Çözüldü Cooler Master MF120 Halo fan bağlantıları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oguny23

Femtopat
Katılım
8 Temmuz 2020
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Cooler Master MF120 Halo serisi fanlardan sipariş verdim üçlü paket olarak. Anakartım ASUS TUF B450 PRO GAMING. Bağlantıyı nasıl yapacağım konusunda biraz araştırma yaptım fakat kafam iyice karıştı. Çoklayıcı ile üç fanı da tek bir girişe bağlarsam sorun olabilir emin değilim. Fanların özellikleri şu şekilde:
Bağlantı Türü: 4-Pin (PWM)
Fan Voltaj: 12V DC
Fan Rated Current: 0.25A
Fan Safety Current: 0.37A
RGB Bağlantısı: 3-Pin
RGB Voltajı: 5V DC
RGB Rated Current: 1.40A
Fan Güç Tüketimi: 3.0W
Bir konuda amper değeri 0, 30'u geçmesin diye okudum. Anakartımın CHA_FAN girişlerinin kaç amper desteklediğini de bulamadım. Girişlerin ikisi dolu, 1'ya da 2 tane boş yer var sanırım. 3 fanı tek girişe taksam sorun yaşar mıyım acaba? Ve değerin nasıl olması gerek? Aydınlatırsanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ARGB bağlantıları için gereken port anakartınızda yok maalesef. Işıklandırma için gelen küçük kumandayı kullanacaksınız.

3 adet fan portunuz var. Bunları farklı şekillerde kullanabilirsiniz.

Kitapçığa göre 1A tavsiye edilen en fazla fan portu için.
E14788_TUF_B450-PRO_GAMING_UM_web.pdf (asus.com)
CM ise fanlar için 0.25-0.37A arası demiş, 3 tane takabilirsiniz ancak zorlamak istemezseniz 2 tane bir porta takabilirsiniz ki ben de öyle öneririm.
MasterFan MF120 Halo | Cooler Master

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    32,5 KB · Görüntüleme: 43
Son seçtiğiniz çoklayıcıda hepsi 4 pinli yuvalar.

Sorunuzu biraz daha açar mısınız?

Tabi ki. MF120 Halo fanlar bağlantı için 4 pin PWM giriş istiyor. Piyasadaki çoğu çoklayıcı anakarta 4 pin PWM girişle bağlanıyor fakat fanların gireceği çıkışların sadece bir tanesi 4 pinli oluyor geri kalanları 3 pinli çıkışlar. Bu durumda yeni aldığım fanlara uygun değil. Her birinin 4 pinli olması gerekiyor anladığım kadarıyla. Yeni halo fanları az önce attığım ürüne bağlayacağım. Anakarta tek giriş olacak şekilde. Diğer eski fanlar PSU'ya bağlı kalmaya devam edecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı