Corsair Vengeance RGB Pro overclock sonrası hatalar

• Konuyu başlatan kino
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 108
  • Görüntüleme 7.278
3200 MHz. XMP yani.
@kino

tCL 18
tRCDRD 22
tRCDWR 22
tRP 22
tRAS 42
tRC 80
tRFC 600
DRAM Voltage 1.32V
SoC Voltage 1.08V

Dener misin son olarak?

Eğer bu ayar da error verirse XMP disabled yapıp (XMP açmadığında durum ne oluyorsa.) TestMem5 dene.

3200Mhz XMP;

Screenshot_1.png

Verdiğin ayarlar;
Screenshot_2.png

2133Mhz ve kalan ayarlar otomatik, bu testi 1 dakika daha uzun bıraktım;
Screenshot_3.png

RAM ölmüş sanırım, geriye başka bir şey kalmıyor. Ama hâlâ nasıl bu hale geldiği hakkında bir fikrim yok. Bu arada işlemcide herhangi bir OC yoktu değil mi?

Yok yahu bu teneke sample'ın nesine overclock yapayım. CPB ve PBO açık takılıyor öyle. Ben Amazon'dan aynı RAM'i bir sipariş edeyim yarın gelir yaparız eski ayarları. Bunu da bir Corsair ile görüşüp iade için geri sepetlerim.

Screenshot_1.png

Yok yahu bu teneke sample'ın nesine overclock yapayım. CPB ve PBO açık takılıyor öyle. Ben Amazon'dan aynı RAM'i bir sipariş edeyim yarın gelir yaparız eski ayarları. Bunu da bir Corsair ile görüşüp iade için geri sepetlerim.

Eki Görüntüle 1291189
Ben olsam Corsair almazdım tekrardan. Corsair RAM'lerini hiçbir zaman sevmedim, kötü PCB ve bin kullanıyorlar. Belki de RAM'in bu hale gelmesindeki etken PCB ve bin kalitesidir. Crucial Ballistix öneririm eğer arasında çok fark yoksa.

@BerkayZ87 aynı veya farklı bir çip kalitesindeki herhangi bir RAM veya RAM kitini aldıktan sonra benzer olayla karşılaşmamak adına nasıl bir önlem almak lazım bu durumda peki? Verdiğin ayarlar halbuki güvenilir aralıklarda olmasına rağmen bellekler bir şekilde patlamış gibi görünüyor ayrıca bu önerdiğin timing & voltaj gibi regülatif parametreler işlemcinin bellek kontrolücüsünün çıkabileceği eşik tolerans limit(ler) ine de bağlı olabilir mi? Mesela en basitinden bu kino'daki 3300X'in OC potansiyelinin zayıf olması aynı zamanda bu bellek kontrolücüsünün de patates olduğu anlamına mı geliyor? Bilgim fazla yok bu konuda, yanlış bir mantık da izlemiş olabilirim aydınlanmak isterim 👍🏻

Kontrolücüsünün de patates olduğu anlamına mı geliyor?

Doğru orantlılı olmayabilir belki bu, fclk da veya uclk da sıkıntı yok çünkü bellek sıkıntı veriyor.
Core'lar ile fclk ve uclk aynı zarda değil farklı zarlarda.

Corsair'in PCB veya Bin'i ile alakalı ama eskiden sorun çıkarmaması garip, bu sorunlar genelde Corsair da çıkıyor.
4gbit Micron'a çıkan bir RAM'de (gene Corsair) idi, XMP değerlerini bile yemiyordu 100ns üstünü veriyordu hep.

@BerkayZ87 aynı veya farklı bir çip kalitesindeki herhangi bir RAM veya RAM kitini aldıktan sonra benzer olayla karşılaşmamak adına nasıl bir önlem almak lazım bu durumda peki?
Çipe göre voltaj vermek gerek. Her çipin safe voltageı var. Ama şu an bu çipte safe voltageın bile altında olmamıza rağmen böyle bir hata yedik. Zaten bu yüzden şaşırdım bu kadar. Mesela CJR çipe 1.5V verirsen degrade olabilir ama 1.42V degrade olmasına aklım ermedi. Belki de kaçırdığım bir yer var.
Verdiğin ayarlar halbuki güvenilir aralıklarda olmasına rağmen bellekler bir şekilde patlamış gibi görünüyor ayrıca bu önerdiğin timing & voltaj gibi regülatif parametreler işlemcinin bellek kontrolücüsünün çıkabileceği eşik tolerans limit(ler) ine de bağlı olabilir mi? Mesela en basitinden bu kino'daki 3300X'in OC potansiyelinin zayıf olması aynı zamanda bu bellek kontrolücüsünün de patates olduğu anlamına mı geliyor? Bilgim fazla yok bu konuda, yanlış bir mantık da izlemiş olabilirim aydınlanmak isterim 👍🏻
Bellek kontrolcü sadece FCLK, ProcODT, CLKDRV, SoC Voltage, VDDP, VDDG IOD, CCD gibi ayarlarla alakalı. İşlemci silikonuyla bellek kontrolcü silikonu birbirinden bağımsız. İşlemci silikonu patates olup bellek kontrolcü silikonu god tier olabilir yani.

@BerkayZ87 verdim aynısından sipariş şimdi kim uğraşacak imza düzenlemeyle, Youtube'da her videonun altındaki donanım bilgisini değiştirmekle. Corsair uğraşsın ne yapalım bozuldukça atarım kafalarına. Bakalım bunda ne olacak yarın teslim olur. Gelir gelmez XMP ile Memtes86 ve TestMem5'e girişip sana ZemTimings bilgisini atarım. %99 aynı çiptir zaten de ne olur ne olmaz.

@BerkayZ87 verdim aynısından sipariş şimdi kim uğraşacak imza düzenlemeyle, Youtube'da her videonun altındaki donanım bilgisini değiştirmekle. Corsair uğraşsın ne yapalım bozuldukça atarım kafalarına. Bakalım bunda ne olacak yarın teslim olur. Gelir gelmez XMP ile Memtes86 ve TestMem5'e girişip sana ZemTimings bilgisini atarım. %99 aynı çiptir zaten de ne olur ne olmaz.
Hangi XMP'yi satın aldın?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı