Counter-Strike 2 macOS Desteği Sunmuyor

Hocam o zaman o oyunu hiç düşünmeyim bende de aynı MacBook var sizin hoşunuza gitmediyse muhtemelen benim de gitmez gerçi yüklemicem ama öylesine bir şeyler dedim vallaha :D
Valla senin hoşuna gidebilir belki, oyun olarak güzel ve grafik olarak çok tatmin edici çünkü. Ben sadece MacBook'ta bu incecik klavye ile oyun oynama hissini sevmedim her şey çok narin. Tuşlara bir şey olacakmış gibi hissettiriyor. :D

Windows sahibiyken ne güzel mekanik gaming klavyelere çat çut basıyordum hiçbir şey olmuyordu. :D

Eskiden macOS, OpenGL'yi de destekliyordu. Bugün ise macOS tamamen Metal'e entegre durumda. Sıfırdan yazılması lazım veya yeni emulatorlerin yapılması varsa bile port edilmesi lazım. Valve, Linux üzerinde çok yatırım yapıyor oyun oynansın diye ama macOS'da öyle bir pazar yok. macOS'a uzun süre CS2 gelmeyecektir bence pazar payında artış olmazsa veya macbook son kullanıcıya ulaşmazsa.

Yorumlara katılmıyorum. Kitlesi küçük de olsa Mac'te oyun oynayan insanlar var. Elbette Hardcore oyuncular değil ancak akşamları gelip yarım saat, bir saat oynayıp çıkan insanlar bunlar.

Yorumlara katılmıyorum. Kitlesi küçük de olsa Mac'te oyun oynayan insanlar var. Elbette Hardcore oyuncular değil ancak akşamları gelip yarım saat, bir saat oynayıp çıkan insanlar bunlar.
Valve için çok yük olacağını düşünüyorum. Basit bir şey olsaydı ekleyeceklerini düşünüyorum. Belki ileri ki zamanda eklerler.

Eskiden Mac'in Windows'dan çok farkı yoktu. x86 mimarisi ve kabaca yaygın olan OpenGL desteklenmesiyle çok bir şey gerekmeden oyunlar portlanabiliyordu. Şimdi hem x86 desteği gitti, hem OpenGL'nin yerini Metal aldı. Oyunların artık sıfırdan yazılması veya ciddi modifiyelere ihtiyacı var. Bu küçük miktarlarda macOS oyuncusu için taşın altına el uzatılmaz. Apple bunun için Metal 3'ü yayımladı, uzun zamandır Vulkan ve DirectX'de olan özellikleri ekledi, Kendi DLSS'ini entegre etti, bununla beraber Wine'ı kendileri alıp Windows'dan portlama aracı çevirdiler ancak yeterli değil bence. Apple'da uzun süre birebir anlaşmalar olmadığı sürece büyük çaplı oyunları göremeyeceğiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı