Cooler Master CH321 Kulaklık İncelemesi

Selamlar.

Bu konuda Cooler Master CH321'den edindiğim ilk izlenimleri paylaşacağım. Kulaklığı bir süredir kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de bir tek İtopya satışını yapıyor ve 310 TL gibi bir etikete sahip.

Öncelikle, kulaklık hafif. Yani büyük ve kaba bir kulaklık için hafif fazlasıyla. USB ile bağlantı sağlanıyor. Kendi ses kartı var. Gayet sade, siyah bir tasarımı var ve RGB bir Cooler Master logosu ile süslendirilmiş. RGB'yi kapatmanız veya tek bir renge sabitlemeniz mümkün değil. Mikrofonun ucunda küçük ve çok parlak olmayan bir kırmızı LED mevcut. Çok parlak olmadığından sizi rahatsız etmiyor, hatta fark etmiyorsunuz.

Kulaklığın herhangi bir sürücüsü yok. Plug&Play dediğimiz tak-çalıştır bir şekilde geliyor. Kulaklığın kablosu çıkarılamıyor fakat epey kalın bir kablo kullanılmış. Ayrıca şekillendirilmiş bir kablo olduğundan estetik açısından güzel duruyor. İsteğinizle elinize makas alıp kesmezseniz kabloya kolay kolay bir şey olacağını düşünmüyorum. Uzunluğu da kasası yerde, yanında veya masada olan birisi için fazlasıyla yeterli.

Kulaklığın arkasında ses tekeri mevcut. Mikrofon açma-kapama tuşu konulmamış. Ses tekeri bir tık zor dönüyor. Ele gelmesi biraz zor olmuş. Daha büyük olabilirdi veya teker daha dışarıya doğru konumlandırılabilirdi fakat fazla kullanmadığım, hep sabit tuttuğum için bende bir sorun teşkil etmiyor. Sesi Windows üzerinden ayarlamayı tercih ediyorum.

Kulaklığın mikrofonu hakkında konuşacak olursam gerçekten çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Çıkarılamayan bir mikrofon kullanmışlar. İstediğiniz yöne hareket ettirebiliyorsunuz. Daha önce de bahsettiğim gibi ucunda kırmızı bir LED mevcut. Kalitesine gelecek olursak eğer gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Kayıt kalitesini Bird UM1'e benzettim ve o mikrofon 50 Euro'ya satılıyor tek başına. Kıyaslamanız için de başka kulaklıklardan örnekler vereyim. Arctis 1'den çok çok daha iyi. Arctis 1'in mikrofonu gerçekten rezaletti fiyatına göre. Gamepower Medusa ve James Donkey 710'dan da biraz daha iyi. Bu kulaklıkları daha önce kullandım ve AudaCity ile aldığım ses kayıtlarını karşılaştırdım. CH321 açık ara farkla en iyisi idi. Medusa ve 710'u buraya koyma sebebim de bu kulaklıkların fiyatına göre gerçekten gayet iyi bir mikrofona sahip olmasıdır.

Kulaklığın rahatlığına gelecek olursak oldukça rahat olduğunu söyleyebilirim. Günde 10 saatten uzun süre kafamda duruyor ve herhangi bir ağrı veya acı yaşatmadı şu ana kadar. Yine de James Donkey 710 bana bir tık daha rahat geldi sanki. Belki ona alıştığımdan da olabilir emin değilim fakat kesinlikle rahat bir kulaklık. PU Leather dediğimiz suni deri yastıklar kullanılmış. Çok yumuşak da değiller çok sert de değiller. Sadece yumuşak diyebileceğim bir sertlikleri var. Parmağınızı kulaklığın yastığına doğru bastırınca hemen dibine ulaşıyor. Yastıklar biraz daha şişkin olsaymış daha iyi olurmuş bana göre fakat dediğim gibi oldukça rahat bir kulaklık. Kafa bandı ise kafanıza göre ayarlanan türden.

Ses kalitesini beğendim. 50mm sürücüler kullanılmış. Epey yüksek ses çıkışı var fakat 16 Ohm bir kulaklık olmasına rağmen 710'un maksimum çıkabildiği ses düzeyine çıkamıyor. Yine de diğer kulaklıklara kıyasla, mesela Arctis 1'den çok daha fazla ses verebiliyor. Yine de sürekli son ses müzik dinlenecek bir kulaklık değil. Bir süre sonra sesin şiddeti/yüksekliği kullanıcıyı rahatsız edebilir.

Malzeme kalitesine gelirsek aşırı bir sağlamlık hissi verdiğini söyleyemeyeceğim. İnsan gibi kullanılırsa hiçbir şey olacağını düşünmüyorum fakat kaba kullanmaya gelmeyebilir. Orta derecede bir sağlamlığı var.

Ses yalıtımına değinirsek dışarıya oldukça az ses verdiğini söyleyebilirim. Her şey son seste Devil May Cry 5 - Devil Trigger dinledim ve kulaklık kafamdayken bir kayıt cihazını farklı pozisyonlarda etrafımda döndürdüm. Kayda oldukça düşük seviyede bir ses yansıdığını söyleyebilirim son seste bile.

Kulaklığın dışarıdaki sesleri nasıl kestiği hakkında konuşacak olursak eğer, bu konuda James Donkey 710 kadar iyi olmadığını söyleyebilirim. Dışarıdaki sesleri bir tık daha fazla duyuyormuşum gibi geldi bana. Herhangi bir medya çalmıyorken kendi sesimi daha yüksek duymaya başladım 710'a kıyasla. Ben arkadaşlarla konuşurken kendimi duyamayıp bağırdığım için biraz sıkıntı çıkabiliyordu eskiden fakat bu kulaklık ile en azından kendimi biraz duyduğumdan sesimi dengeleyebiliyorum artık.

Bu kulaklığa puanım fiyatını da göz önüne alınca 10 üzerinden 8 oluyor. Bundan 150 TL daha pahalı satılan Arctis 1'den daha iyi bir kulakık olduğunu söyleyebilirim. Mikrofon kalitesi de birçok kulaklıktan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hem bu fiyat aralığında hem de biraz daha üst bir aralıkta. İleride bir deneme kaydı eklemeyi planlıyorum bu incelemeye.

Bana göre başka kullanıcılar için sadece iki eksisi var bu kulaklığın, mikrofon için bir aç/kapa tuşu bulunmaması ve RGB'yi yönetmek için veya ekolayzır ayarı yapmak için herhangi bir yazılımı bulunmaması.

Eğer bu eksiler sizin için önemli değilse, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kulaklık gibi gözüküyor. Ben sadece Discord üzerinden iletişim kurduğum için Discord'un ayarlarından klavyemde kullanmadığım bir tuşu mikrofonu susturma/açma tuşu yaptım ve iki yıldır bu şekilde kullanıyorum bütün kulaklıklarımla. Bu yüzden benim için herhangi bir sorun oluşturmuyor bu durum. RGB'yi de yönetememek sorun değil benim için çünkü çevre birimlerimdeki RGB ışıklar da sürekli dönüyor. Yani benim sistemime uyumlu oldu kendisi.

Şu an bu incelemede söylediklerim tamamen kulaklığın bende oluşturduğu ilk izlenimlerdi. İleride bu incelemeye bir şeyler ekleyebilirim. Fakat uzun bir süreden sonra herhangi bir ekleme yapmamışsam anlayın ki söylediklerim hala devam ediyor bu kulaklık için.

İncelemelerime resim eklemekten pek hoşlanmıyorum. İnternetten veya Youtube üzerinden kulaklığın nasıl göründüğüne bakabilirsiniz. Özür dilerim.

Ürünün resmi sayfasındaki linki:

İyi Sosyaller!
 
Son düzenleme:
Merhaba, Discord'dan beni eklerseniz eğer Audacity ile mikrofon kaydını atabilirim size. Böylece bir fikir edinmiş olursunuz mikrofon kalitesi konusunda.

Ben kulaklıktan epey memnunum. Çıkarılabilir bir mikrofona ya da kabloya ihtiyacım yok bilgisayarda kullandığım için. Eğer siz dışarıda da kullanacaksanız durum farklı tabii.

310 TL'ye alınabilecek en iyi kulaklıklardan biri olduğunu da söyleyebilirim rahatlıkla. İncelemede yazdığım şeyler değişmedi. Düşüncelerim hala aynı kulaklıkla ilgili.

Discord'dan arkadaşlık isteği attım kabul eder misiniz?
Discord'dan arkadaşlık isteği attım kabul eder misin? @Neko
 
Son düzenleme:
Discord'dan arkadaşlık isteği attım kabul eder misiniz?
Discord'dan arkadaşlık isteği attım kabul eder misin? @Neko
Merhaba, Discord etiketim değiştinden isteğiniz gelmedi. Yeni hali, Neko#9303
 
Bir güncelleme yapmak istiyorum incelememe. Kulaklık ile ilgili söylediğim her şey tamamen aynı tek ekleyeceğim şey kulaklığın suni deri pedleri soyulmaya başladı. Yani benim gözümde James Donkey 710'a kıyasla hiçbir artısı kalmadı diyebilirim. Eğer olurda başına bir şey gelirse kesinlikle yarı fiyatına JD 710 alacağım. Güzel kulaklık ama.
 
Bir güncelleme yapmak istiyorum incelememe. Kulaklık ile ilgili söylediğim her şey tamamen aynı tek ekleyeceğim şey kulaklığın suni deri pedleri soyulmaya başladı. Yani benim gözümde James Donkey 710'a kıyasla hiçbir artısı kalmadı diyebilirim. Eğer olurda başına bir şey gelirse kesinlikle yarı fiyatına JD 710 alacağım. Güzel kulaklık ama.

Olmamış bu.. Üzdünüz bizi lütfen sadece rakiplerimiz ile kıyaslayın :) Lütfen bize [email protected] adresinden ulaşın size 1 çift sıfır pad gönderelim. Lütfen mail atarken kulaklığın fotoğrafını maile eklemeyi unutma.

Bu fırsatımız arkadaşımıza bir ayrıcalık değildir arkadaşlar. Bu tarz durumlarda bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Günün yoğunluğundan forumlara yetişemiyor olabilirim ancak mailleri kontrol ediyorum sürekli.

İyi forumlar.
 
Olmamış bu.. Üzdünüz bizi lütfen sadece rakiplerimiz ile kıyaslayın :) Lütfen bize [email protected] adresinden ulaşın size 1 çift sıfır pad gönderelim. Lütfen mail atarken kulaklığın fotoğrafını maile eklemeyi unutma.

Bu fırsatımız arkadaşımıza bir ayrıcalık değildir arkadaşlar. Bu tarz durumlarda bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Günün yoğunluğundan forumlara yetişemiyor olabilirim ancak mailleri kontrol ediyorum sürekli.

İyi forumlar.
Böyle bir durumda yardımcı olabildiğinizi bilmiyordum. Eğer ped soyulması gibi durumlarda yardımcı olabiliyorsanız bu çok güzel bir şey. Kıyasladığım kulaklık da dahil çoğu kulaklık böyle bir yardımda bulunamıyor kullanıcıya. Yarın atacağım mail. Teşekkürler.
Cooler Master Türkiye'nin attığı mail adresi ile kendileriyle iletişime geçtim ve bana istenilen parça ve adres bilgileri için bir form gönderdiler. Formu doldurduğum gün direkt olarak kargoya verildi pedler. Kargo ücreti bile alınmadı. Teşekkür ediyorum kendilerine.

Kulaklığın pedleri ben satın aldıktan 6 ay sonra soyulmaya başladı. Önümüzdeki ay da kulaklığı alalı 1 yıl olmuş olacak. Pedlerin durumunu ve yeni pedlerin fotoğrafını paylaşacağım. Sonunda yüzümden siyah deri parçaları toplamaktan kurtuldum. Gerçekten mutluyum şu an.

Bu soyulma olayı başka bir kullanıcıda daha geç başlayabilir. Ben aldığımdan beri abartısız her gün 12 saat boyunca kafamda kullandım bu kulaklığı ve kullanmaya da devam ediyorum. Yine de aşırı kibar ve nazik kullandığımı da belirtmek isterim. Bilgisayar başında bu kadar durmayan birisinin pedleri daha geç soyulacaktır diye tahmin ediyorum.

FJIMG_20210710_141618.jpg
FJIMG_20210710_141612.jpg

Selamlar. Şu anda bu konuda yaşanan sorunu yaşıyorum ben de:
Kulaklığı İtopya'ya garantiye gönderilmesi için teslim ettim. Gelişmeleri yazacağım buraya. Bölgemdeki bütün UPS kargolar kalıcı olarak kapatıldığı için direkt Vektron Elektroniğe gönderemedim maalesef.
Dün İtopya'dan aradılar ben de bugün gittim teslim aldım kulaklığı. Değişim yapıldı. Cooler Master Türkiye'ye, İtopya'ya ve Vektron Elektronik'e teşekkür ediyorum. 14 günde çözüme kavuştu.
 
Son düzenleme:
Böyle bir durumda yardımcı olabildiğinizi bilmiyordum. Eğer ped soyulması gibi durumlarda yardımcı olabiliyorsanız bu çok güzel bir şey. Kıyasladığım kulaklık da dahil çoğu kulaklık böyle bir yardımda bulunamıyor kullanıcıya. Yarın atacağım mail. Teşekkürler.
Cooler Master Türkiye'nin attığı mail adresi ile kendileriyle iletişime geçtim ve bana istenilen parça ve adres bilgileri için bir form gönderdiler. Formu doldurduğum gün direkt olarak kargoya verildi pedler. Kargo ücreti bile alınmadı. Teşekkür ediyorum kendilerine.

Kulaklığın pedleri ben satın aldıktan 6 ay sonra soyulmaya başladı. Önümüzdeki ay da kulaklığı alalı 1 yıl olmuş olacak. Pedlerin durumunu ve yeni pedlerin fotoğrafını paylaşacağım. Sonunda yüzümden siyah deri parçaları toplamaktan kurtuldum. Gerçekten mutluyum şu an.

Bu soyulma olayı başka bir kullanıcıda daha geç başlayabilir. Ben aldığımdan beri abartısız her gün 12 saat boyunca kafamda kullandım bu kulaklığı ve kullanmaya da devam ediyorum. Yine de aşırı kibar ve nazik kullandığımı da belirtmek isterim. Bilgisayar başında bu kadar durmayan birisinin pedleri daha geç soyulacaktır diye tahmin ediyorum.

Eki Görüntüle 1102853Eki Görüntüle 1102852
Selamlar. Şu anda bu konuda yaşanan sorunu yaşıyorum ben de:
Kulaklığı İtopya'ya garantiye gönderilmesi için teslim ettim. Gelişmeleri yazacağım buraya. Bölgemdeki bütün UPS kargolar kalıcı olarak kapatıldığı için direkt Vektron Elektroniğe gönderemedim maalesef.
Dün İtopya'dan aradılar ben de bugün gittim teslim aldım kulaklığı. Değişim yapıldı. Cooler Master Türkiye'ye, İtopya'ya ve Vektron Elektronik'e teşekkür ediyorum. 14 günde çözüme kavuştu.
Hocam hortlamış gibi olacağım bir sorum olacak. Hala alınır mı ve sizce GameNote H2002D bunun yerine tercih edilir mi? İkisi arasında kaldım.
 
Hocam fiyatı çok arttıysa başka modeller tercih edilebilir. Güzel ve kaliteli kulaklık aynı zamanda Cooler Master çok yardımcı oluyor bir şey olduğunda ama dediğim gibi fiyatına bağlı tamamen.

GameNote hakkında bilgim yok.
 
Hocam fiyatı çok arttıysa başka modeller tercih edilebilir. Güzel ve kaliteli kulaklık aynı zamanda Cooler Master çok yardımcı oluyor bir şey olduğunda ama dediğim gibi fiyatına bağlı tamamen.

GameNote hakkında bilgim yok.
Fiyatı 400 TL alternatif olarak GameNote dışında pek birşey yok gibi. Kraken X alacaktım kırılıyormuş.
 
CH321 tercih ederdim o zaman.
 

Geri
Yukarı