Cooler Master MB600L hava akışı problemi

lurkingloris

Megapat
Daha fazla  
Oncelikle sistem ozelliklerim:
  • Ryzen 5 2600.
  • Zotac GTX 1070.
  • Arctic Freezer 34 Duo sogutma.
  • 16 GB 3200 MHz RAM.
  • MSI B450 GAMING Plus.
  • Corsair CX750 guc kaynagi.
On tarafta 2 tane Uphere marka DC 1200 RPM fan mevcut.
Arkada da 1 adet ayni fandan mevcut.
Kasanin kapagi kapali sekilde butun fanlar maximumda calisirken BF5 oyununca CPU sicakligi 68 dereceye kadar cikiyor.
Kasanin kapagini actigimda yine butun fanlar maximumda CPU sicakligi 48-49 dereceye dusuyor.
Arada 20 derece fark var bu tam olarak neyden kaynaklanabilir? Kasa mi cok kotu yoksa fanlar mi?
Hava akisini duzenlemek icin kasanin içindeki kablolarini olabildigince duzenledim fotografta gorebilirsiniz.

Belli ki egzoz fan icerdeki sicak havayi disari atamiyor. Arkaya kaliteli bir fan alsam sorun cozulur mu? Normalde bu tarz kasalardan daha fazla performans beklerdim. O eski tip guc kaynaginin icerde oldugu butun kablolarin meydanda oldugu kasalara kiyasla. Ama 20 derece cok ciddi bir fark.

Sonuc olarak cozum onerilerinizi bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
68 derece aslında CPU için yük altında gayet iyidir. Kapak açılınca ısı düşmesi illa ki olacaktır. Ama bu büyük ölçüde toz tutmasına sebep olur pek tavsiye etmem o yüzden. Hava olayına gelince de hava soğutma kullanmadım ısıda sorun yaratır diye. Kapladığı yerden dahi olsa içerde bir ısı oluşturuyor. İşlemciyi soğutsa da diğer bileşenler artabiliyor. Kasanın PCI yerlerindeki şeyleri çıkarıp kullanılabilir hava alınması için

İşlemci fanlarının ikisi de aynı yöne bakıyor değil mi?

Evet Islemci fani onden alip arkadan atiyor egzoz fanina dogru.

Kapagin acilmasi her zaman sicaklik dususu saglar mi? Aslinda dogru hava akisi saglanirsa, icerdeki esintiden dolayi sicakliklar kapak acik halilnden bile asagi dusebilcegini okumustum. Boylece hem toz girmez hem de daha dusuk sicakliklar elde ederiz. Bu yeni kasalarin amaci da o degil mi zaten.

Son düzenleme:
Kule soğutucu havanın hızlıca akmasına engel mi oluyor acaba diye düşündüm. Fan yaprakları birbirlerinden farkı. Bu da hava akışının türbülansa girip kasadan çıkamamasına sebep olabilir.

Hakli olabilirsiniz o acidan dusunmemistim. Ama zaten kule tipi sogutucuda hava direkt sogutucunun icinden gecmiyor mu? Onden hava geliyor sogutucun icinden egzoza oradan da disariya degil mi? Bir de RPM'ler farkli. Sogutucu 2200 RPM'e kadar cikiyor kasa fanlari 1200 o da farkeder değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…