Corsair H100I RGB Platinium SE alınır mı?

Bu sıvı soğutma biraz kasaya hava katan bir unsur. Şahsen kasanın içinde kaldırım taşı gibi bir hava soğutma görmek hiç hoş değil. Benim işlemcim 3900X kıyaslamalarıda ona göre yapalım. Farklı model markalar sıcaklıklarda değişiklik gösterebilir.
2400 RPM’de rahatsız edici bir ses olduğunu söylemişsiniz. Bu fan hızına soğutucu kendi çıkma ihtiyacı hissediyor mu?

2400 RPM’de rahatsız edici bir ses olduğunu söylemişsiniz. Bu fan hızına soğutucu kendi çıkma ihtiyacı hissediyor mu?
Evet balanced modda kendi çıkıyor. Sistem boşta iken 1800-2000 civari oda bi hayli sesli. Ben 360 MM almadığıma pişmanım. Başka seçenek RGB'den vazgeçip noctua almak. Corsairin sitesinde yazan CFM değerleri yanıltıcı. Bu kadar güçlü bir fan madem neden 2400 2600 RPM'de çalışır.

Evet balanced modda kendi çıkıyor. Sistem boşta iken 1800-2000 civari oda bi hayli sesli. Ben 360 MM almadığıma pişmanım. Başka seçenek RGB'den vazgeçip noctua almak. Corsairin sitesinde yazan CFM değerleri yanıltıcı. Bu kadar güçlü bir fan madem neden 2400 2600 RPM'de çalışır.
Evet yanıltıcı olabilir belki ama LL fanların ML’den daha güçsüz oldukları kesin. ML ile bile rahat soğutamayıp yüksek RPM’den dolayı ses sorunu yaşıyorsanız LL fan almayı niye düşünüyorsunuz ki?

Evet yanıltıcı olabilir belki ama LL fanların ML’den daha güçsüz oldukları kesin. ML ile bile rahat soğutamayıp yüksek RPM’den dolayı ses sorunu yaşıyorsanız LL fan almayı niye düşünüyorsunuz ki?
Herkesin bilmediği bir konu var. Corsair LL fanların siyah ve beyaz olanların CFM değerleri farklı. Corsair sitesine bakıyorsunuz kafa kurcalayan değerler söz konusu. 465X kasama aldığım beyaz LL 120 fanların değerlerine bir göz atın. Beyaz olanlar siyah LL fanlara göre CFM ve statik basınçları daha fazla.
20201004_003307.jpg

Herkesin bilmediği bir konu var. Corsair LL fanların siyah ve beyaz olanların CFM değerleri farklı. Corsair sitesine bakıyorsunuz kafa kurcalayan değerler söz konusu. 465X kasama aldığım beyaz LL 120 fanların değerlerine bir göz atın. Beyaz olanlar siyah LL fanlara göre CFM ve statik basınçları daha fazla.
Eki Görüntüle 689698
Evet beyaz LL fanlarla siyah LL fanlar arasında farklar olabilir ama ben LL fanların genel olarak ML fanlarından daha az performanslı olduğunu söylüyorum.

Merhaba. Düz RGB Platinium kullanıyorum. Battifield V gibi yüksek işlemci gücü gerektiren bir oyunda i7 9700K işlemcinin 57 dereceyi geçtiğini görmedim. Ses konusuna gelecek olursak rahatsız edici değil bence.

LL 120 beyaz fanlar 63 CFM 3.00 statik basınç sağlarken, ML 120 PRO RGB modeli 47.3 CFM ve 1.78 statik basınç yazıyor. Bana göre beyaz LL White serisi ML serisinden üstün. Platinium SE serisinde bu fanları boşa kullanmadıklarını gösteriyor.

LL 120 beyaz fanlar 63 CFM 3.00 statik basınç sağlarken, ML 120 Pro RGB modeli 47.3 CFM ve 1.78 statik basınç yazıyor. Bana göre beyaz LL White serisi ML serisinden üstün. Platinium SE serisinde bu fanları boşa kullanmadıklarını gösteriyor.

Bahsettiğiniz 47 CFM veren ML fanlar H100I’de kullanılan fanlardan değil. O fanlar 1600 RPM olarak gözüküyor. H100I’dekilerin 2600 RPM’e kadar çıktığını düşünürsek aynı olmadığı kesin
Merhaba. Düz RGB Platinium kullanıyorum. Battifield V gibi yüksek işlemci gücü gerektiren bir oyunda i7 9700K işlemcinin 57 dereceyi geçtiğini görmedim. Ses konusuna gelecek olursak rahatsız edici değil bence.
57 derecede tutarken kaç RPM’de çalışıyor biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı