Cooler Master Mwe 850 Gold-V2 Alınır mı?

Anakartım ASUS B550 E gaming, 8+4 istiyor ama 8+8 daha ideal. Toughpower GF1 750W - TT Premium Edition Thermaltake ürününde 1x 4+4 CPU güç girişi bulunuyor yani 8+8 yok maalesef.

Böyle bir ürün buldum sizce bu nasıl? CX Series™ CX750F RGB — 750 Watt 80 Plus® Bronze Certified Fully Modular RGB PSU 4+4 8 Pin güç girişinden 2 adet var bu modelde. Bunun kapasitörleri kaliteli mi?
MWE Gold 850 Gold V2 alın. Bu arkadaşlar çok bilmiş sanırım. Size 750W tavsiye ediyorlar. 850 alın içiniz rahat etsin. Kendileri bilmiyor ki Cooler Master zaten kapasitörleri hiçbir PSU'sunda yazmıyor. Kendisine de Rampage PSU muamelesi yapılmış ama bu CM. Bu PSU'nun da %30 aşağısında fan kapatma gibi özellikleri var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    314,8 KB · Görüntüleme: 74
850 olarak düşünüyordum ama bazı modeller stokta yok o yüzden 750 Gold modellere yöneldim. Hemen yukarıda attığım Corsair model sizce kaliteli mi?
Hocam sizin attığınız güç kaynağının Bronze sertifikası var. Ancak benim attığım PSU Gold sertifikasına sahip ve ayrıca Seasonic güç kaynakları cidden çok kalitelidir. 10 yıl garantisi mevcut. Seasonic kapasitörleri daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama sıkıntı ise 650W. 650W besler ancak biraz pahalı. 650W güce göre dedim.
Bu sebepten ötürü bu modeli düşünmüyorum. 2x 8+8 CPU güç girişli model arıyorum.
Aslında ben yanlış görmediysem 8+8 CPU güç kablosu girişi var ancak sadece 1 adet 8 pin CPU kablosu mevcut. Garip biraz.

Thermaltake'den ziyade, japon kapasitörlerin daha uzun ömürlü ve dayanıklı, kaliteli olduğu biliniyor. Daha çok japon kapasitörlü ürünler öneriliyor. Öyle olan ürünlere de firmalar genelde 10 yıl garanti veriyor. Daha ucuzu modeller iki yıl garantili onun üstündeki modeller 5 yıl, iyi modeller de 10 yıl garantili.
Corsair Çin menşeli kapasitor sahibi ürünlerine de 10 yıl garanti veriyor. Çin bu konuda Japonya'yı yakaladı artık. Yakalamasa Corsair ikisine de 10 yıl garanti vermezdi.

Son düzenleme:
Corsair Çin menşeli kapasitor sahibi ürünlerine de 10 yıl garanti veriyor. Çin bu konuda Japonya'yı yakaladı artık. Yakalaması Corsair ikisine de 10 yıl garanti vermezdi.
GF1İn dengi RMX serisi.
Aslında ben yanlış görmediysem 8+8 CPU güç kablosu girişi var ancak sadece 1 adet 8 pin CPU kablosu mevcut. Garip biraz.
Harici kablo alınıp kullanılabilir o zaman. Pahalı da değildir bence kablo.
Bir de Vatan'da ve kendi sitesinde neden girişler farklı gözüküyor?

CX750F modeli hakkında merak ettiklerinizi gidermek için kısa bir inceleme yapacağım:

Genel özellikler:
  • 80+ bronz sertifika.
  • Full modüler.
  • 5 yıl garanti.
Korumalar:
  • Aşırı gerilim koruması​
  • Düşük gerilim koruması​
  • Aşırı güç koruması​
  • Aşırı sıcaklık koruması​
  • Aşırı akım koruması​
  • Kısa devre koruması​
Güç:
  • 12V kanalından gücünün tamamını verebiliyor, gayet iyi.
Kapasitörler:
  • 1. ve 2. seviye kapasitörler kullanılmış.
Voltaj regülasyonu:
  • Voltaj regülasyonu konusunda eh işte, idare eder.
Dalgalanma:
  • Dalgalanma testlerini geçmiş.
Verimlilik:
  • Verimlilik konusunda iyi iş çıkartmış diyebilirim,
  • %2 yük testinde %63.63 verimlilik sağlamış.
  • 20W-80W yük testinde %79.87 verimlilik sağlamış.
  • 40W-100W yük testinde %84.95 verimlilik sağlamış.
  • %20-%100 yük testinde %90.14 verimlilik sağlamış.
%10-%110 yük testlerinde sonuçları iyi sayılır.

Hafif yük testleri:
  • Hafif yük testinde güzel verimlilik sağlamış, başarılı.
5VSB verimliliği:
  • 5VSB kanalında %76.58 verimlilik, güzel.
Boşta güç tüketimi:
  • Boşta güç tüketimi konusunda hoş, çok detaya girmeyeceğim.
Yük-fan devri-ses şiddeti:
  • %100 yükte 43 dBA civarı ses yapmış.
  • %100 yükte fan devri 2100 RPM civarında.
Hold up time süresi ve PWR_OK sinyali:
  • Hold up time süresi 14.8 ms (ATX standartları 17.0 ms, yani standartların biraz altında kalmış)
  • PWR_OK sinyali doğru ayarlanmış,13.2 ms, idare eder.
Geçici yanıt testleri:
  • Geçici yanıt testlerini geçmiş.
  • 12V kanalında geçici yanıt güzel, aynı şekilde 5V ve 5vsb kanalı da geçici yanıt konusunda güzel sonuçlar almış.
  • 3.3v kanalı geçici yanıt testlerinde yükselmiş, çok problem değil.
Açılma testlerinde voltaj aşımı yok, olması gerektiği gibi, normal.

Ani akım:
  • 87.33A gibi bir ani akım değeri var, daha düşük olmasını isterdim, ama 100A üstüne çıkmamış, sorun yok.
Kaçak akım:
  • Kaçak akım 0.74 ma, güzel.
Korumalar:
  • Korumaların çoğu doğru ayarlanmış, güzel.
DC güç sıralması:
  • Bir problem yok,3.3v kanalı hepsinden daha düşük, olması gerektiği gibi.
Ortalama gürültü:
  • Ortalama 34.36 dba ses çıkartmış, ne çok sesli ne çok sessiz.
Ortalama verimlilik:
  • Ortalama %89.12 verimlilik sağlamış, güzel.
Sonuç: MWE Gold 750W modeli bu PSU'dan %2 daha iyi, GF1 ise %15 civarı daha iyi.

Kaynak:

Son düzenleme:
GF1 tamam, gayet öneriliyor fakat 1x 4+4 CPU güç girişi var. Ben biraz O.C yapmak istediğim için bana ek CPU güç girişi gerekli. Bu sebepten ötürü 4+4 asla uymaz. Şu an FPS 700W 80+ Bronze kullanıyorum ve bu model de 4+4 CPU güç girişi mevcut. Şu an bir sıkıntı yaşamıyorum ama asıl değiştirme isteğim 8+8 CPU güç girişi ve PSU değiştirmeye girdiğim için ileriye yönelik olması.

Kafam iyice karıştı 😅 FSP için de incelemede eksi yönler verilmiş bayağı sesi vb. CM modelini mi alsam diyorum.
O inceleme sonuçları gerçekçi değil. Orada belirtilen modellerin başka yerlerdeki sonuçlarına bakarsanız farklı hep. Mesela ben FSP kullanıyorum. %15 yük altında ses değeri vermiş. Halbuki %30 altında fan çalışmıyor zaten. Sesli bir PSU da değil.
Corsair Çin menşeli kapasitor sahibi ürünlerine de 10 yıl garanti veriyor. Çin bu konuda Japonya'yı yakaladı artık. Yakalaması Corsair ikisine de 10 yıl garanti vermezdi.
Hangi modelinde hem Çin kapasitör hem 10 yıl garanti var. Atar mısınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı