Continental kış lastiği nasıldır?

Turk Kahvesi

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
986
Makaleler
2
Arkadaşlar bugün kış lastiği almaya gittim bayağı bir bayi gezdim. En son Bridgestone, Goodyear, ve Continentalin yan sanayisi olan matador markası arasında kaldım. Goodyear UG8 olan modeli 950 liraydı. Bridgestone blizzak 005 modeline baktım (1100 lira) adam lassa ile aynı fabrikada üretliyor hamurları aynı desenleri farklı dediği için bundan vazgeçtim. Continental bayisine gittim oranın sahibiyle bayağı muhabbet ettik. Continentalin yan ürünü olan barum ve matador marka lastikler vardı. Oranın sahibi bütçeni zorlamak istemiyorsam matador tavsiye ediyorum dedi deseni continentalin desenine benziyordu hamuruda goodyear ve bridgestone göre yumuşaktı, tanesi 720 liraya geliyordu. Tam alacakken gaza geldim abi dedim bir de continental bakayım dedim adam akşam pazarı deyip 4 adeti 5500 lira fiyat verdi. Bende gaza gelip aldım. Adam tırdan en son gelen seriyi indirtip taktırdı. Modeli 870p. Sizce mantıklı olan lastiği almış mıyım yoksa gereksiz mi para verdim? Lastik ölçüm 215/55/17.
 
Aldığınız lastik gayet güzel, fiyat olarak da piyasasının altında bile almışsınız. Gereksiz para verip vermediğiniz size kalmış ama şöyle söyleyeyim araçtaki en önemli parçlardan biri ve bir sezon kullanıp atılan bir parça değil. Bütçenizi çok zorlamadıysa güzel lastik seçimi olmuş.
 
5500 bayağı fazla bir fiyat hocam, keşke Falken baksaydınız ben çok memnunum.

Bugün farklı bir aracın kışlık lastiklerini taktırmaya götürdüm 215/60/16 ebatında Dunlop marka. Götürdüğüm yer Karma lastik satan bir yer sahibiyle biraz muhabbet ettim. Bana Dunlop ve Falkenin aynı fabrikada üretildiğini bizim buranın iklimine daha uygun olduğunu söyledi. Taktırmaya götürdüğüm lastiklere baktı çok iyiler hala özelliklerini koruyor dedi. Keşke yine Dunlop alsaydın dedi. Bu arada Erzurum'da yaşıyorum kar buzda kullanıyoruz aracı. Dunloplardan aşırı memnunduk sadece aşırı yol sesi ve yakıt tüketimi fazlaydı tutuşu çok iyiydi. Karda acaba Continental nasıl diye kafama takıldı. Umarım parasının hakkını verir.
 
Kış lastiklerinde genelde iyi puanlar alan markalar Continental, Nokian, Goodyear, Bridgestone'dur. Almadan önce ADAC ve benzeri sitelerden test puanlarına bakabilirdiniz. Fiyatına gelince ben her zaman lastik ve fren balatasına verilen paralara acımam. Motor veya diğer aksamdaki problemlerde en fazla yolda kalırsınız ve çekici çağırıp aracınızı götürür yaptırırsınız ama lastik ve frenlerde sorun oldu mu sonu ölümle sonuçlanabilir. Bu nedenle verdiğiniz paraya acımak hayatınıza paha biçmek gibi bir şeydir.

Ben eski aracımda Nokian WR D4 kullanıştım, yeni aracıma da Nokian WR D5 Snowproof aldım ve çok memnunum.

Dunlop/Falken daha önce yaz lastiği olarak kullandım ve onlardan da memnun kalmıştım, fazla para vermek istemeyenler için F/P lastikleri diyebiliriz.
 
Continentali satılan eski aracımda (broadway) kış lastiği yeni bir araçta (yeni symbol touch) mevsim lastiği olarak uzun yıllar test edip kullandım. Continental hem mevsimlik hem kış (kar) lastiği olarak oldukça yüksek performanslı araç lastiğidir, bu tartışma götürmez gerçektir. Continentali bu nedenle hiç düşünmeden tercih etmenizi öneririm.

Pirelli ve Lassa kalite ve performans bakımından birbirine çok yakındır, Lassa kış kastiği olarak Continentale göre oldukça sert ve sağlam lastiktir. ("Sağlamsa lassa" reklam sloganı gibi)

En son geçen yaz aldığım mevsimlik lastikte Hankook markası genel performans ve kalitesi olarak Continentale biraz yakın, ancak ondan çok üstün değildir. Kış lastiğindeki performansını ise Lassa ve Continenetal kadar iyi bilmiyorum, çünkü kış lastiğini tecrübe edip kullanamadım. Kolay gelsin.
 
Kışlıkta Nokian bayağı başarılıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı