Corsair VS450 vs FSP FSP500 vs Aerocool AE-CYLNP500 vs Silverstone 500W

@hakan yaeger
@Samotne Ciasteczka
Merhaba biraz daha araştırma yaptım ve bir sistede şöyle bir yorum buldum. Ne kadar doğrudur sizce? Ve çok etkisi olur mu çünkü ben masaüstünü çok kullanmıyorum öyle çok mükemmel bir şeye ihtiyacım yok. 11 senedir falan çin malı ucuz bir psu kullanıyordum. Çin malı kondansatör kullanılmış demiş bu bir eksi mi? Benim attığım FSP'de Japon kondansatörler vardı sanırım. Cidden bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın.

Yorum şu şekilde:
"Diğer kullandığım kaliteli güç kaynaklarımdan çok daha hafif (ki iyi bir şey değil) ve daha az komponent kullanılarak üretilmiş. Dışarıdan görebildiğim kadarıyla Bulk Kapasitör olarak Çin malı FOAI marka 85 derece 2000 saat ömürlü bir elektrolitik kondansatör seçilmiş, gözüm hiç tutmadı. FSP'den taş gibi bir Japon kondansatörü beklerdim. İçerisinde solid kondansatörlerin olması iyi.. +3.3V ve +5V hatları +12V hattından dönüştürülerek veriliyor. Bu tip çıkışta güvenlik ve koruma mekanizmalarının tip ve etkinliği daha da önem kazanıyor. Kablolar ince, bir bakıma iyi, daha kolay konumlandırılabiliyor. Akım taşıma kapasitesi de herhalde yeterlidir. Cihaz neredeyse buz gibi, normal kullanımda zerre ısınma yok. Fanı çok sesli çalışıyor. Sistemimin en çok gürültü yapan bileşeni şu anda. 200W bile çekmiyorken bu gürültü varsa tam yükte herhalde elektrik süpürgesiyle yarışıyordur. Tek rahatlatıcı şey FSP markası, uzun yıllar kaliteli güç kaynağı denince ilk akla gelen firma olan FSP umarım kalitesini bozmamıştır. Bu PSU yu torunlarıma miras bırakmak istiyorum; haydi FSP, üzme beni!"
2018 versiyon olması yenilenmiş olduğunu gösteriyor fakat doğru değil o yazı. Stoktaki Mağazalara basarak oturduğunuz şehirde stoğu olup olmadığını görebilirsiniz.

Eki Görüntüle 721477
Maalesef yaşadığım şehirde yok.
 
@engin123 AHBC'de Çin malı kapasitörler var diye biliyorum, HV'de Japon olması lazım.

Japon kapasitörler daha iyidir Tayvan malı kapasitörlere göre.

HV PRO kötü bir ünite değil, o berbat no name Çin malı PSU'lar ile kıyaslanamaz bile.
 

Geri
Yukarı