Counter Strike: Global Offensive açılmıyor

İşletim sistemi
Windows 8.1

MarieeZy

Decapat
Katılım
27 Aralık 2020
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, dün akşam sorunsuz bir şekilde çalışan oyunun bugün açılmamasının ardından sorun çözmeye yönelik bir çok deneme yapmama rağmen yine de açılmadı. Forumdaki Process Monitor programının kullanımıyla ilgili rehberde ve videodakileri uygulayarak bir logfile oluşturdum. Fakat hangi .dll'yi silmem gerektiğini bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow yazın. İşlemin bitmesini bekleyin. Yapmadığınız Windows güncelleştirmeleri varsa yapın. Ekran kartı sürücünüzü aşağıdaki rehbere göre kaldırıp sonrasında tekrar güncel sürücüyü kurun. Ek olarak DirectX aracını kurmayı deneyin.
 
Laptopumu sabah formatladım, aslında formatın öncesinde ve de sonrasında bu dediklerinizin hepsini yaptım. Sonrasında akşama kadar fazlasıyla kurcaladım. Gözüme ilginç gelen ve araştırmalarıma rağmen çözümünü bulamadığım birkaç şey oldu. DxDiag kısmında harici ekran kartının DirectX özellikleri sekmesinde diğerlerinin etkin olmasına karşın "Direct3D Hızlandırılması" bölümünün yok olarak belirtildiğini gördüm. Bir başka gözüme çarpan şey ise masaüstünde ise NVIDIA Denetim Masası'nı açmaya çalıştığımda uygulama tamamen donuyor. Bu iki durumun konuyla alakası olabileceğini düşündüğümden aktarmak istedim. Yardımın için teşekkür ederim.
Bu arada formattan sonra yine açılmadığını görünce olay günlükleri görüntüleyicisinden kontrol ettiğimde adlarını tam hatırlamıyor olsam da hatası sık karşılaşılan iki .dll dosyasından dolayı hata verdiğini gördüm. Acemilik yapıp bu iki .dll dosyasını daha önce başka uygulama için indirip düzelttiğim sitelerden indirdim ve gerekli yerlere koydum. Bu işlemlerden sonraki üçüncü denememde oyun yine açılmadı ve olay günlüklerini görüntülediğimde oyunu her açışımda çökmesine rağmen bu .dll hatalarıyla veya başka bir hatanın raporlanmadığını gördüm.
 
Son düzenleme:
Konuyu çok da uzatmamak için anlatmadım. Aslında bu olay ilk başta bilgisayarın sıradan bir yeniden başlatma işlemi sonrasında çökmesiyle ve onarılmamasıyla başladı tam iki gün öncesi idi. Yine birçok şey denedim yaklaşık 3-4 saatin ardından bilgisayarı güvenli modda başlatıp harici ekran kartımı devre dışı bırakmak aklıma geldi ve bilgisayar normal modda da açıldı. İlk cevabınızdaki çözümleri denememe harici ekran kartını tekrar etkinleştirmemle bilgisayar yine açılmamaya başladı. Bundan dolayı bu sabah format yoluna başvurdum. Formatın hemen ardından gerekli olan tüm driver ve programları kurdum. Olay günlükleri görüntüleyicisinde eksik gördüğüm ve elle klasörlere attıklarım msvcr120.dll ve mscvr100.dll dosyaları olması lazım. Sistemimde 4 GB RAM olmasına rağmen birkaç ay önceki Windows 10 formatını denememde sıkıntılar yaşadığımı bu yüzden 8.1'de kaldığımı hatırlıyorum. LogFile'dan anlayamaz mıyız acaba sorunu?
 
İşlemcin Intel değil mi? Eğer Intel ise eski dahili GPU sürücüsü sebep oluyor olabilir. Teamviewer verirsen birkaç deneme ile sorunu çözebilirim.
 
Hangi işletim sistemindesiniz şuan?
 
Windows 8.1 Pro. Crackli değil fakat kurulum yaparken istediği aktivasyon anahtarını internetten bularak geçiştirdim. Asıl bilgisayarımda orijinal Windows 10'un sadece dijital aktivasyonu olduğundan her ne kadar onu da 8.1'den yükseltmiş olsam da elimde anahtar olmadığı için böyle geçiştirdim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı