Cooler Master MasterPulse MH320 Oyuncu Kulaklık İncelemesi

CM MasterPulse MH320 Thumbnail3.jpg


Fiyatıyla cebi yormayan performansıyla ise tatmin eden Cooler Master MasterPulse MH320 oyuncu kulaklığını inceliyoruz.

Cooler Master’ın özellikle kasalarına ayrı sempatim var ve ciddi anlamda çok güzel ürünler ortaya da çıkartıyorlar. Konu oyuncu ekipmanlarına geldiğinde ise özellikle “Master” adıyla çıkan ürünleriyle biz kullanıcılar tarafından çok beğenildi ve genel anlamda CMStorm dönemine oranla daha başarılı bir grafik çizdiler. İnceleyeceğimiz MasterPulse MH320’de 2017 yılında içinde çıkan MasterPulse MH serisinin giriş seviyesi olarak konumlandırabileceğimiz kulaklığı.

Kutu Tasarımı
MasterPulse ailesinin diğer üyeleri MH530 ve MH750 modellerinde bulunan teşhir penceresinden mahrum bırakılmış olsa da yapı ve tasarım olarak çok benzer yapıda bir kutu tasarımına sahip. Kutu içeriğinden esas elaman dışında bir adette kullanım kılavuzu bulunuyor.

DSC_1283.jpg


Tasarım
Tasarım konusunda ilk dikkatimi çeken CMStorm Ceres 300 ve 500 modellerini andıran mikrofon yapısı oldu. MasterPulse ismiyle çıkarttıkları diğer kulaklıklarda mikrofon kulaklığın iç kısmında saklı olarak karşımıza geliyor.

Gösterişten uzak, siyah konseptli tasarımı ve her ne kadar hoş görünmesine neden olsa da ürünün fiyatını etkileyen LED’lerden arındırılmış kulaklığının sağ kısmında Cooler Master logosu ve hemen alt kısmında kafesli yapı tasarımını zenginleştirmiş. Sol bölümünde ise kulaklığa sabit şekilde mikrofon bulunuyor. 170 derece yukarı aşağıya oynayabilen mikrofonumuz bu özelliğine ek olarak elastik yapısıyla istediğimiz konuma rahatlıklar getirebiliyoruz. "Bi-Directional" yani çift yönlü ses alabilen mikrofonun uç bölümünde ses patlamaları kesmesi için "Pop Filter" (Ses Filtresi) kullanılmış.

DSC_1265.jpg


Malzeme
Dış çerçeve de tıpkı diğer Cooler Master kulaklıklarında olduğu gibi çelik malzeme tercih edilmiş. Kalan bölümlerinde ise mat yapıda plastik malzeme kullanılmış. Kafa bandı ise son yıllarda görmeye alıştığımız kendinden ayarlı yapıda ve bu sayede ayar yapmaya gerek kalmadan her kafa yapısına uygun hale gelmiş oluyor. Kafa bandında ve kulak pedlerinde konforlu yumuşak köpüklerden ve dış kısmı suni deriyle kaplanmış malzemeden üretilmiş. (Poliüretan Kumaş) Kulaklıklarda 40mm’lik Neodimyum mıknatıslı dinamik sürücüler kullanılmış. Kulaklık pedleri kulağı içine saran yapıda ve bu sayede ses izolasyonunda oldukça başarılı. Ayrıca kulaklık pedlerinde kullanılan malzeme suni deri olunca uzun süreli kullanımlarında terlemeye neden oluyor. Tabii bu durum bu ürüne ait bir özellik değil, suni deri kullanılan tüm kulaklıklarda olacaktır.

DSC_1270.jpg


Konfor Ergonomi
Kulaklık kısımları üst seviye ürünlerde görebileceğimiz gibi hareketli değil ama 15 derecelik eğimli yapısı sayesinde kulağın tamamını içine alıyor ve kişisel olarak kullandığım Bloody G501’den sonra MasterPulse MH320 muazzam rahat geldi. Sanki MH320’nin 250 gramlık ağırlığı kafanızda yokmuş gibi hissettiriyor fakat Bloody G501’de 258 gramlık ağırlık 1 - 2 saat aktif kullandıktan sonra kafanızın üzerinde sanki bir tuğla duruyormuş gibi hissettirebiliyor. Bu durum bana ürünün ne kadar ağırlıkta olduğundan daha çok ağırlığın nasıl ve ne şekilde dağıldığının daha önemli olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

DSC_1269.jpg


Kablo ve Kontrolcü
MasterPulse MH320 kulaklığının 2.1 metre kauçuk yapıda kablosunun erişimi oldukça kolay noktasında, ses ayarı yapabileceğimiz ve mikrofonu aktif/deaktif konumuna getirebileceğimiz kontrolcüsü bulunmakta. Özellikle mikrofonu aktifleştirmek ve deaktifleştirmek için yapılmış anahtar oyun oynarken rahatsız edilmeniz durumunda karşı tarafa gitmesinin istemediğiniz sesleri engellememize olanak tanıyor. Kontrolcünün üzerinde Cooler Master logusu bulunması sevdiğim küçük detaylardan. Ufakta olsa bir eleştirimde olacak tabii ki de, mikrofonun hangi kısmı açık hangi kısmı kapalı olduğunu o kadar silik bir şekilde ikonlaştırılmış ki özellikle loş bir ortamda görmek oldukça güç. Aynı durum ses yükseltme azaltma tekerleğinde de bulunuyor.

