Cooler Master PSU'da coil whine sorunu

berat3636

Kilopat
Yer
kars
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yükte aşırı bir coil whine var. Tam yükte değil. Sadece ekran kartı %100, işlemci %50-60 yükte iken. İkisi de tam yükteyken azalıyor. Bu durum birkaç ay önce FurMark'ı açık unutup çay içmeye gittiğim sırada oldu. Önceden yoktu coil whine. Geçen günlere kadar sesin ekran kartından geldiğini sanıyordum ama işlemciye OC yapınca aşırı güç tüketimi olduğu için coil whine çok daha fazla arttı ve anladım ki PSU coil Whine'ı. Hedefimdeki PSU XPG Core Reactor ama para yok
Geçici bir çözüm bulamaz mıyız? İçini açıp bobini açsam geri sarsam falan? Veya farklı bakır tel sarsam?
Aşırı bir coil whine var, çok rahatsız ediyor.
Modeli: Cooler Master RS-500-PCAR-I3

Son düzenleme:
Kesinlikle önermiyorum ve sorumluluk kabul etmiyorum. Ancak CW sorununu bobinlere silikon uygulayarak azalttığını söyleyen kullanıcılar var. Youtube üzerinden yabancı kaynaklara ulaşabilirsiniz. Eski bir PSU'nun bobinlerine silikon uyguladığım zaman CW azalmıştı, el işçiliğim berbat olduğu için sesi tam olarak kesemedim.

Bildiğimiz sıcak silikonu alıp bobinin üstüne mi dökmek gerekiyor? Riskli değil mi?

Bildiğimiz sıcak silikonu alıp bobinin üstüne mi dökmek gerekiyor? Riskli değil mi?
Ben sıcak silikon uygulamıştım, silikonların erime sıcaklığı hayli fazla olduğu için PSU'nuzun yük altında olması bile silikonu eritmez. Ben sıcak silikon uygulamıştım, silikon tam olarak kuruduğu zaman bir sorun olacağını zannetmiyorum. Tabii sorumluluk sizde hocam, sıcak silikon harici yapıştırıcılar yangın tehlikesi çıkartabiliyor. Silikon bu iş için uygun.

Coil whine sadece ses, rahatsız ediyorsa ellenebilir. @462488'ın dediği sıcak silikon işe yarayabilir, elektromanyetik dalgalardan etkilenmesini önlüyorsun bobinlerin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…