Coole Master Hyper T4 Soğutucusu Montajı

MetalCoreII

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Stock soğutucuyla işlemcinin yük olmadan 55 dereceyi görmesi beni delirtti, bütçeme uygun düşen Hyper T4 model soğutucuyu almaya karar verdim.
Sorum şöyle:
Montajı anakartı sökmeden yapabilir miyim? Kasamın arkası açık yani işlemciye arkadan bir aparatı rahatlı takabilirim.

• İşlemci: Fx-6300
  • Anakart: M5A97 R2.0
  • Kasa: Gigabyte SUMO-Y

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanızın arkasında yeterince büyük bir montaj deliği var ancak emin olmak için test etmelisiniz.

Anakartın arka kısmında 4 adet montaj deliği olacaktır. Eğer bu delikler kasanızın arkasındaki boşluğa denk geliyorsa sıkıntı yok.
Tornavidanın ulaşamayacağı köşelere, iç taraflara kaçıyor ise anakart çıkartılmak zorunda kalınır.
Ancak sanmıyorum, siz yinede test edin.

Ayrıca boşta 55 dereceyse bir sıkıntı var demektir, işin donanım kısmına atlamadan önce yazılımsal boyutunu da bir kontrol edin derim.
Olur da işlemciyi yoran bir program falan çalışıyordur siz farkında olmadan?

Kasanızın arkasında yeterince büyük bir montaj deliği var ancak emin olmak için test etmelisiniz.

Anakartın arka kısmında 4 adet montaj deliği olacaktır. Eğer bu delikler kasanızın arkasındaki boşluğa denk geliyorsa sıkıntı yok.
Tornavidanın ulaşamayacağı köşelere, iç taraflara kaçıyor ise anakart çıkartılmak zorunda kalınır.
Ancak sanmıyorum, siz yinede test edin.

Ayrıca boşta 55 dereceyse bir sıkıntı var demektir, işin donanım kısmına atlamadan önce yazılımsal boyutunu da bir kontrol edin derim.
Olur da işlemciyi yoran bir program falan çalışıyordur siz farkında olmadan?

Kasa sorun çıkarmaz sanıyorum. Dikey montaj biraz uğraştırır gibime geliyor ama yapacak bir şey yok :). Yazılımsal olarak pek birşeye rastlayamadım. Şuan boşta 45 derece. AC4 Black Flag'ı açtığımda 30 dk sonra 67 dereceye kadar çıkıyor.

Emin ol anakart ve tonlarca kablo ile boğuşmaktan çok daha zahmetsiz olacaktır.
Technopat'ın montaj videolarını seyrettiniz mi? Belki macunu yanlış sürüyorsunuz, veya montajın bir kısmında hata yapıyorsunuz.
O soğutucu ile standart frekans ve voltaj değerlerinde 70 dereceye çıkmaması gerekir.

Emin ol anakart ve tonlarca kablo ile boğuşmaktan çok daha zahmetsiz olacaktır.
Technopat'ın montaj videolarını seyrettiniz mi? Belki macunu yanlış sürüyorsunuz, veya montajın bir kısmında hata yapıyorsunuz.
O soğutucu ile standart frekans ve voltaj değerlerinde 70 dereceye çıkmaması gerekir.
Hocam başımdan geçenleri anlatayım.
Soğutucyu aldım bir güzel eve geldim stock soğutucuyu söktüm, çektim çektim gelmiyor. Sonra iyice asıldım, güm elime geldi ben arkaya doğru gittim başımı kanepeye bir güzel vurdum. Sonra işlemciyi takmayı denedim lanet aparat bir türlü kaydırağa oturmadı macunu da yeni sürmüştüm sonra boş haliyle takıp netten videolara baktım sonrasında yaptım. Fanın hava akımı yukarıdaki 2 fana göre ayarladım oluşan sıcak hava oradan atılacak. Şuan boşta 30-33 derecelerde geziyorum. Birde macunu sürdükten sonra baya beklettim bir sıkıntı çıkar mı? İşlemciyi %100 doldurmadı yani yanında 1mm lik 2mm lik boşluklar oldu sıkıntı yaratır mı?

İşlemci ve soğutucu bloğun yüzeyleri temizlendikten sonra işlemciye olabildiğince ince bir katman halinde sürmeniz gerekiyor, işlemcinin tüm yüzeyi soğutucuya temas ettiği için tüm bölgelerine termal macunun ulaşmış olması daha doğru olur.
Amaç tüm bölgeye olabildiğince ince bir katman çekmektir.
Bunu yaptıktan sonra tek seferde soğutucu yerine oturtulup vidaları iyice sıkıştırılır.

Ayrıca üzerindeki fanın profil ayarlarını da kontrol edin, belki fazla yavaş falan dönüyordur.
Düzgün bir montajın ardından boşta 40, yük altında 60 derece semalarında seyretmesi gerekir. 70 derecelere çıkıyorsa bir sıkıntı var demektir.

Hocam 3 saat kadar ayarlar sonda AC4 oynadım işlemci yaklaşık min 46 max 50 gördüm. Boşta zaten dediğim gibi 30-35 arası dolanıyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı