Corsair MP600 Pro NH vs XPG Gammix S70 Blade vs Kingston KC3000 vs Kingston Renegade

Deimosxs

Decapat
Daha fazla  
Sana istediğin cevabı veririz de satın aldığında farklı bir manzara çıkma ihtimali var. Üç temel parçadan kontrolcü hariç diğer ikisi(DRAM ve NAND) daha sonraki üretimlerde farklı markadan tedarik çıkma ihtimali oluştu.

Bunların kontrolcü/NAND markalarını bu sırayla yazıyorum;
S70 Blade: Innogrit IG5236 / Micron B47R
MP600 Pro NH: Phison E18 / Micron B47R(farklı partilerde BiCS5)
KC3000: Phison E18 / Micron B47R(farklı partilerde BiCS5)
Renegade: Phison E18 / Micron B47R

Phison E18 kontrolcüsü ve Micron B47R hafızalar kendisini ispatlamış oldukça kaliteli parçalar. XPG'nin kullandığı Innogrit kontrolcü kaynaklı bir şikayete rastlamadım. Yukarıda belirttiğim üzere bazıları daha sonradan piyasaya sürdüklerinde ekonomik Kioxia BiCS5 hafıza kullanmış. Kioxia'nın kendi ürettiği Exceria Pro ve Exceria Plus G3 de bu hafızayı kullanıyor. Markanın kendisi, kendi ürettiği SSD'lerde daha az TBW garantisi verdiği için daha kalitesizmiş gibi bir algı oluştu insanlarda. Ne kadar doğru olduğu şüpheli.

Hiçbirisinin seni üzeceğini sanmam. Bu dördü kabaca birbirinin muadilidir ama yukarıda yazdıklarımdan sonra Renegade almaya karar verirsen şaşırmam. En garantili ürün o gibi duruyor. Hatta bazıları kardeş modeli KC3000'den daha kaliteli model DRAM kullandığını iddia ettiler. Yukarıdaki bilgilere DRAM markasını yaz(a)madım. Çünkü hep değişkenlik gösterir. Yüksek ihtimalle Samsung, SK Hynix, Micron tedariklidir. Bu parçadan kaynaklı bir şikayet olacağını sanmıyorum.

Bilgiler için teşekkür ederim. Marka olarak Kingston'a bir antipatim mevcut. XPG hiç kullanmadım. Corsair de genelde pahalı ve kaliteli ürünler ürettiği için aslında ona yakındım. Sen böyle söyleyince "Renegade mi alsam." diye düşünmeye başladım.

Kingston gerçekten SSD konusunda en güzel markalardan birisi. İçin rahat olsun. Ayrıca bu dört modele en ucuz fiyat veren Tebilon ve İncehesap'ı göz önüne alırsak pek fazla fiyat farkı olmadığı için Renegade almanın hepsinden daha mantıklı olduğunu söyleyebilirim. Tabi bunların hepsi üst düzeydir ve hiçbirisi de alıcısını üzmeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…