Corsair RAM RGB ışığı yanmıyor

Bütçe
2000

brkulk

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cpu: Amd Ryzen 5 7500f
Anakart: Asus TUF B650M-Plus
Gpu: ASUS TUF RTX 4070 Ti 12GB
Ssd: Samsung 990 Pro 2tb, Adata Legend 750 500gb
Ram: Corsair Vengeance RGB 2x16 GB 6000mhz CL30
PSU: ASUS TUF Gaming 850W Gold
Kasa: ASUS TUF GT501
Soğutma: Arctic Lq Freezer II 360 a-rgb
Monitör: LG 27GL83A 2K 144HZ İPS
Klavye: Steelseries Apex Pro
Mouse: Razer Deathadder V3
Kulaklık: Steelseries Nova Pro Wireless, 1MORE H1007
Ses Sistemi: Harman Kardon BDS 5+1
Anakart
ASUS TUF B650m-plus
İşlemci
R5 7500F
Corsair Vengeance RGB 32 GB 6000MHz CL30 RAM kullanıyorum. 2x16 şekilde. PC açılırken 1 tanesinin ışığı yanmıyor. iCUE yazılımı devreye girince yanmaya başlıyor. Bu problem yüzünden Armoury Crate programından da PC'nin ARGB ışıklarını senkronize edemiyorum. Problemi nasıl çözebilirim?

Hocam onu şöyle çözersiniz. Öncelikle armoury crate ve icue tamamen silin. Hatta Armory Crate uninstaller indirin asus sitesinden öyle silin.

Buradan plugin indirin.

Tümünü sildikten sonra restart atın ve icue tekrar kurun. İcue kurduktan sonra üstüne plugin kurun ve restart atın. Sonra armory crate kurun ve yine restart atın. Ardından armory crate girin ama başka bir ayar yapmayın. icue açın ve orada size bir yazılımın kontrol etmek istediğini falan soracak küçük bir pencerede onu kabul edin. Sonrasında armory crate aura sync menüsünden görebilirsiniz ramlerinizi.

Hocam onu şöyle çözersiniz. Öncelikle Armoury Crate ve iCUE tamamen silin. Hatta Armoury Crate uninstaller indirin ASUS sitesinden öyle silin.

Buradan plugin indirin.

Tümünü sildikten sonra restart atın ve iCUE tekrar kurun. iCUE kurduktan sonra üstüne plugin kurun ve restart atın. Sonra Armoury Crate kurun ve yine restart atın. Ardından Armoury Crate girin ama başka bir ayar yapmayın. iCUE açın ve orada size bir yazılımın kontrol etmek istediğini falan soracak küçük bir pencerede onu kabul edin. Sonrasında Armoury Crate Aura Sync menüsünden görebilirsiniz RAM'lerinizi.

Hocam bu tekli yanma problemi için mi bu söyledikleriniz yoksa Armoury Crate üzerinden RGB ayarı için mi?

Aura Sync pluginini yüklediniz mi?

Tabii ki yükledim ama PC'ye her girmemde Armoury Crate girip ayar yapmam gerekiyor yoksa RAM RGB'leri iCUE yazılımı üzerindeki ayara göre yanıyor.

Hocam bahsettiğim gibi bir deneyin. Çoğu hata düzeliyor bu şekilde kurulum yapınca.

Daha kötü olduğunu söyleyebilirim şu anda hiçbir şekilde Armoury Crate üzerinde görünmüyor RAM'ler önceden görünüyordu. Ayar falan da yapılıyordu.

Bahsettigim sirada ve sekilde temiz silme ve temi.kurulum.ile ve restart ata ata yaptiniz mi? Belkide 10 kere bu duzende yaptim 10umda da sorunsuz gorundu ramlerim listede. oncesinde ben de duzgun kurmadigim icin benzer sorunları yasiyordum.

Qyrica icue girinca sag ustte izin ver gibi bir ibare cikacak. Onu da onaylamaniz gerek. Boylece ram kontrolunu armory crate e verecek.

Problemin ayarlama kısmını çözebildim artık uygulamadan ayar yapabiliyorum ama PC açılırken tekli yanma problemini çözemedim. RAM'leri çıkartıp yer değiştirdim bu sefer de yanmayan taraf sağa geçmiş oldu :D

Bahsettigim sirada ve sekilde temiz silme ve temi. Kurulum. İle ve restart ata ata yaptiniz mi? Belkide 10 kere bu duzende yaptim 10umda da sorunsuz gorundu RAM'lerim listede. Oncesinde ben de duzgun kurmadigim icin benzer sorunları yasiyordum.

Qyrica iCUE girinca sag ustte izin ver gibi bir ibare cikacak. Onu da onaylamaniz gerek. Boylece RAM kontrolunu Armoury Crate'e verecek.

Nasıl yaparız?

O zaman sistem acilisinda iCUE otomatik baslatmayi deneyin hocam.

Kurulumu temiz yaptım hatta defterden falan da sildim komple hiçbir şey bırakmadım. Açılışta iCUE açık bıraktım. Tekli yanma problemi çözülmedi acaba RAM'de mi sıkıntı var.

O zaman sistem acilisinda iCUE otomatik baslatmayi deneyin hocam.

Hocam problemi çözdüm bayağı uğraştırdı ama hallettim device Memory mode diye bir bölüm var iCUE da oradan yanlışlıkla profile oluşturmuşum onu da tekli RAM'e kaydetmişim o yüzden 1 tanesi yanmıyormuş:D

Dosya Ekleri

• s.jpeg
    s.jpeg
    118,6 KB · Görüntüleme: 47
  • 1738776688438.png
    1738776688438.png
    135 KB · Görüntüleme: 39
  • a.jpeg
    a.jpeg
    155,2 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Technopat Haberler