Çözüldü Corsair graphite serisi 230T kasamın önündeki iki fanı nasıl çalıştırabilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Herkes merhaba arkadaşlar Corsair graphite serisi 230T bir kasam var. Önündeki iki fanı döndüremedim. Bunun sebebi anakartımın eski bir anakart olan Foxconn G41mxe olması mı? Yoksa Corsair 450 Watt Power Supply'im var olan kablolarını ki olup olmadıklarını da bilmiyorum. Takmadığım için mi? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fan ayarı derken kasanın, ikisi öndeki biri arkadaki fanlarının %100 çalışıp çalışmaması ile ilgili bir durum mu? Benim için hepsi çalışsın iyi soğutsun yeter.Ayrıca bu ürün tam uyum sağlar değil mi anakartıma ? Çünkü şimdi alacağım. Kasanın modelini yazmıştım.
Fanlar çalışır %99.9999 ihtimalle. Sadece fan ayarı konusunda emin değilim. %50, %75 gibi sabit hızda dönebilirler. Anakart da eski olduğu için fan ayar kontrol gibi vs. yazılım mevcut değil. Tek yer BIOS. Smart Fan modu varsa işlemci sıcaklığına oranla kendi hızlarını ayarlarlar.
Anakartınıza uyumludur.
Egzoz fanın kablosu yeterli uzunluktuysa üçünü de bağlayabilirsiniz.
Fanlar yüksek ihtimalle PWM kontrollü fanlardır bunun için iki fanı anakartınız üzerinde bulunan sistem fan bağlantı soketlerine takmanız gerekmektedir eğer anakart üzerinde yeterli miktarda çıkış yok ise çoklayıcı kullanabilirsiniz.
Fanlar yüksek ihtimalle PWM kontrollü fanlardır bunun için iki fanı anakartınız üzerinde bulunan sistem fan bağlantı soketlerine takmanız gerekmektedir eğer anakart üzerinde yeterli miktarda çıkış yok ise çoklayıcı kullanabilirsiniz.

uygun bir çoklayıcı için link verebilir misin? Yani bu çoklayıcı dediğin şeyin adı nedir?

SPEC-DELTA kasamda buna benzer ürün kullanıyorum. İşe yarıyor. BIOS'dan özel fan ayarı da yapabiliyorum.
foxconn G41MXE anakartıma uyar mı peki verdiğiniz bu çoklayıcı? Uyar ise inşaalah alacağım.

Aynı anakartı bir süre kullandım. BIOS'ta fan ayarı var mıydı bilmiyorum. Ama ortalarda bir yerde SYS_FAN yeri olacak. Çoklayıcının tekli ucunu oraya takıp üçlü tarafa fanları takın. Fanların çalışmaması için bir sebep yok fakat fan ayarı konusunda kesin bir şey diyemem.

Aynı anakartı bir süre kullandım. BIOS'ta fan ayarı var mıydı bilmiyorum. Ama ortalarda bir yerde SYS_FAN yeri olacak. Çoklayıcının tekli ucunu oraya takıp üçlü tarafa fanları takın. Fanların çalışmaması için bir sebep yok fakat fan ayarı konusunda kesin bir şey diyemem.
Fan ayarı derken kasanın, ikisi öndeki biri arkadaki fanlarının %100 çalışıp çalışmaması ile ilgili bir durum mu? Benim için hepsi çalışsın iyi soğutsun yeter.Ayrıca bu ürün tam uyum sağlar değil mi anakartıma ? Çünkü şimdi alacağım. Kasanın modelini yazmıştım.

Fanlar çalışır %99.9999 ihtimalle. Sadece fan ayarı konusunda emin değilim. %50, %75 gibi sabit hızda dönebilirler. Anakart da eski olduğu için fan ayar kontrol gibi vs. yazılım mevcut değil. Tek yer BIOS. Smart Fan modu varsa işlemci sıcaklığına oranla kendi hızlarını ayarlarlar.
Anakartınıza uyumludur.

Çözüm
Anakartınıza uyumludur.
Sizin verdiğiniz linkteki kablolar yeterli uzunlukta mı peki mağazaya soru sordum da cevap vermediler daha. Bu arada beni aydınlattığın için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı