Corsair RM750 750W vs FSP Hydro G Pro 850W

Hocam peki PCI-e kablosunu 8+8 takmamda bir sakınca olur mu? Gördüğüm kadarıyla SATA kablosunun üzerinde 3 yuva daha var 2 SSD ve 1 HDD bağlantısını tek SATA kablosuna yapabilir miyim? Bilginiz var mı?

3 Depolama birimini aynı yere bağlayabiliyor musunuz bilmiyorum, ama bağlayabiliyorsanız bile bağlamayın, farklı yerlere bağlayın.

PCI-e kablosunu 8+8 şeklinde takabilirsiniz, bildiğim kadarıyla sorun olmaz.

Motherboard yazan yere 24 pin anakart bağlantısı yapacaksınız.

CPU & VGA yazan yerlere işlemci ve ekran kartı güç kablosunu bağlayacaksınız.

Sata/molex yazan yere depolama birimi (SSD ve HDD) bağlayacaksınz.

@kandes2.

3 Depolama birimini aynı yere bağlayabiliyor musunuz bilmiyorum, ama bağlayabiliyorsanız bile bağlamayın, farklı yerlere bağlayın.

PCI-e kablosunu 8+8 şeklinde takabilirsiniz, bildiğim kadarıyla sorun olmaz.

Motherboard yazan yere 24 pin anakart bağlantısı yapacaksınız.

CPU & VGA yazan yerlere işlemci ve ekran kartı güç kablosunu bağlayacaksınız.

Sata/molex yazan yere depolama birimi (SSD ve HDD) bağlayacaksınz.

@kandes2.
Anladım hocam kablo fazlalığından kurtulmak için tek SATA üzerine bağlamayı merak etmiştim ancak ben de çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Emin olmak istedim, teşekkür ederim.
Güncelleme:
Arkadaşlar PSU bugün bana ulaştı ve montajını yaptım. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kabloları çok sert yani dar bir kasanız varsa şekil vermek epey zorlayacaktır. Ben montajını yaparken SSD ve HDD yuvalarının olduğu kızak yuvasını çıkarmak durumunda kaldım. Kablolara şekil vermek zor olduğu için yer kaplıyor. Onun dışında yaklaşık 2 saattir test ediyorum. OCCT power testlerinde bir sorun çıkmadı, coil whine yok, şimdilik oyunlarda bir sıkıntı çıkarmadı, kablolar kaliteli görünüyor, kablo uzunluğu ise gayet yeterli, ağır ve küçük bir yapıya sahip o nedenle çoğu kasayla uyumlu olacağını tahmin ediyorum. Kafama takılan tek konu ise PC kapanırken sanki bir anahtar atma sesi gibi ''tık'' sesi geliyor. Umarım normal bir durumdur. 2-3 saat için şimdilik gözlemlerim bu kadar, ilerleyen zamanlarda güncelleme yapacağım.
@RPM bu gelen ses hakkında bir fikriniz var mı? Örneğin RMx serisinde de mevcutmuş, röle sesi deniyor ama XPG kullanan iki kişiye de sordum kendilerinde böyle bir şey olmadığını belirttiler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video bana ait değil, bu cihaz RMx750 imiş ancak bende ki durum da bu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı