Cooler Master Masterliquid ML240L ses sorunu

muhsin0618

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2015
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bugün başlıkta belirttiğim sıvı soğutucuyu aldım. Kasanın üst tarafına fanlar aşağı gelecek şekilde montajını yaptım, fakat hiçbir şey açık değilken bile sanki radyatöre bir şey sürtüyormuş gibi bir hırıltı sesi var. Çok rahatsız edici değil ama odada ses yokken rahatsız ediyor. Acaba montaj esnasında bir hata yaptım diye söküp tekrar taktım ama ses hala var. BIOS'tan fan ayarını standarta aldım hatta low profile bile aldım ama ses var sizce neden olabilir veya bu ses normal mi? İlk defa sıvı soğutucu kullanıyorum. Sistemim;
CPU: Intel i7 6700K
GPU: MSI RTX 2060 Super Gaming X
Motherboard: ASUS Maximus VIII Hero
RAM: Crucial ballistx 2X 8 GB
CASE: Thermaltake Versa N23
Lütfen yardımcı olun ilk defa sıvı soğutucu kullanıyorum. Acaba bu ses bana mı rahatsız edici geliyor? Bu ses sıvı soğutucularda normal mi?
 
Aynı soğutucuyu alıp iade etmiştim, kontrolcüsü bozuktu, fanlarının LED'i sönüktü. Fan ile pompa RGB'si birbirinden ayrı yanıyordu. Ayrıca soğutmasından da memnun kalmamıştım. Corsair H100X aldım gayet memnunum. Soruna gelecek olursak ben fanlarda bir sıkıntı olduğunu düşünüyordum. İade edebiliyorsan et.
 
Ayrıca pompa sistemi de bir iki sene içinde bir yere sürtüyor muş gibi (takır takır) oldukça rahatsız edici bir ses yapmaya başlıyor. Normalde pompa maksimum devirde çalışır. Fakat sesten kurtulmak için BIOS'dan pompa devrini yaklaşık %90 seviyelerinde ayarlamak gerekiyor. Bu şekilde sesten kurtulabildim. Soğutma performansın da çok büyük kayıp yaşamadım.
 
Pompa hızını düşürmek testlerde çok fark ettirmeyebilir lakin dolaşımı yavaşlattığı için sıvının sıcaklığı çok daha fazla olacaktır. Ki bu da uzun süreli kullanımda ortaya çıkar.
 
Böyle bir sorun varsa, 6 aylık süre dahilindeyseniz direkt olarak para iadesi talebi ile servise gönderin. 6 aydan fazla olduysa da fanların değişimi talebi ile. Onca para veriyorsunuz, bir de ses işittikten sonra hiçbir anlamı kalmıyor sıvı soğutmanın.
 
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürederim. Pompa kablosunu Pump_fan radyatör kablosunuda CPU_FAN a takınca ses problemim ortadan kalktı çok az bir ses geliyor oda standart sıvı soğutucu sesidir diye yorumluyorum :) fakat. Dediğim kabloları değiştirmeden önce Biostan ayarlamama rağmen RPM 2200den aşşağı düşmüyordu şimdi kabloları değiştirdiğimde 1100-1200 RPM arasında dönüyor bir sıkıntı olurmu ? Oyunda ısınınca otomatikmen RPM i artarmı soğutmak için ?
 
1100-1200 RPM arası dönen radyatör üzerindeki fanlar ise sorun olmaz. Fakat pompa 1100-1200 RPM de çalışıyor ise soğutma performansına ciddi oranda etki yapar. Dediğim gibi tam performans için pompa sistemi maksimum devirde 2200-2300 civarı çalışması gerekiyor. Tabi bir süre sonra rahatsız edici bir ses ortaya çıkabiliyor. Pompa devri yüzde 90 civarı yani 2000 rpm devirde hem sessiz hem de performans kaybı da minimum da olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı