Corona Virüsünü Hafife Almayın

Bu arada şunu söyleyeyim, evinde konsol-bilgisayar olmayan insanların sosyal mesafeye uyarak ve maske takarak açık alanda yürümesini yadırgamıyorum.
Düşününce mantıklı çünkü mesela bemim evimde gaming bilgisayar ve eskide olsa PS3 var ama olmayan insanlar var.
 
Korona'yı hafife alanın daha kendine hayrı yoktur. Veba olsaydı böyle olmazdı. İnsanlar şükretmek yerine inadına virüs'ü görmüyorlar. Ülke bu gidişle bir yere gelmez. Böyleleri olunca toplumda saygı denen birşeyde kalmaz. Sağlık bakanı neden istifa etmiyor anlamıyorum. Adam o kadar bağırıyor dinleyen yok. Sokağa çıkma yasağını kaldırdılar diye millet virüs'ü grip sanıyor. Ah güzel ülkem ah.
 
Hükümet tedbir alsa bile pek değişiklik olacağını sanmıyorum. Ciddi manada bir karantina olması gerek. Hükümet, gelir ve imkan dağılımına göre ailelere yardım yaparak 3 haftalık bir karantina süreci yapabilse çok büyük ihtimalle şu an oluşan zararı ciddi ölçüde azaltır.

Her sabah ben işe gidiyorum, iş yerim çok uzakta. Marmaray ve minibüs kullanmaktayım. Minibüs şoförleri, yolculardan daha dikkatli. Tüm camlar açık. Camı kapatanı araçtan indirdiğini gördüm. Adam yolcu almak istemeyince yolcu minibüse bildiğiniz taşlar fırlattı. İster istemez mecburen binmek zorundasınız. Sefer sayısı çok olsa da insanlar işlerine yetişmeye çalışmakta. Şirketin servisini kullanmıyorum, yol çok ters olduğu için. Kullanmadığım içinde şanslıyım muhtemelen. Çünkü fabrikada tüm kurallara uyulsa da yemekhanede çalışan görevlinin testi pozitif çıktı. Yemekhane 20 kişilik ama 5'er kişilik gruplar halinde yemek yenilebiliyor. 5 kişi yemek yiyor, masaları temizliyor ve diğer 5 kişi girip yemeğini yiyor. Herkes her alanda maske takmak zorunda. Günde 3 maske değişimi olmakta. Herkes maskesini aldıktan sonra işaret atıyor çizelgeye. Herkes kendi çayını kahvesini kendisi almak zorunda. Türk kahvesi için katlara makine alındı, isteyen kendisi yapıyor. Yani o derece kurallar ve özen olmasına rağmen bir kişide çıkabiliyor. Çünkü normal hayatı kontrol edemez hiçbir kurum.
 
Çünkü normal hayatı kontrol edemez hiçbir kurum.

Zaten o yüzden devletten bekleniyor. Her şey devlette bitiyor.

3 Haftalık bir karantina süreci yapabilse çok büyük ihtimalle şu an oluşan zararı ciddi ölçüde azaltır.

Doğru. Devlete o kadar konsol alındı nereye gitti merak ediyorum.
Aklıma gelmişken bunu da yazayım: Teyzemin dediğine göre 2 gün önce eklemleri kopuyor gibiymiş.
 
Virüs bu cahil ülkeyle bitmez. Kusura bakmasın kimse. Ben ciddiye alıyorum kafayı yiyorum ama bakıyorum dışarıya 10 tane keko yan yana elleşe elleşe yürüyor.

Bizim oda minibüsler taşıyor bir gün bağırıcam sosyal mesafe diye yaşım küçük adamlar adeta aşiret polise versem diğerleri gelecek.
 

Geri
Yukarı