Corsair IRONCLAW RGB Wireless incelemesi

Selamlar. Bu fareyi önceki Gaming Gecesinde aldım, alırken biraz şüpheliydim çünkü hakkında doğru düzgün bir incelemesi yoktu. 2-3 gündür kullandığım fareyi tanıtmaya çalışacağım. İsterseniz konuya geçelim.

Kısaca teknik özellikler:
  • 10 fiziksel tuşa sahip, 5 tanesi yan tarafta bulunan makro tuşları.
  • 100 ile 18.000 DPI arasını destekliyor.
  • Kablosu 1.8 metre.
  • 130 gram ağırlığa sahip.
  • 140 x 77 x 40mm boyutlarında. (U x G x Y)


Alışık olduğumuz klasik sarı ve siyah uyumunun bulunduğu Corsair kutusunda geliyor.

IMG20210122092733.jpg


Kutu içeriğinden bahsetmek gerekirse,
  • Gereksiz kitapçıklar,
  • 1.8 metre uzunluğunda örgü sarım Micro USB kablo,
  • USB Wireless dongle ve onu takmak için bir aparat geliyor.
Siyah kitapçığı okumanızı öneririm, içinde fare hakkında önemli ve gerekli olduğunu düşündüğüm bilgiler yer alıyor.

IMG20210122093427.jpg


IMG20210122093446.jpg


IMG20210122093813.jpg


Daha iyi bir kablosuz performansı için dongle'ın fareye yakın olması lazım. Bunun için de üstte gördüğünüz siyah aparatı koymuşlar.


Gelelim farenin kendisine. Deneyimlerimi en sonda anlatacağım.

IMG20210122093157.jpg


IMG20210122093022.jpg


IMG20210122093212.jpg


Makro tuşlarına erişmek zor gibi duruyor fakat aslında oldukça kolay. Ortada bulunan iki tuş profil değiştirmek için. Toplam 3 tane profili farenin hafızasında depolayabiliyoruz. Önde bulunan iki tuş önceden ayarladığımız 3 tane DPI seviyesi arasında geçiş yapmamızı sağlıyor. Yan tarafta gördüğünüz kırmızı renkte yanan ışık şarj seviyesini, hangi önceden atadığınız DPI seviyesinde olduğunuzu ve hangi profile geçiş yaptığınızı gösterebiliyor. Rengi ICUE üzerinden istediğiniz gibi atayabiliyorsunuz. Şarj seviyeleri konusu biraz karışık, bahsettiğim siyah kitapçıkta ayrıntılı olarak açıklanmış.


IMG20210122093244.jpg


IMG20210122093304.jpg


Fareyi tutmak oldukça kolay ve rahat. Baş parmağın ve serçe parmağın geldiği yerler tırtıklı yapılmış.


Gelelim ICUE yazılımına. Bana biraz karışık gibi geldi. Daha sade olsaydı daha iyi olurdu. Ayrıntılı fikirlerimi en sonda belirteceğim.

Screenshot_277.png


Screenshot_278.png


Screenshot_279.png


Screenshot_280.png


Gelelim finale.

Tutuş olarak: 10/10
Eliniz büyük ve orta boyuttaysa çok iyi bir fare. Benim elim bileğimden orta parmağımın ucuna 19 santimetre. Tam ucu ucuna denk geliyor diyebilirim. Fingertip ve claw tutuş biçimleri için pek iyi değil. Ben palm şeklinde tutuyorum. Palm için oldukça ideal. Baş parmağınız ve serçe parmağınız farenin üstünde kalıyor. Ergonomik açıdan günde 12-13 saat kullanmama rağmen bir ağrı yaşamadım.

Tuşların kalitesi ve basış hissiyatı olarak: 8/10
2 puanı sağ tuşun hafif olmasından ve scroll tuşunun sert ve sesli olmasından kırdım. Sağ tuşa alışmak biraz zaman alacak gibi. Çünkü oldukça hafif bir yapısı var. Yanlışlıkla basmaya çok müsait. Scroll tuşu ise sesli ve sert. Basmak için normalden fazla güç uygulamanız lazım. Ek olarak gözüme pek sağlam gibi gelmedi.

Wireless bağlantı kalitesi olarak: 10/10
Herhangi bir kopma ve gecikme yaşamadım. Alıcı ile fare arasında ortalama 20 santimetre var, bunu da belirteyim.

Batarya performansı olarak: 9/10
Mouse günde 16-17 saat çalışır biçimde. RGB ışıkların hepsi açık ve en hızlı modda. Bu biçimdeyken wireless ile bağlandığında 2 günü çok rahat bir şekilde çıkarıyor. RGB ışıkları kapatınca 3. günü de çıkarabilirsiniz. Oldukça iyi bir performansı var. Kendi içinde batarya olması pil ile uğraşmamak oldukça iyi. Kablosuz şarj desteği olsaymış çok iyi olurmuş fakat bu fiyattaki bir üründen kablosuz şarj beklemek hayal gibi bir şey.

Hissiyat olarak: 9/10
Oldukça ağır bir fare. Ben ağır sevmeme rağmen bana bile olması gerekenden ağır geldi. Elinizi terletmiyor fakat eliniz hali hazırda terliyse bu ter miktarını arttırıyor.

Yazılım olarak: 7/10
Daha kullanıcı dostu ve sade bir arayüze sahip olsaydı çok daha iyi olurdu. Bu hali ile karışık geldi bana. Türkçe dil desteği olmaması da buna bir etken olabilir. Tek memnun olmadığım kısmı bu.


Son sözlerime gelirsek, indirimden 450 TL civarına aldım. Kablosuz ve fazlaca makro tuşu istediğim için buna yöneldiğimi belirtmeliyim. Bu fiyata kesinlikle alınabilir olduğunu düşünüyorum. İnceleme konusunda amatör olduğum için pek iyi olmamış olabilir. İncelemeyi hazırlarken @Bora Dere hocamın bu incelemesini örnek aldım. Eksiklerim veya merak ettikleriniz varsa aşağıya belirtebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık, inceleme harika olmuş. Farenin kendisi de güzel zaten :D iCUE yazılımı kullanması zor fakat aydınlatma kontrolü yazılımlarından en gelişmişi diyebilirim. Alışınca harikalar yaratılıyor kendisiyle. Güle güle kullanın :)
 
Farenin sol kısmı çok garip duruyor. Kısa ve öz bir inceleme, elinize emeğinize sağlık.
Evet bende en başta alışamadım ama tüm tuşların orada toplanması daha iyi olmuş bence. Baş parmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak tüm tuşlara rahatça basabiliyorsunuz.
 
Hocam ben de Dark Core RGB Pro almak istiyorum fakat o fare 142g. Siz çok ağır hissettiniz mi?
Ben ağır mouse seviyorum genel olarak. Önceki kullandığım mouse oldukça hafifti, 2-3 günde alıştım rahatça. Size de çok ağır geleceğini düşünmüyorum. Dark Core RGB Pro SE almanızı öneririm. Kablosuz şarj desteği var.
 

Geri
Yukarı