Cooler Master Masterbox MB511 ARGB Fanlar kendi kendini kapatıp açıyor

Yüksek DPI

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Pazartesi hazır sistem olarak satın aldığım sistemimle ilgili bir sorun yaşamaktayım. Bu durumu sizle de paylaşmak istedim. Neden kaynaklandığına anlam veremedim. Öncelikle sistemim:
Ryzen 5 5600X (stok fanla birlikte kullanıyorum. Sıvı soğutucu tavsiyelerinizi alabilirim.)
ASUS TUF Gaming Plus II B450
16x2 3200 MHz CL 16 PNY XLRB RGB RAM
XPG SX8200 PRO 512 GB 3500/2300 NVMe SSD
ASUS Radeon TUF Gaming RX 6700 XT
Cooler Master Masterbox MB511 ARGB ve 650W 80+ Cooler Master MVE V2 PSU'dan oluşan bir sistemim var. Sistemde yazılımsal bir sorun yaşamadım henüz. Sorun şöyle ki genelde açılışlarda sistemi başlattığım zaman kasanın fanları öndeki 3 ARGB fan ve arkadaki egzoz fanı olmak üzere çalışıp yeniden duruyor. Bir anda son hız olup durması değil yani normal hızda çalışıp duruyor, sonrasında tekrardan çalışmaya başlıyor. Sebebinin ASUS'un AI Suite3 uygulamasındaki fan ayarlarından olabileceğini düşünüyorum. Başka bir sebepten ötürü olabilir ise sizce neden olabilir? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Bilmiyorum ama belki de yazılımı öyledir, bilgisayar açılırken ilk bir çalıştırıp sonra durdurup yeniden başlatan bir yazılımı olabilir. Ya da dediğiniz gibi ayarları değişmiştir. ASUS'un uygulamasından bir kontrol edersiniz. İsterseniz fan kablolarını kontrol edin ama pek sanmıyorum kabloda temassızlık olduğunu.

Bilmiyorum ama belki de yazılımı öyledir, bilgisayar açılırken ilk bir çalıştırıp sonra durdurup yeniden başlatan bir yazılımı olabilir. Ya da dediğiniz gibi ayarları değişmiştir. ASUS'un uygulamasından bir kontrol edersiniz. İsterseniz fan kablolarını kontrol edin ama pek sanmıyorum kabloda temassızlık olduğunu.

Bazen oluyor bu durum bazen olmuyor, o garip yani. Bir de fan kablolarında temassızlık olduğunu sanmıyorum çünkü RGB modları ve ışıkları sorunsuz çalışıyor şu anda

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı