Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB 3600MHz vs. LPX 16 GB 3600MHz

Vengeance RGB PRO'da RGB'ye para ödüyorsunuz. Benim ışıkla işim yok derseniz 3600MHz LPX de işinizi görür. Gidip de testini tabii ki yapmadım ama dışarıdan bakıldığında LPX ve RGB PRO'nun farkı bu bence. Ama ille de aklıma yatsın dersen G.Skill Ripjaws V 3600MHz CL18 RAM de alabilirsin bence. Donanım Arşivi ikisini de kullanmıştı. İkisi de gayet fiyat performans RAM'ler ama ışık istiyorsan o başka, o zaman al. Mantıklı olur RGB PRO'yu almak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
LPX modelleri sadece ışıksız değil aynı zamanda Low Profile belleklerdir. Low profile bellekleri her tür kasada sorunsuz kullanırsınız çünkü ufaktırlar ve soğutma blokları büyük değildir. RGB Pro modeli ise çoğu kasada bazı büyük hava soğutmalarla birlikte kullanılamaz (mesela Noctua NH-D15), aynı şekilde birçok kasada üst kısma radyatör takmak istediğinizde RAM yükseklik sınırına takılırsınız. Yani ergonomik anlamda RGB Pro bellekler dezavantajlıdır. Ama uyumluluk konusunu iyi araştırdıysanız ve RGB istiyorsanız alabilirsiniz.
 
Hiç RGB takıntım yok. Aksine ışıklı kasa ram falan bana çok gereksiz geliyor. Soruyu sorma amacım hangi Ramin performansı daha yüksektir bir de hangisi daha ısınmadan serin çalışır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı