Corsair şirketinin MP510 modeli üzerinde yaptığı değişiklik!

Makaleler
3
Corsair'in kağıt üstünde iyi gözüken bir SSD modeli olan MP510 hakkında bugün fark ettiğim sinir bozucu bir detayı paylaşmak istedim. Forumu taradım ama hakkında konusunu göremedim. Bazıları yazma hızının olağanın altında olduğunu söylemiş. Başka da bir şey göremedim.

Az evvel fark etmiş olduğum üzere, ilk başta 240, 480, 960 ve 1920 GB olmak üzere dört farklı seçenek ile (sonradan 4 TB olanı da çıkmış) piyasaya sürülmüş olan MP510 modelinin 480 ve 960 GB olan iki adet modeli Corsair tarafından yenilenmiş. Olmaz olsun öyle yenileme. Aklıma direkt olarak Adata'nın XPG SX8200 Pro modelini çaktırmadan iki kez değiştirmiş olması ve sonraki partilerde daha düşük performanslı kontrolcü ve NAND kullanmış olması olayı geldi. Corsair'in bu yaptığı çok da gizli saklı değil aslında. Fiyat arama motorunun birisinde (Akakçe) bu ayrım fark ediliyor. Farklı model numaralarını kullanarak Corsair'in sitesine ulaşıldığında bu üzücü değişiklik teyit edilmiş oldu. (Linkler ve yapılan değişikliğin etkisi aşağıdadır.)

Bu gerçeği fark edince dün Amazon üzerinden "Teknoraks" adlı satıcıdan sipariş ettiğim 480 GB MP510 SSD'nin siparişini henüz bana ulaşmadan iade başlattım. Geri gelir gelmez göndereceğim.

Yenilenmiş ve "kötüleşmiş" modellerin model numarası sonunda B harfi var. Corsair sitesinden anlaşıldığı kadarıyla eski sürüm olanlar tekrardan piyasaya sürülmeyecek. İşin kötü tarafı model ismini değiştirmeden yalnızca ürünün k.çında yazacak olan numaranın sonuna bir harf kondurmakla yetinmişler. Ayrıca bizde veya yurtdışında çoğu perakendeci bu ürünü satışa çıkardığında ürün başlığına bunu yazmıyor. Sadece ürün hakkındaki detaylı bilgilere bakarsanız bu numarayı görürsünüz. Görseniz ne olacak ki? Kaç kişi rezaleti fark edecek? Bu değişiklik üzerine bir de firmware ve SSD monitör programlarının kötü olması eklenince bu modelin alınmaması gerektiğini net bir şekilde söyleyebiliriz. @Astroscott , @PossibleTurco ve @Miyavlayan Ejderha üyelerinin hazırladığı listede PNY CS3030 ile kağıt üzerinde aynı gözüken bu SSD'yi önermemiş olmalarını anlayamamıştım. Sebebi neydi bilememiştim ama sıkıntıların hepsi ortaya çıktı. Adata'dan sonra artık Corsair'e olan güvenim de sarsıldı.

Reddit'te bizi uyaran elemanın iletisi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski model:

Yeni model(!):

Aynı durum 960 GB olan modelde de var. Ancak 240 GB, 1920 GB ve 4 TB olanlarda böyle bir şey yok.

CSSD-F480GBMP510
VS
CSSD-F480GBMP510B

Valla çöp etmişler canım diski.
Biz bunu 10TB veriye dayanıyor diye biliyorduk, ne ettin güzelim sen.

Sevmiyordum zaten bu modeli. Uygulaması milattan kalma gibi duruyor. Geçen Amazon'da indirime girmişti, alan arkadaşlar dikkat etsin. TBW ve IOPS değerlerini fena düşürmüşler. Çoğu yerde bilgileri güncellenmemiş bu arada. Neyse güzel konu, elinize sağlık.

Uzun zamandır bu durum var, yabancı forumlarda sıklıkla konuşuldu.
Fark etmene sevindim. En azından adata gibi aynı ücretten satmıyor, farklı bir kod ibaresi var.

Ben fazla kafa yormayacağım artık. Kredi kartıma iadesi gerçekleştikten sonra indirim denk gelmezse 500 GB A2000 alıp geçeceğim. SU630 gebermeden değiştirmem lazım.

İlla M.2 SSD almak zorunda değilsen, Amazon'da 870 EVO satılıyor 500GB 500 TL, uzun ömür için düşünebilirsin.

Bilgilendirme için teşekkürler. Forumda düşük hızdan şikayetçi olan birkaç üye vardı, ayrıca bir üyenin cihazında da 90 dereceleri görmüştü yanlış hatırlamıyorsam, ben bundan dolayı önermiyordum bu modeli.

Bundan sonra Corsair'in MP600 ve varyantları haricinde SSD konusunda yüzüne bakılmaz açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…