Corsair 3000D fanları Gigabyte A520M H üzerinden kontrol edilir mi?

NinjaFugitivo

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Corsair iCUE 3000D almayı düşünüyorum. Kendisinden 3 tane fanla geliyor. Ben 3 tane daha fan almak istiyorum. Sanırım kasanın üstünde gelen fanlar Corsair AR120 (ayrıca bunlar ARGB mi, onu bilmiyorum) modeli ama bu fanları satılık bulamadım. Bu yüzden Corsair RS120 fanlarına yöneldim.

Şimdi asıl soruma geleyim: A520M H anakart ile herhangi bir ekstra parça almadan farklı model fanları senkronize bir şekilde kontrol edebilir miyim? Eğer kontrol edemiyorsam ne tür bir parça almam gerek?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair 3000D Airflow kullanıyorum. Öndeki 3 fan ARGB, yani anakart yazılımından kontrol edilebiliyor. Baktığımda anakartınızın veri sayfasında Gigabyte Control Center programı mevcut. Bunu indirip gerek fan hızı, gerekse kasa aydınlatmalarınızı (ekran kartı ve RAM hariç) yapabiliyorsunuz. Fan hızı olarak yanlış hatırlamıyorsam sadece CPU fanınızı kontrol edebiliyorsunuz. Ben kasa fan hızlarını bios üzerinden kontrol ediyorum. Kullandığım fanların RPM hızları değişkenlik gösterdiğinden ve fan hızı % olarak ayarlandığından dolayı aynı yüzdede farklı RPM hızlarıyla çalışabilir farklı markalar.

Bende öndeki 3 Corsair fanı dışında üstte 2 tane Arctic F120 ve arkada 1 adet Arctic P120 fan mevcut. Bu fanları fan çoklayıcı ile kullanıyorum. Aldığım fan çoklayıcı:

Kasanın kendi fanları ARGB destekli bu arada. Dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

Gigabyte A520M H modelinde, kullanma kılavuzuna baktığımda 1 adet sol altta D_LED1 ARGB portu mevcut. Burayı kullanabilirsiniz. Fakat alacağınız diğer fanlarda da ARGB desteği varsa bunun için ayrıca bir port yok. Öndeki fanlar kendi adaptörü sayesinde ortaklanıp tek porta bağlanabiliyor. Eğer ön fanlar hariç ARGB özellikli fan ya da fanlar kullanacaksanız ARGB çoklayıcıya da ihtiyacınız olacak. Hem fan, hem ARGB çoklayıcı olarak ikisi bir arada var mı bilmiyorum.

Çok teşekkür ederim öğrenmek istedim herşeyi yazmışsın eline sağlık

Kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum. Bu fan çoklayıcı sadece Arctic fanlarda mı çalışıyor ona göre hemen alacağım bu çoklayıcıyı ve kasayı

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim öğrenmek istedim herşeyi yazmışsın eline sağlık

Kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum. Bu fan çoklayıcı sadece Arctic fanlarda mı çalışıyor ona göre hemen alacağım bu çoklayıcıyı ve kasayı
Harici almayı düşündüğünğz fan ya da fanlar hangileri? Anakartınızda iki tane SYS_FAN mevcut. Alacağınız fanda kendi fan çoklayıcısı varsa gerek de kalmayabilir.

Corsair RS120 3 tane bufandan almayı düşünüyorum

Fakat bu alacagım fanlar ayrı ayrı satılıyor 1 paket içinde 3 tane değil

Son düzenleme:
@NinjaFugitivo Bu fanlarda birleştirme imkanı var. Yani öndeki fanları ve bu fanları, fan çoklayıcı olmadan anakartınıza takabilirsiniz.

1736835791408.png

Ancak alacağınız fan ARGB model ise sizin ARGB çoklayıcıya ihtiyacınız olacak.

@NinjaFugitivo Çalışır tabii. Ama dediğim gibi ARGB ışıklandırma için yeterli portunuz yok. Ve şu anki senaryoda fan çoklayıcıya da ihtiyacınız yok görünüyor.

Alacağınız fan tek satılsa da ortaklayan kabloları var gözüküyor sitesinde.

Geri
Yukarı