Corsair CS 750M nasıldır ?

Aynı kalitede CS 750M 420 TL gayet iyi bir fiyat. Amazon'dan geliş fiyatı neredeyse. CS750M alınıp da paşa paşa overclock yapılır, yıllarca kullanılır. İkisi de aynı sınıf güç kaynağı olduğundan hazırda 420 TL'ye varken alınmalı.
Aynı kalite mi? 100W daha fazla potansiyeli var diye mi? Tier 3 güç kaynağı ile Tier 1 güç kaynağını aynı kefeye koymak ve daha pahalı olan Tier 3 ürünü önermek de ayrı bir kafa.

Özür dileyerek konudan birazcık bağımsız bir soru sormak istiyorum. Acaba alacağım PSU da bu akım voltaj vs. gibi korumalar olsa anakartım da olmasa ani elektrik kesintilerine karşı sorun çıkar mı ? Bileşenleri korur mu? Haşata çıkan parçam olur mu ?

Aynı kalite mi? 100W daha fazla potansiyeli var diye mi? Tier 3 güç kaynağı ile Tier 1 güç kaynağını aynı kefeye koymak ve daha pahalı olan Tier 3 ürünü önermek de ayrı bir kafa.
Ne içiyorsunuz anlamıyorum ki, bana GQ'in Tier 1 olarak gösterildiği bir kaynak ver. Daha GS, G2,G3 dururken sen gelmiş GQ T1 diyorsun, şaka gibi. Kaynağınızı adam gibi araştırın, bakkal mısınız nesiniz?
Özür dileyerek konudan birazcık bağımsız bir soru sormak istiyorum. Acaba alacağım PSU da bu akım voltaj vs. gibi korumalar olsa anakartım da olmasa ani elektrik kesintilerine karşı sorun çıkar mı ? Bileşenleri korur mu? Haşata çıkan parçam olur mu ?
Yukarıda yazdım, bu kadar fazla düşünmene gerek yok. Kısa devre, uzun devre, düşük voltaj, aşırı voltaj gibi her türlü koruma var. Kaliteli bir güç kaynağı. Güç kesintilerinde de sorun olmaz.

tier1.jpg

He kardeş kusura bakma bakkalım ben, Tier 1-2 ürünler olan Super Flower, EVGA, Seasonic gibi markaları öneriyorum.

Biraz daha aşağı insen Tier 3'de CS 750M göreceksin, yerden yere değişkenlik gösteren PSU Tier List'e göre sadece orada gösterdiğin GQ 1. sınıfta. Başka kaynaklara baktığında CS750M ile aynı sınıfta. Hala GQ'in CS750M ile aynı sınıfta olduğunu savunuyorum çünkü gerek malzeme kalitesi gerek voltaj regülasyonu ve genel kapsamlı verimliliği konusunda GQ'den pek aşağı kalır yanı olduğunu sanmıyorum. Türkiye garantili CS750M almak varken nanokatalog'dan GQ almak en kadar mantıklı bilemem. Onun yerine daha kaliteli olan 650 G3 de alınabilir eğer nanokatalog'dan alınacaksa.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı