Corsair 4000D Airflow stok fanları kötü mü?

Torik61

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, geçtiğimiz günlerde sistemimde bazı parçaları değiştirdim. Anakartı daha büyük üst bir model aldığım için ekran kartım bir slot daha aşağıya geldi ve artık ekran kartının üstünde 2 adet boş PCI slotu mevcut. Eskiden kasamda işlemci soğutucu olarak Wraith Prism önde 3 adet Corsair airguide intake, üstte 2 adet Corsair airguide egzoz ve arkada 1 adet Arctic bionix P120 egzoz mevcuttu. Şu anda kule tipi bir soğutucu olan Thermalright Peerless Assassin'e geçtiğim için işlemciye gelen taze havayı tutmak amacıyla üst ön fanı arka egzoza taktım. Arctic'i de sistemden çıkardım. Artık ekran kartım 82-83 dereceleri görüyor ve yavaşlıyor. Kasanın içini kontrol ettiğimde de ekran kartının etrafında sıcak hava birikimi olduğunu fark ettim.

Corsair 4000D airflow ile gelen airguide 120 fanların çok kötü olduğu hakkında yorumlar okudum, bu durum hakkında bilgisi olan var mı? Problemim bundan mı kaynaklanıyor? Öndeki fanlardan birisi yerine Arctic F140 ya da benzeri kaliteli bir fan almayı düşündüm fakat bir adet fan fiyatına 3 adet Thermalright TL-C12C-S ARGB alabilmem aklımı çeliyor. Sizce ne yapmalıyım?

Sistemim:
MSI MPG X670e Carbon Wi-Fi
Ryzen 5 7600.
Thermalright Peerless Assassin 120.
MSI RTX 2070 Super Ventus GP.
Samsung 990 Pro 1TB PCI 4.0
Corsair 32 GB 2x16 GB 6000 MHz CL36.
MSI A850G PCI-e 5.0 850W 80+ Gold.
Corsair 4000D airflow.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri