Cooler Master MB520 ses yapıyor

  • Konuyu başlatan Ynka
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 665

Ynka

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
2.486
Çözümler
17
Cooler Master MB511
Cooler Master MB520
Cooler Master TD500

Bu üç kasada kullanılan fanlar aynıdır ve her ne kadar kendi segmentinde efsane kasalar olsalar da fanları gürültülü çalışmaktadır. Zaten molex ile bağlıyorsanız fanlar en son devirde yani 1200 RPM'de döner. Cooler Master'ın bu kasalarda kullandıkları fanların motorları biraz sesli. Bunun için yapabileceğiniz bir şey yok. Çok rahatsız iseniz Cooler Master'ın SickleFlow veya Halo serisi fanlarından alabilirsiniz. Daha yüksek RPM sunmasına rağmen daha sessiz çalışırlar.

Fanları çoklayıcı ile anakarta bağlayın ki sürekli yüksek devirde çalışmak zorunda kalmasınlar.
 
Cooler Master fanlari denilince akla onun adı gelir. Cızırtı, tikirti; CM, CM, CM. Fan değiştirerek sorunu çözdüm. Kaç adet Cooler Master fan elime geçti hatırlamıyorum ve neredeyse hepsinde o sorun vardı.
 
Cooler Master MB511
Cooler Master MB520
Cooler Master TD500

Bu üç kasada kullanılan fanlar aynıdır ve her ne kadar kendi segmentinde efsane kasalar olsalar da fanları gürültülü çalışmaktadır. Zaten Molex ile bağlıyorsanız fanlar en son devirde yani 1200 RPM'de döner. Cooler Master'ın bu kasalarda kullandıkları fanların motorları biraz sesli. Bunun için yapabileceğiniz bir şey yok. Çok rahatsız iseniz Cooler Master'ın Sickleflow veya Halo serisi fanlarından alabilirsiniz. Daha yüksek RPM sunmasına rağmen daha sessiz çalışırlar.

Fanları çoklayıcı ile anakarta bağlayın ki sürekli yüksek devirde çalışmak zorunda kalmasınlar.

Benim kasam gayet sessiz çalışıyor (MB511)

Sorun sadece alt fanda sanırım, o da titreşim yapıyor olabilir. Benim fanlarım Molex ile değil fan çoklayıcı ile bağlı. Siz de fan çoklayıcı ile deneyebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı