Cooler Master Masterliquid ML240L V2 İncelemesi

Merhabalar. Yaklaşık 2 haftadır kullanmakta olduğum Cooler Master ML240 V2 sıvı soğutması ile ilgili kendi gördüğüm artılar ve eksileri sizinle paylaşacağım. B450 anakart üzerine takılı R5 2600 işlemcisi kullanmaktayım. 40 dakikaları aşan render işlerinde sıcaklığı 90 dereceleri aşıyordu. Bu durumda işlemci kendi frekanslarını kısmak zorunda kalıyordu ve bu da render sürelerinin uzamasına sebep oluyordu. Stock soğutucu (Wraith Stealth) maksimum 1250 RPM'de çalışıyor ve yapısı gereği etrafında bulunan VRM ve RAM'lerin sıcaklıklarını yükseltiyordu. Bu durumda kimi zaman çökmeler yaşanıyordu. Ben de fırsatı kullanarak tercihimi bu sıvı soğutmadan yana oldu. Bu sırada da kullandığım işlemciyi 4.2 GHz'e OC yaptım ve testleri o şekilde gerçekleştirdim. Testleri size 2 farklı şekilde sunacağım çünkü ilk önce kasanın üst kısmına monte ettim ardından merakımı gidermek için ön kısmına monte ederek aynı testleri tekrarladım.
Not: Testlerimi anakart üzerinde fan ayarlarının slient (sessiz) mod aktif şekilde gerçekleştirdim.
Radyatör üst kısma monteli durumda:
-CPU-Z stress testinde 30. dakikada maksimum 71 dereceyi gördü ve orada kaldı. Gürültü seviyesinde bir değişim çok olmadı.

1594900798506.png


-AIDA 64 testeinde ise daha ağır yük bindirdiğinden işlemci 105W tüketimlerini gördü ve 30 dakikalık test sonucunda 80 derecede sabit kaldı. Gürültü rahatsız edici seviyeye geldi.

1594901955738.png


-Oyunlarda işler biraz değişti. CoD mw, Apex, Rainbow 6 gibi ekran kartına çok yük bindiren uygulamalarda kasanın iç yapısı ısındığından 80 derecelere geldi ki %100 yük kullanılmamasına rağhmen.
Radyatör ön panele monteli iken:
-AIDA 64 ve CPU-Z testlerinde ısı değişimi olmadı.
-Oyunlarda ise sessiz kalarak 80 derece kaldı ki çok rahat kulaklık olmadan oyun oynayabildim.
Ön panelde olması ekran kartı sıcaklığını sadece 2 derece yükseltti. Bu değerler sonucunda ön panelde kalmasına izin verdim.
Artıları:
-Iyi bir soğutmaya ve sessiz bir pompaya sahip.
-Kutu içerisinden yine Cooler Master'a ait Master jel Pro çıkıyor ki birçok markada ekstra macuna yer verilmiyor.
-Fan'lar tam devirde dönerken dahi motor sesi duymuyorsunuz.
-Esnek ve kolay kolay zarar görmeyecek örgülü borulara sahip.
-Ekstra olarak RGB kontrolcü ve birleştirici kablo geliyor. Ben direkt anakart 4 pin RGB Header'ını bağlayarak senkron yanmasını sağladım.
Eksileri:
-RGB olarak pompa üzerindeki aydınlatma sadece Cooler Master logosunun çerçevelerine yapılmış durumda. Ne gece ne de gündüz üzerindeki Cooler Master yazısı okunmuyor.
Kullandığım diğer donanımlar: Gigabyte RX 5700XT OC, Dark N10 Pro kasa fakat üzerinde gelen fanların hava üflemeleri kötüydü ve gürültülü olduğundan olarak 2 adet Corsair SP120 PRO RGB fanlar ile değiştirdim.
Genel olarak memnun kaldığımı söylemeliyim. Bu fiyata daha iyi modeller vardır belki de fakat test etmediğim için bir şey söylemem doğru olmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı