Corsair RM750 750W vs FSP Hydro G Pro 850W

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4. sınıf kalitesiz kapasitör kullanıyor RM serisi.

GF1 alın. 1. sınıf Japon kapasitörler var.

Bilgilendirme amaçlı.

Videosunu attığın ürün eski RM serisi. Corsair'in yeni RM serisi 2019 yılında çıktı. Video ise 2015 yılına ait.

@RPM bunun hakkında da konu açsana.

FSP olan hakkında konu açtım, RM750 konusu mu açayım şimdi?

Tamam, yarım saatimi alıyor zaten, türkçeye çevir-kopyala-yapıştır :D.

Core Reactor veya GF1 alın, en iyi seçenekler:

FSP olan hakkında konu açtım, RM750 konusu mu açayım şimdi?

Tamam, yarım saatimi alıyor zaten, türkçeye çevir-kopyala-yapıştır :D.

Core Reactor veya GF1 alın, en iyi seçenekler:

Hocam GF1 ve XPG arasında kaldım, hangisini önerirsiniz? Ben araştırırken XPG stoklarda yok idi. O nedenle hiç hesaba katmamıştım ancak şimdi stoklara girmiş. Hangisini önerirsiniz?

Hocam GF1 ve XPG arasında kaldım.

Ben de ikisinden birini alacağım aslında.

Ben GF1 almaya karar vermiştim, büyük ihtimalle de öyle yapacağım.

Eğer ileride ekran kartı, anakart, işlemci yükseltmesi yapacaksanız Core Reactor alın, daha fazla güç girişi var.

GF1 %2 sadece farkla daha iyi, yani daha ileriye dönük olana (XPG) yönelmek daha mantıklı.

Ben 6-7 yıl ekran kartını yükseltmeyeceğim için GF1 alacağım, güç girişleri bana yetiyor.

İkisi de tier a.

Ben de ikisinden birini alacağım aslında.

Ben GF1 almaya karar vermiştim, büyük ihtimalle de öyle yapacağım.

Eğer ileride ekran kartı, anakart, işlemci yükseltmesi yapacaksanız Core Reactor alın, daha fazla güç girişi var.

GF1 %2 sadece farkla daha iyi, yani daha ileriye dönük olana (XPG) yönelmek daha mantıklı.

Ben 6-7 yıl ekran kartını yükseltmeyeceğim için GF1 alacağım, güç girişleri bana yetiyor.

İkisi de tier a.

Burada beni tedirgin eden kısım XPG'nin sanırım PSU sektöründe yeni oluşu. Bana riske girmek gibi geliyor bilmiyorum belki de PSU işinden anlamadığım için böyle düşünüyorum. Muhtemelen yakın zamanda stokları tekrar bitecek, o nedenle karar vermekte zorluk çekiyorum.
Ben kısaca aklınıza yatanı ve tipini beğendiğinizi alın derim.
Thermaltake daha çok güven veriyor gibi geliyor ama tamamen varsayım. Bilemiyorum.

Ben kısaca aklınıza yatanı ve tipini beğendiğinizi alın derim.

RM750 hakkında konu açmaya gerek yok sanırım:

@kandes2 hocam şöyle bir rehber yapmış zaten:

Bugün yakın fiyatta olan bu 2 PSU'yu kıyaslayacağım.

Hadi başlayalım!

12V değerleri: ikisi de 12V'dan tam güç veriyor. İkisi de burada benden tam not aldı.

Korumalar: RM750'de 6 adet( aşırı gerilim koruması, düşük gerilim koruması, aşırı güç koruması, aşırı sıcaklık koruması, aşırı akım koruması, kısa devre koruması) koruma bulunuyor. GF1'de de 8 adet koruma(aşırı gerilim koruması, düşük gerilim koruması, aşırı güç koruması, aşırı akım (+ 12V) koruması, aşırı sıcaklık koruması, kısa devre koruması, dalgalanma koruması, ani akım koruması) bulunuyor.

Kapasitörler: RM750'nin ana kapasitörleri su'scon marka, 4. seviye, yani bayağı kalitesiz olarak geçiyor, filtreleme kapasitörlerli ise 2. seviye, kaliteli sayılır. GF1'de ise ana kapasitörlerde en üst seviye(1. seviye) nippon chemi-con kapasitörler, filtreme kapasitörlerinde ise yine en üst seviye nippon chemi-con, en üst seviye olan nichicon ve yine en üst seviye olan polymers kapasitörler var. GF1 kapasitör olarak çok daha iyi.

Topolojiler: ikisinde de LLC ve DC to DC dönüştürücü var. İkisi de tam not alıyor.

Voltaj regülasyonu: 12V'da ikisi de neredeyse aynı, ikisi de %100 yük altında bile 12V altına düşmemiş, 5V'da da neredeyse aynılar, ikisi de 5V altına düşmemiş, 3.3V'da ise GF1 daha iyi, GF1 3.3v altına düşmüyorken RM750 3.275V civarına düşmüş. Fakat ikisi de gayet başarılı. 10 üzerinden 8 puan diyebilirim.

Bekletme süresi(hold-up time): burada ATX standartları 17 Ms'dir, RM750 şebekeden gelen elektrik kesilince 16.70 ms, GF1 ise 17.6 ms boyunca voltajı standartlar dışına çıkarmadan PSU'yu kapatmış. İkisi de gayet başarılı. Fakat burada GF1 daha önde.

Ani akım: bu durum hakkında çok bilgim yok. Fakat ne kadar düşük olursa o kadar iyi olduğunu biliyorum. RM750 74A, GF1 45A değere sahip. GF1 çok daha iyi.

%100 ve %110 yük: %100 yükte RM750 45 derece, 12V kanalı 12V'ın düşmemiş, 5V'da kanalı da 5V altına düşmemiş, fakat 3.3v kanalı 3.27V'a düşmüş. GF1'de 45 derece, 12V kanalı 11.984V'a düşmüş, 5V kanalı ise 5V altına düşmemiş, 3.3v kanalı ise 3.27V olmuş. İkisi de hemen hemen yakın sayılırlar. İkisi de burada başarılı, fakat RM750 %0.50 falan daha iyi.

Verimlilik: RM750 %93, GF1'de de %93 verimlilik var. İkisi de başarılı.

Fan sesi: %100 yükte RM750 fanları 36 dba, %100 yükte GF1 fanları da 36 dba ses çıkarmış. Çok sessiz değil ama PC'nin fan sesleri PSU fanını bastıracaktır.

Çapraz yük: çapraz yükte ikisi de başarılı, çok teknik bilgi veremeyeceğim.

Gelişmiş geçici yük testleri(ani akım testi): ben burada %50 yük, 1 Ms'i referans alıyorum. RM750 12V, 5V'da ani akım testinde başarılı olmuş, fakat 3.3V'da başarısız olmuş. GF1 ise 12V, 5V ve 3.3V'da, yani tüm ani akım testlerinde başarılı olmuş. GF1 burada 3.3v olarak daha iyi iş çıkarmış.

Dalgalanma: bu değer ne kadar düşükse o kadar iyi. İyi bir PSU'da %100 yükte 40 mv altı olmalı. RM750'de %100 yükte 12V kanalında 16.5 MV dalgalanma olmuş, GF1'de ise 13.9 mv. 5V'da ikisi de 14 mv civarı sonuç vermiş. 3.3V'da ise GF1 16 mv, RM750 14 mv sonuç vermiş. 12V kanalı daha önemli. Burada GF1 biraz daha iyi sonuçlar vermiş.

Koruma testi: incelemelerde koruma testleri hakkında teknik değer verilmiyor. İki güç kaynağının da korumaları işini lâyıkıyla yapıyor.

Sonuç: RM750'nin en büyük eksiğinin ana kapasitörlerinin kötü olmasıdır, bu durumu her zaman söylerim. GF1 ile yakın sonuçlar vermiş, fakat ana kapasitörler kalitesiz, o yüzden GF1 çok daha iyi diyebilirim. GF1'in rakibi RM750X. RM750 yerine GF1 alın, eğer GF1'den daha ucuza RMX serisini bulursanız RMX serisini tercih edin.

RM750 genel olarak iyi ama ana kapasitörler kalitesiz, o yüzden önermiyorum.

Arkadaşlar peki XPG Core Reactor 750W nasıldır? Bilgisi olan var mı?

Uzun süredir stoklarını beklediğim bir üründü önermek için. Alınır. Güzel ürün.

Burada beni tedirgin eden kısım XPG'nin sanırım PSU sektöründe yeni oluşu.
XPG değil, Channel Well Technology üretiyor.
Bu bütçede alınabilecek en iyi güç kaynaklarından. İncelemesini de bırakayım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı