Cortana'nın bitmeyen Türkçeleşme serüveni

Kapkara Kedi

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2017
Mesajlar
340
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler. Windows 11'in kararlı sürümünü kurduğumda her ne kadar zaten umudumu kesmiş olsam da Cortana'yı Türkçe kullanabiliyor muyum diye bir deneyecektim. Ancak yıllardır olduğu gibi hala aynı şeyle karşılaşıyoruz. Microsoft gerçekten Cortana'yı Türkçeleştirmek için çalışıyor mu? Yoksa kullanıcıları mı oyalıyor? Bu hikayenin sonu Half-Life 3 gibi mi olacak sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Cortana'nın olayı tam olarak neydi, Ciri'ya da Google asistan mantığında bir şey mi olacaktı başarılı olsaydı?

Planları o olmalıydı. Ama işler pek de istenildiği gibi gitmedi. Büyük ihtimalle hazır asistanlardan biri ile çalışabilirler ya da satın alıp onu da batırırlar.
 
Hocam Cortana'nın olayı tam olarak neydi, ciri yada google asistan mantığında birşey mi olacaktı başarılı olsaydı?

Siri, Google Asistant, Alexa gibi bir sey olmaya kalktilar. Soyle bir cihaz dahi urettiler:

1633521421199.png


Basarisiz oldular. Yazilim gelistirme standartlari ve kod kalitesi acisindan Microsoft; Apple ve Google'in getir goturunu yapar.
 
Oysa çok güzel bir projeydi. Aslında bence Windows Phone ile başarı yakalansaydı bu Cortana projesini ilerilere taşıyabilirlerdi. Veya Cortana fikri daha öncelerden üretilseydi daha güzel olabilirdi. Tabi ben böyle düşünüyorum, Microsoft da illaki düşünmüştür :) Sonu Nokia gibi kötü olmuş bittiyse tamamen
 
Cortana işe yarayan bir şey değil zaten. Telefonumdaki Google Asistan bile bilgisayarımda daha fazla şey yapabiliyor olabilir.
İngilizce öğrenmediğiniz sürece ölene kadar böyle şeyleri dert edip durursunuz. Öğrenmesi en kolay dillerden. O kadar millet öğreniyor bir Türkler öğrenmiyor.
 
Aslında ben de İngilizce biliyorum ama kendi ana dilim varken neden farklı bir dilde kullanmak isteyeyim ki. Hem yıllardır Cortana için Türkçeleştirilecek şeylerini okuyunca insan bekliyor yani. Telefonumda olanı bilgisayarda da kullanabilsem güzel olurdu
 
O kadar millet öğreniyor bir Türkler öğrenmiyor.
Bununla alakalı bir İngilizce öğretmeninin tespit niteliğinde videosunu izlemiştim, Özer Kiraz hocanın önerisiyle. Sorunun yanlış öğretim yönteminden kaynaklandığını, İngilizceyi iyi öğrenen milletlerinse zaten dillerinin İngilizce ile aynı dil ailesinden türediğini... anlatıyordu. Problemi doğrudan Türklerin gevşekliği olarak görmek bence doğru değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı