Corsair 465X ve B450M-K uyumu

CarLy John

Centipat
Arkadaşlar, ben eskiden "Gamepower warCry" kasasını almayı planlıyordum; ama birçok insan malzemesinin kalitesiz olduğunu, Gamepower marka alınmaz gibi şeyler söylediğinden dolayı almak istemedim. i5-9600KF almak yerine şimdi R5 3600X almayı istiyorum. Kasayı almak için anakarttan kısacağım. Şu an almak istediğim kasa "Corsair iCUE 465X".Alacağım anakartın, güç kaynağının ve şu anki ekran kartımın uyumlu olup olmadığını sormak istedim. Yani şu anki ekran kartım "Gigabyte RX 570 4 GB" ama ileride "RX 5700" ya da "RTX 2060" almayı planlıyorum. İkisinin de uyumlu olup olmadığına bakar mısınız? Teşekkürler.
Anakart: ASUS Prime B450M-K.
Ekran kartı: Gigabyte RX570 GAMING 4 GB.
Kasa: Corsair iCUE 465X.
PSU: HPE-500BR-A12S.
Bir de güç kaynağı güzel midir? Kasayla uyumlu mudur? Yeni güç kaynağı almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU güzel ama bahsettiğiniz ekran kartlarına yetmeyecektir. 3600X yerine 3600 almanızı tavsiye ederim ayrıca, aralarında fiyatını hak edecek bir fark yok. Kasadan ve işlemciden kısıp güzel bir PSU alınabilir sanırım. Bu 3 parça için bütçeniz nedir?

PSU güzel ama bahsettiğiniz ekran kartlarına yetmeyecektir. 3600X yerine 3600 almanızı tavsiye ederim ayrıca, aralarında fiyatını hak edecek bir fark yok. Kasadan ve işlemciden kısıp güzel bir PSU alınabilir sanırım. Bu 3 parça için bütçeniz nedir?

Yok, yani RX 5700 ya da RTX 2060 alacağım zaman 650 Watt PSU alacağım. Şu anki ekran kartım için elimdeki PSU gerekli düzeyde olsun yeter. Dediğiniz gibi 3600 alırım o zaman.

Ben anakart, RAM, kasa ve 480 GB SSD alacağım, Abim'de işlemciyi alacak. Benim elimde şu an net bir bütçe yok; ama 2800 TL civarı bir bütçem olacak. 2800 TL'yi göz önünde bulundurarak parçaları seçmeye çalıştım, ortalama 2700 TL tuttu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı