Cougar Aqua 360 alınır mı?

Zaten iyi bir pompa ile yüksek devirlerde çalışmasına gerek kalmıyor. Hava basıncını referans almayın.

Ben şansımı denemek istiyorum açıkçası. 800 TL karda olcağım en azından ya da 2300TL Allah'a emanet. Sıvı soğutmalardan hiç anlamam. Pahalı markalardan ROG STRIX'ler yaklaşık 4CFM basınca sahip, 2. el alacağım 2.9CFM sizin ki ise 2.4CFM. Hiç anlamam ama bazı konularda hava basıncına da bakılması gerektiğini görmüştüm.

Ben şansımı denemek istiyorum açıkçası. 800 TL karda olcağım en azından ya da 2300TL Allah'a emanet. Sıvı soğutmalardan hiç anlamam. Pahalı markalardan ROG STRIX'ler yaklaşık 4CFM basınca sahip, 2. el alacağım 2.9CFM sizin ki ise 2.4CFM. Hiç anlamam ama bazı konularda hava basıncına da bakılması gerektiğini görmüştüm.

Bilgisayar için ikinci el olarak almayacağım belki tek bileşen bu olabilir. Bunun şakası yok olası bir kaçak ve her şey için çok geç olabilir, en iyi ihtimalle belirli bir süre sonra pompa bozulabilir ve bu sorunun ilk söylediğime kıyasla daha çok olmasını istersiniz, bunun yerine eğer bütçe sorun ise kule tipi bir soğutma tercihinde bulunun. En azından başınız ağrımaz.

Bilgisayar için ikinci el olarak almayacağım belki tek bileşen bu olabilir. Bunun şakası yok olası bir kaçak ve her şey için çok geç olabilir, en iyi ihtimalle belirli bir süre sonra pompa bozulabilir ve bu sorunun ilk söylediğime kıyasla daha çok olmasını istersiniz, bunun yerine eğer bütçe sorun ise kule tipi bir soğutma tercihinde bulunun. En azından başınız ağrımaz.

Sızma durumu olabilir diyorsunuz. B planı Arctic alacağım 2. el test imkanı mevcutmuş fakat satıcının müsaitlik durumu olmayabilirmiş garanti alabileyim diye ucuz alayım dedim fakat evet haklısınız. Diğer hocam ve sizin tavsiyeleriniz üzerine farklı bir ürüne yönelmeye karar veriyorum sağ olun.

Sızma durumu olabilir diyorsunuz. B planı Arctic alacağım 2. el test imkanı mevcutmuş fakat satıcının müsaitlik durumu olmayabilirmiş garanti alabileyim diye ucuz alayım dedim fakat evet haklısınız. Diğer hocam ve sizin tavsiyeleriniz üzerine farklı bir ürüne yönelmeye karar veriyorum sağ olun.
Hocam gereksiz risk alıyorsunuz. Arctic ne kadar? İlanları atın bakalım.

Son gelişmeler; Farklı bir 2.el sıvı soğutucu ilanı buldum, bir toptancıda MSI MAG CoreLiquid 360R V2 aldım. İlk önce uzay montaj testi yaparak satın aldım her şeyi yerli yerinde. Mesela AM4 bir sokete sahip bir Ryzen 5 işlemciyi fanları olmadan sadece radyatörü ile 2 dakikalık stress testinde maximum 55-60 derece sonuç verdi. Henüz kurmadım fakat tertemiz görünüyor birkaç gün kullanılmış ve satılmış bir cihaz olduğu söylendi, testler de gayet tatmin ediciydi bence.

Biz yazacağımızı yazdık, yaşanabilecek olumsuzluklara dair bilgi verdik ve sizi uyardık, sizin için en uygun seçenekleride sunduk, karar size kalmış, umarım bir problem yaşamazsınız ve güzel günlerde kullanırsınız.

Hocalarım Allah sizden razı olsun, sizleri tam olarak dinlemedim fakat tavsiyeleriniz üzerine farklı bir ürüne yöneldim iyi ki de yönelmişim işlemcim 90W limitte aldığım sıvı soğutmalı sistem en düşük hızlarda maximum 55 derece gösterdi stress testlerinde. Eğer kendi kafama göre gidip 2. el ne olduğu belirsiz Cougar alsaydım bence bu kadar iyi sonuç alamazdım ki bozulacağı da aşikar ne olduğu belirsiz bir şey. Sayenizde çok daha kaliteli bir soğutucu edindim Allah razı olsun sizden daha iyileri sizin olsun inşallah.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı