Coolmaster T2 Mini Sıcaklık Sorunu

1186mrt1186

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, fanı yeni aldım. Eski fanım çok rahatsız edici ses çıkarıyordu. Stok fan olmasından dolayı sanırım. Battlefield 3'de CPU sıcaklığım 53-50 derece arası. Eski fanımda 54-55 civarı idi. Bunun sebebi nedir ? Nasıl bu sıcaklığı düşürebilirim ? Ben ortalama 45-49 derece arası beklerken böyle bir değerle karşılaştım. Recep Baltaş'ın AMD sistem toplama videosunda bu fanı gördüm ve güvenerek aldım. İlerde O.C için uygun olduğunu söyledi. O.C yapmak gibi bir amacım yok ama benim işlemcim böyle oluyorsa herhalde onların işlemcisi kavrulur diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunu düzgün sürdüğümü düşünüyorum. Fan kendi hızı 2200 devirde dönüyor bunu daha ne kadar arttırabilirim ? Hangi programla yapabilirim ? Sadece BIOS'tan olmuyor herhalde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan gerektiği hızda dönüyor, sıcaklıklar seni yanıltmasın. Çünkü fan hızı sıcaklığa bağlı olarak artıp azalıyor. Şu an değerler gayet normal.

Sıcaklıkları nasıl düşürebilirim?

1- Kasa içerisinde kablo karmaşasından kurtulup, hava sirkülasyonu sağlamalısın.
2- Driverları güncelleyip, sistemi yoracak arka plan uygulamalarını kapatmalısın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı