Corsair Spec Delta tepesine 140mm kaç fan takılır?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Katılım
14 Haziran 2019
Mesajlar
12.093
Makaleler
4
Çözümler
68

Bu fandan 3 tane alıp kasama Molex'le bağlamak istiyorum. 2 tane 140mm rahat sığar biliyorumda 3 tane emin değilim. Eğer sığmaz ise 2 tane 140mm yeterli olur mu ya da 3 tane 120mm mi almalıyım?

Not: Üst tarafa egzoz olarak kullanacağım.
 
Merhabalar, imzanızdaki ürünlerin aynısına sahibim. Herhalde Vatan Bilgisayardan aldınız :).Psu üzerinde olan delikli yere 120mm fan takmayı düşünüyorum ekran kartının daha serin çalışmasını sağlamak için ancak fanı anakartta nereye bağlayacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? Birde kasanın önündeki plastik kapağı çıkartmadan ve ekran kartı fan profil ayarı yapmadan önce 78 dereceleri gören ve %80 fan hızını geçen ekran kartım artık 71 dereceyi %71 fan kullanım oranını hiçbir şekilde geçmiyor. Yalnız, ön kapağı açınca kasa biraz daha tozlanmaya başladı. Bunu engellemek için fan filtresi almayı düşünüyorum. Belki işinize yarar diye paylaşmak istedim. Bu arada kasanın üst tarafı 140*2 fan desteği sunuyor diye biliyorum.
 
2060 Ventus XS bana NVIDIA kullanmayı bıraktırmıştı. Gerçekten o kartı soğutmak için ne kadar fan varsa almanızı öneririm :D Ayrıca muhtemelen coil whine olacağı için kasayı kapalı tutarak soğutmaya çalışın.
 
Fanı anakartta nereye bağlayacağımı bilmiyorum.

Anakarta bir CPU fan bir de sistem fan var. CPU fan kısmına işlemci bağlı. Sistem fan kısmında kasadak 4 fan çoklayıcıyla bağlı ve hız değerini anakart sıcaklığına göre ayarlıyor. Ben ekran kartı fan devirini bilmiyorum ama tam yükte 80 derece çalışıyor. Galiba düşük devir olduğu için çünkü çok az fan sesi var. Son olarak yeni konu açmanız daha doğru olur.
2060 Ventus XS bana NVIDIA kullanmayı bıraktırmıştı. Gerçekten o kartı soğutmak için ne kadar fan varsa almanızı öneririm :D Ayrıca muhtemelen Coil Whine olacağı için kasayı kapalı tutarak soğutmaya çalışın.

Hocam siz kullanmış biri olarak sizin kartada mı CW vardı. Çünkü bende de var.
 
Test etmek lazım ama şahsen 3 tane 120mm'i sondan ikisi egzoz en baştakini de hava giriş için takarsan iyi olur gibi. Geri türlü hepsi egzoz çok fark edeceğini sanmam. Soğutma akışı nasıl olmalı bu konuda uzman biri varsa yardımcı olabilir ben varsayım olarak söylüyorum öyle yap en iyisi olur diyemem.
 

Corsair sitesinde 2 tane 140'lık takıldığı belirtilmiş. 3*120 ibaresi yok maalesef.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (18).png
    Ekran Görüntüsü (18).png
    173,3 KB · Görüntüleme: 87

Geri
Yukarı