Kasa seçiminde kararsız kalmıştım. Corsair 760T vardı aklımda. Fakat beyaz rengi bulmakta sorun yaşadım ve fiyatıda biraz yüksekti. 750D ile 450D arasında kaldım. 750D ' nin ön fan kısmı kapaklı olduğu için açmak gerek. Buda kirli bir görüntüye dönüşüyor. Yani bana göre. Bu yüzden 450D seçtim.
Ürünler bu hafta elimde olur umarım bi aksilik çıkmaz ise. Geldiği zaman kurulum yaparım. FX 6300 işlemcimi overclock yaparım. Bekleyelim görelim
Kullanmakta olduğum sistem :
FX 6300 İşlemci
Asus M5A97 R2.0 Anakart
Kingston 4 GB Ram
Samsung SSD 840 Evo 120 GB
W.D Hard Disk 1 TB
MSI Twin Frozr Gaming GTX 750
Zalman Z3 Plus Beyaz Renkli Kasa
Video :
Sıvı soğutmanın performansını yaklaşık 2 gün test ettim. Gerçekten çok iyi. Fx 6300 işlemcimi şuan 4.6 Ghz hızında kullanıyorum. 1 saatlik " Prime 95" testini max 46 dereceye ulaşarak bitirdi. 4.7 Ghz de ne yaptıysam stabilite sağlayamadım.
Test süresinde ve kullanımda Deepcool Maelstrom 240 soğutucunun fanları, pompası, Corsair 450D kasanın 3 adet fanı Asus'un "AI Suite II 2.04.01" programı ile Fan Xpert'ten Slient modunda çalıştırılmıştır.
Hayırlı uğurlu olsun, güzel bir çalışma olmuş gerçekten. İyi günlerde kullanın.
Ben de Mayıs gibi Corsair Obsidian 750D üzerine X99 sistem toplayacağım. Obsidian serisinin tasarımı tam istediğim gibi. Çok hoş, çok sade ve kasa yapısıyla sunduğu hava sirkülasyonu gerçekten çok başarılı. Bakalım nasıl bir sistem kuracağım, performansı nasıl olacak, ben de merak ediyorum. Kurulumdan önce ve sonra ben de fotoğraf ve videolarla buraya paylaşacağım.
Tekrar hayırlı olsun.