DSC_1296.jpgDSC_1299.jpgDSC_1316.jpg

Kulaklık ve mikrofon için ayrı ayrı 3.5mm Jack girişlere sahip ve kutunun içinden tekliye dönüştürücü kablo çıkmıyor. Yani mobil cihazınızda ya da tek çıkışı olan Notebooklarda kullanmak için ufak bir masraf yapmanız gerekecek. Bu arada kulaklık ve mikrofon Jacklarına aynı renk vermelerinden dolayı portlara takarken ufak bir karışıklık yaşayabilirsiniz.

Performans
Kulaklık özellikle oyunlarda oldukça iyi bir performans sunuyor. Stereo ses çıkış verebildiği hesaba katılırsa sunduğu üst seviye konforuyla birlikte oyundaki atmosfere dalıp gidebiliyorsunuz. Rekabetçi oyunlarda da çevrenizde olan biteni çok net bir şekilde sesin nereden ne şekilde geldiğini algılayabilirsiniz. Yine de 7.1 ses çıkışı verebilen bir kulaklıkla karşılaştırmamak gerek. Müzik anlamında ise azda olsa hayal kırıklığına uğradım. Tabii oyuncu kulaklığından stüdyo kulaklığı performansı beklememek gerek ve bu tarz ürünlerin üretim amacı birbirinden farklı.

DSC_1339.jpg


Mikrofon
Bir oyuncu kulaklığının olmazsa olmazı da mikrofonu. Sesi robotikleştirmeden ve bozmadan düzgün bir şekilde karşıya iletebiliyor. Oyunlar için yeterli seviyede ama gürültü engelleme teknolojisi (Dip sesi engelleyen) olmamasından dolayı dip ses olması gerektiğinden bir tık fazla. Çok büyük sorun olmasa da genel anlamda kulaklık verdiğiniz paranın hakkını veriyor.

DSC_1264.jpgDSC_1332.jpg

Fiyat
Fiyat konusu, Cooler Master MasterPulse MH320’nin en kuvvetli olduğu nokta. Ürün rahatlıkla 170TL civarında bulunabiliyor. Alternatifleri tabii ki de var ama özellikle sunduğu üst düzey konforuyla 200TL fiyatının altında alınabilecek en iyi seçeneklerden bir tanesi olmayı da başarıyor.

Kişisel kullanımım sonucunda kulaklığın artıları;
  • Sunduğu üst seviye konfor,
  • Rakiplerine oranla bütçe dostu fiyatı,
  • Kafa bandının ek ayar gerekmeden rahat bir şekilde kullanılabiliyor olması,
  • Kulağın tamamını saran kulak pedleri,
  • Mikrofonun her yöne ayarlanabiliyor olması,
  • Kablosunda ki kontrolcüde mikrofonu aç kapa fonksiyonu,
  • 250 gramlık hafif sayılabilecek ağırlığıyla uzun süreli kullanıma gayet uygun,
  • Sade ve şık tasarım hatları.
Eksileri ise;
  • MasterPulse MH530 veya diğer MasterPulse ailesinde ki kulaklıklardan daha alt sınıf plastik kalitesi,
  • Mikrofon kalitesinin üst seviyede yeterli olmaması ve beklentimin biraz altında kalması,
  • Kutu içeriğinden yeni nesil notebooklara uyumlu 3 pinli girişleri 4 pine dönüştüren kablonun olmaması.
Genel anlamda F/P anlamında çıtayı yukarıya çıkartmayı başaran Cooler Master MasterPulse MH320 oyuncu kulaklığı, özellikle ekonomik çözümler arayan ve bütçesi düşük kullanıcılara hitap ediyor.

CM MasterPulse MH320 Özellikler2.jpg


Ürüne genel olarak puanım ise; 7.5

Tasarım: 8/10
Özellik: 6,5/10
Konfor/Ergonomi: 9/10
Malzeme: 6,5/10
Performans: 7/10
Fiyat: 8/10

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İncelemeyle alakalı eksik veya hatalı bir bölüm varsa paylaşabilirsin.
 

Dosya Ekleri

  • DSC_1263.jpg
    DSC_1263.jpg
    235,6 KB · Görüntüleme: 255
  • DSC_1291.jpg
    DSC_1291.jpg
    236,5 KB · Görüntüleme: 247
  • DSC_1326.jpg
    DSC_1326.jpg
    237,9 KB · Görüntüleme: 236
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı