Cooler Master Kasalarda Kampanya

• Konuyu başlatan MkNStR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 3.040
Cooler Master'ın MB511 ve TD500 kasaları efsanedir. Hava akışının en iyi olduğu kasalardandır. Tek sıkıntıları içindeki fanlar biraz gürültülü çalışıyor. Ama hava akışı ve malzeme kalitesi konusunda sınıfına göre oldukça başarılı kasalar.
Ön paneli sökerken yamulan kasa mı malzeme kalitesinde üstün? Veya 3000'e savunduğun kasanın akrilik cam kullanması mı? Veya yan paneldeki çizgilerin öndeki çizgilerle simetrik olmaması mı tasarım harikası? Traktör gibi ses çıkaran fanları mı? Eksi saymaktan yoruldum. P500A'da böyle kusurların 1 tanesini bile bulamazsın.

Elektronik parçaları anlıyorum da boş metal ve temperli camın nasıl bu kadar pahalıya satıldığını anlamıyorum... En ucuzu 800 liraya metal kutu alıyoruz...
Muhtemelen development kısmına para veriyoruz hocam. Bilgisayar kasaları artık 2000'lerdeki gibi değil. Güzel gözükmesi, hava akışı iyi olması, bütün donanımlarla uyumlu olması, iyi bir dizayna sahip olması lazım ve belki daha da fazlası. Bir kasa geliştirmek için farklı mühendislik dallarından insanlara ihtiyaç var. Yoksa 100 dolarlık kasanın üretim maliyeti 20 dolar bile yoktur metal ve cam çok ucuz bir malzeme.

Ön paneli sökerken yamulan kasa mı malzeme kalitesinde üstün? Veya 3000'e savunduğun kasanın akrilik cam kullanması mı? Veya yan paneldeki çizgilerin öndeki çizgilerle simetrik olmaması mı tasarım harikası? Traktör gibi ses çıkaran fanları mı? Eksi saymaktan yoruldum. P500A'da böyle kusurların 1 tanesini bile bulamazsın.
Akrilik cam mı? Cooler Master'daki akrilik cam değil, temperli camdır. Yani bildiğin çift katlı camdır. Yan paneldeki çizgilerin ön kısımdaki çizgilerle uyumlu olmamasını anlayamadım. Temperli cam üzerindeki kristalize kesikler bence ayrı bir hava katıyor. Fan konusuna gelirsek, evet gürültülü çalıştıklarını zaten söyledim. Sessiz fanlar değiller ama bir ''traktör'' de değiller. Bir diğeri, TD500'ün sadece ön kenar kısımları plastik. Defalarca MB511 ve TD500'ün ön panelini çıkarttım hiç bahsettiğin durumla karşılaşmadım. Ön kısım alüminyum olsaydı daha iyi olabilirdi tabii. Ön tarafta kullanılan ızgara ise oldukça sert ve sağlam bir yapıda. MSI Mag Force veya Phanteks kasaların önündeki ızgara gibi plastiğimsi ucuz bir yapıda değil.

Akrilik cam mı? Cooler Master'daki akrilik cam değil, temperli camdır. Yani bildiğin çift katlı camdır. Yan paneldeki çizgilerin ön kısımdaki çizgilerle uyumlu olmamasını anlayamadım. Temperli cam üzerindeki kristalize kesikler bence ayrı bir hava katıyor. Fan konusuna gelirsek, evet gürültülü çalıştıklarını zaten söyledim. Sessiz fanlar değiller ama bir "traktör" de değiller. Bir diğeri, TD500'ün sadece ön kenar kısımları plastik. Defalarca MB511 ve TD500'ün ön panelini çıkarttım hiç bahsettiğin durumla karşılaşmadım. Ön kısım alüminyum olsaydı daha iyi olabilirdi tabii. Ön tarafta kullanılan ızgara ise oldukça sert ve sağlam bir yapıda. MSI MAG Force veya Phanteks kasaların önündeki ızgara gibi plastiğimsi ucuz bir yapıda değil.

O fanlar çok sorunlu fanlar. Traktör sesi duyan çok. O kasayı aldıktan sonra en az 400 TL fan masrafın var bir de... Ayrıca Phanteks Cooler Master'a göre kat kat daha kaliteli. Sen markayı gözünde çok büyütmüşsün. Ha bir de insan kendi malını kötüleyemiyor maalesef🙃

O fanlar çok sorunlu fanlar. Traktör sesi duyan çok. O kasayı aldıktan sonra en az 400 TL fan masrafın var bir de... Ayrıca Phanteks Cooler Master'a göre kat kat daha kaliteli. Sen markayı gözünde çok büyütmüşsün. Ha bir de insan kendi malını kötüleyemiyor maalesef🙃
Şimdi kaliteli bir kasayla mukayese etsen hak vereceğim ancak kıyasladığın kasa Phanteks. Zaten TD500 ile aynı kulvardalar ve aralarında fan gürültüsü dışında fark yok. Bilakis, Cooler Master'ın kasa kalitesi daha yüksek. Temperli camının akrilik olduğunu iddia eden adamlara Mini ITX'ten üst düzey çelik kasalara kadar çok geniş bir kasa yelpazesine sahip marka kasa arasındaki farkı anlatmak için kendimi hiç yormayacağım.

Ayrıca farklı markalarda birçok kasa kullandım. Bir aralar kullandığım için savunmuyorum aksine her zaman olumsuz yönlerini tespit etmeye çalışan biriyim kullandığım ürünlerin. Fan sesinin yüksek olmasına değindim zaten. Fiyat konusuna gelecek olursak, 100 dolarlık bir kasa normalde ama ülkemizde pahalı. Neden? Çünkü Cooler Master'a olan talep Phanteks'ten daha yüksek. Fiyatının daha yukarıda kalmasına şaşmamak lazım.

Edit: Ha bir de insan kendi malını kötüleyemiyor maalesef sözünü de Phanteks kasaya sahip olup sanki Helios GX601 kullandığını sanan ve CM'yi gömen arkadaşa ithaf edelim. :)

Son düzenleme:
Şimdi kaliteli bir kasayla mukayese etsen hak vereceğim ancak kıyasladığın kasa Phanteks. Zaten TD500 ile aynı kulvardalar ve aralarında fan gürültüsü dışında fark yok. Bilakis, Cooler Master'ın kasa kalitesi daha yüksek.
Buna sadece haykırarak gülerim. Aynı kulvar mı? CM daha yüksek kalite mi? Phanteks mi kalitesizmiş? Bari bilmediğini bu kadar açık etme. Hiç inceleme izledin mi? Hiç bu kasaları bir sisteme taktın mı, kullandın mı? Bu kadar boş nasıl sallanabilir aklım almıyor. Bir de yukarıda MAG Forge ile yan yana koymuşsun Phanteks'i, uzundur böyle gülmemiştim.
Ucuz plastiğimsi ızgaraymışmış "DKJSFKLSDGJLFDGJHDFKH" saf metal ızgaraya dediğine bak, bari önce iki incelemesini oku sonra konuş.

Buna sadece haykırarak gülerim. Aynı kulvar mı? CM daha yüksek kalite mi? Phanteks mi kalitesizmiş? Bari bilmediğini bu kadar açık etme. Hiç inceleme izledin mi? Hiç bu kasaları bir sisteme taktın mı, kullandın mı? Bu kadar boş nasıl sallanabilir aklım almıyor. Bir de yukarıda MAG Forge ile yan yana koymuşsun Phanteks'i, uzundur böyle gülmemiştim.
Ucuz plastiğimsi ızgaraymışmış "DKJSFKLSDGJLFDGJHDFKH" saf metal ızgaraya dediğine bak, bari önce iki incelemesini oku sonra konuş.
İncelemesini değil bizzat elimde inceledim o iki kasayı da. Phanteks'in ön ızgara kısmı Mag Force ile aynı. Hafif basıtırınca bükülüyor ama Cooler Master'da bu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinde sorun var o zaman, bi' doktora görün. Çünkü malzemeden ve kaliteden gram anlamadığın ve bildiğin yanlışta ısrar ettiğin açıkça ortada. Markada dair bir fikrinin olmadığı da ortada. Daha fazla sana laf anlatmakla uğraşmayacağım, hendek atlatmam gereken bir deve var. Göz ardı listemde takıl sen biraz, belki akıllanırsın.

Elinde sorun var o zaman, bi' doktora görün. Çünkü malzemeden ve kaliteden gram anlamadığın ve bildiğin yanlışta ısrar ettiğin açıkça ortada. Markada dair bir fikrinin olmadığı da ortada. Daha fazla sana laf anlatmakla uğraşmayacağım, hendek atlatmam gereken bir deve var. Göz ardı listemde takıl sen biraz, belki akıllanırsın.
Ne bu liseli ergenler gibi belki akıllanırsın lafları :D Eleştirine karşılık veriyorum bunu kaldıramayacaksan bu gibi platformlarda yer almaz veya görüş bildirmezsin olur biter.

Elimde bir sorun yok arkadaşım. Ben TD500'ün kötü bir kasa olmadığını, malzeme kalitesinin iyi olup fanların gürültülü çalıştığını söyledim. Çok kötü diye insanlara yanlış bilgiler verme. TD500, kendi sınıfında gayet de başarılı bir kasadır. Hava sirkülasyonu iyidir. Dediğim gibi, tek sıkıntısı fanların sesli çalışması. Aynı fanlar MB511'de de vardı. Ancak bir traktör gibi de çalışmamaktalar. Diğer konularda olduğu gibi bunda da fazla abartmışsın. Esen kal

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı