun 4K kartı. Saf performansta 3090ti ile birebir ama tabiki soğutması ve watt tüketimi daha iyi bir de üstüne frame gen atınca 4K'yı yiyen bir kart.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241127_140727_Gallery.jpg
    Screenshot_20241127_140727_Gallery.jpg
    83,3 KB · Görüntüleme: 38
60 derece üstünü görmemeniz çok normal 4000 serisi zaten ısınmıyor, bakın bu da gamerock modeli.

Kartın 40k olmaması lazım zaten 32-33k olması lazım. Aradaki fark %18 performans ve 16gb vram. 4K oynamak istiyorsan eller mahkum diyip alabileceğin en uygun 4K kartı. Saf performansta 3090ti ile birebir ama tabiki soğutması ve watt tüketimi daha iyi bir de üstüne frame gen atınca 4K'yı yiyen bir kart.
Aynen öyle. 👏

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı