Corsair RM750 vs FSP Hydro G Pro HG2-750

Biraz araştırdım belki alacak arkadaşlarada bir fikir olur diye buraya ekliyorum.

Corsair RM750 serisinde aşırı güç, aşırı voltaj, aşırı ısınma, kısa devre, düşük voltaj korumaları var fakat aşırı akım koruması yok belki de çok önemli bir şey değil ama bu kadar para vermişken çok az daha ekleyip FSP Hydro serisi almaya karar verdım.

FSP Hydro G Pro serisinde.

Aşırı akım, aşırı güç, aşırı voltaj, aşırı ısınma, kısa devre, düşük voltaj gibi korumalar mevcut.

Corsair RM750 koruma özeliği

Aşırı Gerilim Koruması
Düşük Gerilim Koruması
Aşırı Güç Koruması
Aşırı Akım (+ 12V) Koruması
Aşırı Sıcaklık Koruması
Kısa devre koruması
Dalgalanma koruması

.

FSP Hydro G Pro'da UVP yani düşük voltaj koruması yokmuş bu arada. Ancak Pro versiyonda 10 sene garanti var. Eco tuşu mevcut ve 2 adet 4+4 CPU çıkışı mevcut. İşin ilginç tarafı Pro olmayan versiyonda bu koruma mevcut. Bir de Pro versiyonda 12 CM Fan varken Pro olmayan versiyonda 13.5 CM Fan mevcut.

Corsair'in 10 sene garantisi benim için önemliydi ama G Pro'da 10 seneymiş. Bunun dışında CPU kablo uzunluğunu öğrenemedim bazı PSU'larda kısa oluyormuş ve anakarta yetişmeyenler var. Mesela High Power 750W 80+ GOLD Performance GD'nin kablosu mid tower kasada bile yetişmiyormuş.

Aslında ilk olarak High Power düşündüm ama CPU kablosunun kısa olması ve almışken taksit falan yaparız, 10 sene garanti ile Corsair aklıma yatmıştı. G Pro'da şu an iyi duruyor.

Düşük gerilim koruması ne kadar önemli olabilir sizce?

Şu an da yaklaşık 8 senedir High Power Absolute 650W kullanıyorum. Bunun da kablosu kısa olduğundan ek kablo almak zorunda kaldım ama açıkçası çok hoşuma gitmiyor böyle kullanmak.

Son düzenleme:
FSP Hydro G Pro dün elime ulaştı 750W olanı CPU-GPU kabloları yeterince uzun fakat 24 pin güç kablosu biraz kısa gibi geldi bana ama ATX kasada yine yetişti kablolamayı düzgün yaparsanız sıkıntı çıkacağını sanmıyorum fakat bir sorun var OCCT programı ile PSU'ya yük bindirince 24.000 hata bulundu deyip program kendini kapatıyor güç isteyecek çeşitli oyunlarda tüm bileşenlere yük bindirdim PSU'yu zorlamak için fakat bir sorun olmadı programın hatalı olduğunu düşünmeye başladım. Ek olarak yük altında PSU'dan çeşitli cızırtı vb ses gelmiyor.

FSP Hydro G Pro dün elime ulaştı 750W olanı CPU-GPU kabloları yeterince uzun fakat 24 pin güç kablosu biraz kısa gibi geldi bana ama ATX kasada yine yetişti kablolamayı düzgün yaparsanız sıkıntı çıkacağını sanmıyorum fakat bir sorun var OCCT programı ile PSU'ya yük bindirince 24.000 hata bulundu deyip program kendini kapatıyor güç isteyecek çeşitli oyunlarda tüm bileşenlere yük bindirdim PSU'yu zorlamak için fakat bir sorun olmadı programın hatalı olduğunu düşünmeye başladım. Ek olarak yük altında PSU'dan çeşitli cızırtı vb ses gelmiyor.

Teşekkürler. Pro ile normal versiyon akakçe gibi yerlerde karışık listelenmiş. Almayı düşünen varsa dikkat ederlerse daha iyi olur. Yoksa yanlış ürün gelebilir.

Bir de 10 sene garantiyi Türkiye mi veriyorlar? Yoksa yurtdışına falan mı yollamak gerekiyor? Bu konuda FPS mi yoksa Corsair mi iyi? Türkiyede sanırım 2 sene garantisi olması lazım.

Son düzenleme:
Aldığınız firma 2 yıl garanti verir sanırım sonrasında sizin üretici firmayla iletişime geçmeniz gerekecek.

Bende FSP g Pro'yu kullandım maalesef bende mi şansızlık var bilemiyorum iki defa aldım ikisi de 1yıl olmadan bozuldu insanlar abartılı abartılı övüyor FSP'yi şu an Corsair RM eski serisini kullanıyorum 2.yılına girdi ve bir de FSP'nin Türkiye garantisi 2 yıl Corsair'in global garantisini olduğunu biliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı