Şuan için iade edip Corsairle şansımı denemeyi düşünüyorum bakalım. Her ne kadar önde tek usb az bulsam da. İade almazlarsa da soğutucuyu önde takıp sadece 2 tane 140mmlik corsair ml140 pro fan (radyatörün fanı) ile hava girişi yapmayı düşünüyorum sadece. İçte 2 tane radyatör fanı dışarıya da kasanın 3 tane 120lik fanı takılı olursa belki verimsiz olabilir. 140lar fazla hava çekmek istediğinde 3 120likler ona yetişemeyebilir falan...Hiçbiri olmazsa soğutucu elden çıkarıp normal 280 geçeceğiz artık ne yapayım daha.@emrah_8 Ballistix düşük ile orta seviye profile giriyor diyebilirim. 35mm'ye kadar olan RAM'ler düşük profil oluyor. Örneğin Corsair LPX, HyperX Fury gibi. 35-40mm arası orta profil, 40 ve üstü yüksek profil.
Ya bu 280'lik radyatörleri hiçbir firma tam anlamıyla umursamıyor benim çok gıcık olduğum bir durum. RAM desteğine bakmak zorunda bırakılmamalıyız. Yapın şunu büyük işte, uğraştırmayın adamı. Yok 40mm RAM sınırı var yok anakart 25mm'den büyük heatsink olmamalı falan bunlar çok saçma şeyler.@SepuLtura -ẞ- Corsair 5000D Airflow modelini aldım, kurulumu yaptım. Bahsettiğimiz mevzuyu hatırlıyor musunuz bilmiyorum ama bunda da üst kısma Artic 280mm içten takılmadı, Mosfetlere, CPU güç kablosuna vs dayandı.Artic güzel soğutucu yapmış ama sadece kasaların önünden kullandırmak için yapmış. 5000 D gibi ayı yavrusu bir kasaya sığmayan soğutucu 4000D hiç sığmaz, o fotoda vardır bir numara.
Yine üstten montaj yaptım, radyatör içeride fanlar yukarıda kalacak şekilde. (5000D modelinde üst kısımda, kasa dışında fan için bir yuva var. Zaten B planı olarak bunu düşünerek biraz fazla verip 4000D değil de 5000D modelini almıştım. Olurda içten sığmazsa üstte, dışarıya takarım diye. Soğutma performansı, eski kasaya göre 4-5 derece daha iyi geldi. Sıvı soğutucu Pull formatta çalışıyor şuan. Kasa önden 2 tane fan hava basıyor, 1 tanesi kendi verdiği ( ayıp ya bu kasaya öne 1 fan koymuşlar Allahın cimri firması CORSAİR!..) 1 tanede eski kasamdan taktığım fan var.. Tek sıkıntı sanki biraz sesli çalışıyor gibi geldi, çekim yapıyor ondan mıdır anlamadım.
Radyatörü tavana çıkarıp, fanları içeride alabilirim. Lakin bu sefer üstteki ızgara demirini kullanamayacağım. Ya da öne takıp kullanabilirim, onda da sıkıntı 2 tane 140'lık radyatör fanı kasaya hava basacak işte.
Corsair 5000D Airflow kasa hakkında izlenimlerim:
-Tam bir ayı yavrusu olmuş valla. Büyüklüğünü geçtim, çok ağır. Boş hali 13 kg, montajdan sonra kaldırıp indirirken adamın beli ağrıyor.Full demirden yapmışlar adamlar, bu ağırlık konusu biraz rahatsız etti, kararsız bıraktı doğrusu.
-Onun haricinde çok güzel kasa olmuş, içi geniş ferah. Fan sayısı konumları çok çeşitli, uzun ömürlü bir kasa olmuş gerçekten.
RAM'lerden yana sıkıntı olmadı, daha doğrusu üstten iç tarafından hiç montajlayamadım.Ya bu 280'lik radyatörleri hiçbir firma tam anlamıyla umursamıyor benim çok gıcık olduğum bir durum. RAM desteğine bakmak zorunda bırakılmamalıyız. Yapın şunu büyük işte, uğraştırmayın adamı. Yok 40mm RAM sınırı var yok anakart 25mm'den büyük heatsink olmamalı falan bunlar çok saçma şeyler.
Benim 280'lik radyatörü sevmememdeki en temel sebep bu zaten, montajı çok sıkıntı. Montajı sıkıntılı olduğu için insanlar da tercih etmiyor bu yüzden olur da alırsan satması inanılmaz zor oluyor.
5000D AirFlow hayırlı olsun. Benden sana tavsiye, 5000D AirFlow aldıysan iade zamanı varsa LF-280'i salla direkt LF-360'a falan geçiş yap. Cidden 280'lik radyatörler çekilecek dert değil.
Aynen, oda var tabi. Şu tepe kısımlarını biraz daha uzun yapsalar sorun olmayacakta işte gıcıklığına mı yapıyor, yoksa ellerindeki hazır şablonları mı bozmak istemiyorlar anlamadım.@emrah_8 Yok hocam sorumlusu kasa üreticisi bunların. Tamam eyvallah Arctic radyatörü kalın da custom loop diye bir gerçek de var. 5000D gibi dana kasalar custom loop ile hava atar birbirine. 280'lik radyatörlü loop yapsan yapamıyorsun mesela. Çünkü piyasada bırak 38mm'yi 60mm kalınlığında radyatörler var.