Corsair 4000D Airflow üst panel sıvı soğutma desteği nedir?

Kendi sitesine baksanız görürdünüz aslında.

Üst tarafa;
  • 2x12 cm fan
  • 2x14 cm fan
  • 240 mm radyatör
  • 280 mm radyatör
takılabileceği üretici tarafından belirtilmiş. Ayrıca, için üst tarafta bolca yer olduğu ve bu sayede yüksek profilli belleklere temas etmeyeceği not düşülmüş:
Plenty of room for a roof radiator and fans without contacting your high-end memory modules.

Kend sitesine baksanız görürdünüz aslında.

Üst tarafa;
  • 2x12 cm fan
  • 2x14 cm fan
  • 240 mm radyatör
  • 280 mm radyatör
takılabileceği üretici tarafından belirtilmiş. Ayrıca, için üst tarafta bolca yer olduğu ve bu sayede yüksek profilli belleklere temas etmeyeceği not düşülmüş:

Yanlış bir not düşmüşler sanırım. Bugün @Asım Demir hocam 4000X RGB + H115i Elite Capellix + Corsair Vengeance Pro SL üçlüsünü kullandığı kendi kasa görselini atmıştı, fanı tıraşlamam gerekti sığması için demişti.

H100 modelleri ile çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum. Yüksek güç tüketimine sahip işlemcilerde %5 belki bir fark olabilir.

Evet, RAM'e temas var. Sağ taraftaki fanda biraz tıraşlama yapmanız gerekiyor, ben böyle çözdüm. Sorun yaşamamak için 240mm radyatör kullanmak lazım.

@kaiser soze @RamooY Hocam o değerleri sormuyorum ki radyatör+fan kalınlığından bahsediyorum. :) 6.4-6.5 cmlik kalınlıkta sıvı soğutma var. Onu üst kısıma takarak kullanabilir miyim onu arıyorum.
1630351296866.png

1630351319552.png

Parçalara baktım da hepsi Corsair, adamlar kendi ürünlerine sonradan çıkardığı kasayı uyumsuz yapmış, diğer marka parça kullananların halini hiç düşünemiyorum. Fractal Torrent isimli yeni kasasında üretim hatasını kabul edip hemen hatasını düzeltmeye başladı, Corsair 4000 serisi çıkalı üzerinden ne kadar zaman geçti demek ki hala aynı ölçülerdeki (bana göre tasarım hatalı) ürünü gönderiyorlar.

Bu kasa Corsait 4000D Airflow ise olay uyuyor gözüküyor. Ya Raijintek PONOS MS aldım, üst kısma uymadı. Ön tarafa takılıyor ama. Normalde üst kısım 120-240-280-360'lık destekliyorda bu Artic 280mm'nin azizliğine uğradık. Bunu iade edip bu Corsair mi alsam yoksa bu kasada önde mi kullansam bilemedim. Normalde bu kasayı isteyerek seçtim, alırken listemde bu Corsair'de vardı ama işte önde 1 tane usb portunun olması ve üstte 360lık desteklememesi sebebiyle elemiştim.

Ne yapmamı önerirsiniz siz?
İade edip bu Corsairi mi almaya çalışsam (iade alacaklar mı orasıda ayrı mevzu) yoksa Raijintekte kasanın ön tarafında mı kulansam bu radyatörü? O durumda önden 2 tane 140mmlik' fan havayı kasaya çekecek (işlemcinin sıcaklığına göre), içerideki havayıda yukarıda takacağım 3 tane 120mmlik dışarı atacak?

Bu kasa Corsait 4000D Airflow ise olay uyuyor gözüküyor. Ya Raijintek PONOS MS aldım, üst kısma uymadı. Ön tarafa takılıyor ama. Normalde üst kısım 120-240-280-360'lık destekliyorda bu Artic 280mm'nin azizliğine uğradık. Bunu iade edip bu Corsair mi alsam yoksa bu kasada önde mi kullansam bilemedim. Normalde bu kasayı isteyerek seçtim, alırken listemde bu Corsair'de vardı ama işte önde 1 tane usb portunun olması ve üstte 360lık desteklememesi sebebiyle elemiştim.

Ne yapmamı önerirsiniz siz?
İade edip bu Corsairi mi almaya çalışsam (iade alacaklar mı orasıda ayrı mevzu) yoksa Raijintekte kasanın ön tarafında mı kulansam bu radyatörü? O durumda önden 2 tane 140mmlik' fan havayı kasaya çekecek (işlemcinin sıcaklığına göre), içerideki havayıda yukarıda takacağım 3 tane 120mmlik dışarı atacak?
Elinizdeki RAM'ler nedir? Bu arada attığım görseller 4000D AirFlow ve LF-280 ikilisine ait. Pcpartpicker.com sitesinden bakabilirsin.

Bu ilk attığım fotoğrafın linki.

Bu da ikincisi.

Bir tane daha buldum bu da üçüncüsü. Ama bundaki fanı Be Quiet! ile değiştirmiş.

Elinizdeki RAM'ler nedir? Bu arada attığım görseller 4000D AirFlow ve LF-280 ikilisine ait. Pcpartpicker.com sitesinden bakabilirsin.

Bu ilk attığım fotoğrafın linki.

Bu da ikincisi.

Bir tane daha buldum bu da üçüncüsü. Ama bundaki fanı Be Quiet! ile değiştirmiş.

Crucial Ballistix 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3600 CL16 Memory​

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı