Core2Quad Q8300 Sisteme 250TL'ye ekran kartı önerisi

Tekrar merhabalar. Bütçemi zorlayarak iki kart arasında kaldım.

1. Asus Gtx750 Ti Gddr5 2Gb 128Bit Nvidia Geforce Dx11 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
2.HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Karşılaştırma: GeForce GTX 750 Ti vs Radeon HD 7770 – Performance Comparison Benchmarks @ Hardware Compare

Bu kartlardan hangisi daha iyidir ? Karşılaştırma sayfasında aralarında pek bir fark yok gibi gözüküyor. Üstelik HD7770 hem biraz daha uygun hem de DX11.1 destekliyor. Malumunuz Watch Dogs var GTA V yolda. Sıkıntı çıkmasını istemiyorum zaten kartı 2 ayda anca alabileceğim, geniş bir zamanım var. Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Ayrıca anakartım P5KPL-SE bu kartları çalıştırmakta sıkıntı yapmaz sanırım. Bir de anakart masrafı yapamam :)

Tercihim GTX750 Ti ama ekran kartının tipi biraz ezik kalmış. HD7770 daha heybetli duruyor görünüşe bakılırsa :D Kasam tamamen saydam içindeki donanımların kalıplı durması daha şekil yapıyor :) Ama özellik bakımından farklar ve oyunlarda vereceği parformans daha önemli.

PSU önerilerine de açığım. İşlemciye o/c yapacağımdan PSU yetmeyecektir.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
PSU olarak bunu önerebilirim. Tabi ekran kartından ayrı bir bütçede düşünüyorsan. Ayrıca, muhteşem indirimi mevcut. Gelecek için ideal.

12V kanalından 600W ve 50A vermekte.

Corsair Vs Serisi 650W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar (149TL)

Not: Güç kaynağı, şubelerde bu fiyata gelmeyecektir, 192TL'ye gelecektir. İnternetten sipariş ile alırsan, bu fiyata sahip olursun.

Ekran kartı dersen, iki seçenek var. Tabi seçim senin.

1- Msi Gtx750Ti Twin Frozr Gaming Gddr5 2Gb 128Bit Nvidia Geforce Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar (424TL)

2- Powercolor R9 270 Turboduo Gddr5 Oc 2Gb 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar (440TL)

Ekran kartında GB tan çok Bit önemlidir. İleriyi düşünerek 128 bitlik değil de.
256 bitlik bir ekran kartı alırsan daha uzun ömürlü olur. Nvıdıa'lar son zamanlarda 216 bit'leri çok pahalı. 600 tl altı yok gibi ama amd bakabilirsin.
300-400 tl arası psu değiştirmen gerekebilir.

Birde ana kartın pcı express 2.0 alacağın ekran kartı 3.0 olursa.
Kalite açısından kaybın olur mu ? O konuyu da değerlendirmek gerekir.
Sonuçta para harcanacak sık dokuyup ince elemek gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU olarak bunu önerebilirim. Tabi ekran kartından ayrı bir bütçede düşünüyorsan. Ayrıca, muhteşem indirimi mevcut. Gelecek için ideal.

12V kanalından 600W ve 50A vermekte.

Corsair Vs Serisi 650W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar (149TL)

Not: Güç kaynağı, şubelerde bu fiyata gelmeyecektir, 192TL'ye gelecektir. İnternetten sipariş ile alırsan, bu fiyata sahip olursun.

Ekran kartı dersen, iki seçenek var. Tabi seçim senin.

1- Msi Gtx750Ti Twin Frozr Gaming Gddr5 2Gb 128Bit Nvidia Geforce Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar (424TL)

2- Powercolor R9 270 Turboduo Gddr5 Oc 2Gb 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar (440TL)

300-350 lira seviyesini geçemem hocam ama kartlar epey sağlam gözüküyor :) PSU önerisini de değerlendireceğim, teşekkürler.

ekran kartında GB tan çok Bit önemlidir ileriyi düşünerek 128 bitlik değil de
256 bitlik bir ekran kartı alırsan daha uzun ömürlü olur Nvıdıa'lar son zamanlarda 216 bit leri çok pahalı 600 tl altı yok gibi ama amd baka bilirsin
300-400 tl arası psu değiştirmen gereke bilir.
birde ana kartın pcı express 2.0 alacağın ekran kartı 3.0 olursa
kalite açısından kaybın olur mu ? o konuyu da değerlendirmek gerekir.
sonuçta para harcanacak sık dokuyup ince elemek gerek.

Gelecek bir kaç oyunu desteklemesi yeterli oyun aşığı değilim ama canım sıkıldığı zaman sorun çıksın istemem. Bir kaç forumda destekleyeceğini okumuştum yine de garantilemek adına sizlere de sormak istedim. Sanırım Recep abinin el atması gerek :)

@Recep Baltaş abi konuya bir el atarsan sevinirim :)

ana kartın pcı express 2.0 alacağın ekran kartı 3.0 hernhangi bir kayıp olmuyormuş orada ben yanılmışım
ama sen gene 256 Bit ekran kartı düşün derim bir de iyi bir ona yetecek bir psu
2009 yılında Zotac GTS250 1 GB 256 bit almıştım 2014 yılındayız directx 10 olduğu için crysis ile gelen directx 11 sorunu hariçi hiç bir oyunda sorun yaşamadım sadece directx 11 destekleyen oyunları oynayamıyor ama o ekran kartı beni 5 yıl götürmüş götürmeye devam ediyor çünkü crysis tarzı oyunları oynayamıyorum midem bulanıyor başım dönüyor adam gözükmediği için daha çok prens of persia, tomb raider, birde futbol tarzı oyunları hoşuma gidiyor 1 kaç yıl daha kullanırım diye düşünüyorum.
bu ekran kartı da fena değil tabi tabi ustaların görüşü ve paranın durumu da önemli ne kadar para o kadar OEM.
Asus Hd7850 Directcu 1Gb Gddr5 256Bit Amd Radeon Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

ana kartın pcı express 2.0 alacağın ekran kartı 3.0 hernhangi bir kayıp olmuyormuş orada ben yanılmışım
ama sen gene 256 Bit ekran kartı düşün derim bir de iyi bir ona yetecek bir psu
2009 yılında Zotac GTS250 1 GB 256 bit almıştım 2014 yılındayız directx 10 olduğu için crysis ile gelen directx 11 sorunu hariçi hiç bir oyunda sorun yaşamadım sadece directx 11 destekleyen oyunları oynayamıyor ama o ekran kartı beni 5 yıl götürmüş götürmeye devam ediyor çünkü crysis tarzı oyunları oynayamıyorum midem bulanıyor başım dönüyor adam gözükmediği için daha çok prens of persia, tomb raider, birde futbol tarzı oyunları hoşuma gidiyor 1 kaç yıl daha kullanırım diye düşünüyorum.
bu ekran kartı da fena değil tabi tabi ustaların görüşü ve paranın durumu da önemli ne kadar para o kadar OEM.
Asus Hd7850 Directcu 1Gb Gddr5 256Bit Amd Radeon Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Hocam öneriniz için teşekkür ederim. Almak için karar verdiğim HD7770'den daha iyi ve fiyat olarak hemen hemen aynı bir kart. Sanırım biraz daha dişimi sıkıp alabilirim :) 250TL ile niyetlendik 350TL'ye kadar çıktık ama gayet iyi ve fiyatına göre uygun bir kart gibi duruyor. Öneri için çok teşekkür ederim :)

Hedef HD7850 ve sağlam bir PSU :D

Sapphire HD7850 ekran kartını arkadaşın kredi kartı ile satın aldım. Ödemesini taksit taksit ona yapacaz artık :D Gelsin bakalım ne olacak :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İki kartta iyidir 750 Ti az güç tüketir tercih senin galiba HD 7770 Ghz edition biraz daha önde tabi performans olarak.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı