Merhabalar,
Öncelikle forumda sürekli olarak CSGO ile ilgili konular açılıyor bende bu konulara ithafen bu konuyu açma gereksinimi duydum.
Başlamadan önce şunu belirtmek isterim oyunu Counter Strike'den beri oynuyorum yani ilk oyundan bari 1.3 ile başladım çocukken sonra 1.5, 1.6 gitti. Geçtiğimiz yaz CSGO'ya geçiş yapmak zorunda kaldım.
Oyundaki rankımı soracak olursanız biraz dengesiz bir rankım var. Distinguished Master Guardian rankım var fakat oyunum o kadar iyi değil. Aim olarak Nova 3-4 seviyesinde sayılırım. Oyun olarak ise DMGdeyim rankımda olduğu gibi.
Dilerseniz konuya geçiş yapayım.
Counter Strike : Global Offensive oyun taktiği bakımından nasıldır ?
Bu soru ile pek karşılaşmam fakat oyuna girince bu sorunun cevabını çok büyük bir kitlenin bilmediğinden eminim. Oyun Counter Strike'ye göre çok daha fazla dinamizme sahip ve bu hareketlilik içinde rakibinizi yenmek gerçekten zor olabiliyor. Oyunda bulunan 2 taraf (CT, T) farklı oyun rollerine sahiptir fakat oyunda bunlar sürekli karıştırılıyor. CT tarafı bomb side savunmak zorundadır. Bu savunmayı yaparken CT tarafı ileride oynamak yerine bomb side yani bomba kurulma alanına yakın olmalıdır. Tabiki sürekli olarak bomba alanında duracak değiliz bu tamamen oyunun gidişatına bağlı. T tarafı ise en az hasar alarak ve ölüm alarak bombayı kurmak zorundadır. Bunu yapmanın birçok yöntemi vardır bu da oyunun gidişatına bağlıdır. Atıyorum oyunda biraz kötü durumdayızdır ve bu roundu almak zorundayız yavaş harekette işe yaramadı bu yüzden olabildiğinde hızlı bir şekilde bombayı kurmaya çalışabiliriz.
Counter Strike : Global Offensive'de nasıl daha iyi olabilirim ?
En çok sorulan soru şüphesiz budur. Oyunda nasıl iyi olabilirim ? Oyun ayarları beni iyi yapar mı ? Oyunda donanım ne kadar önemli ? vs. vs. Oyunda iyi olmak istiyorsanız öncelikle asla ve asla heyecanlanmayacaksınız. Unutmayın bir şeyde başarıya ulaşmak için çalışmak ve tekrar yapmak gerekir. Çok fazla tekrar yapan, içeriği bilen bir öğrenci sınavda nasıl başarılı oluyorsa oyunu iyi okuyabilen biriside oyunda başaracaktır.
Aim geliştirmek için düzenli bir şekilde aim çalışmanız gerekir. Fakat bunu sakın unutmayın "Aim rekabetçi maç atarak geliştirilmez !" aim geliştirmek için düzenli bir şekilde atölyede yer alan "aim training" maplerinde çalıştıktan hemen sonra 30 dakika deathmatch atmak gerekir. Bunu alışkanlık haline getirirseniz aiminiz çok iyi yerlere gelecektir.
Aim için 2. şey mermi kontrolü yani recoil, anti recoil. Oyunda tüm silahların farklı veya birbirine yakın recoilleri yani tepmeleri vardır. Bu tepmeleri engellemek için anti-recoil yani tersine tepme yapmamız gerekir. Silahlara dair recoilleri şurada bulabilirsiniz.
CS:GO Recoil Mechanics - twowordbird (Resimleri siteye yükleyemem kusura bakmayın bunları hazırlayan arkadaş çok uzun süre emek verdi reddit, hltv gibi yerlerde de aynı link kullanılıyor farklı bir kaynağa yüklenmesi pek tercih edilmez.)
Yukarıdaki linkte İngilizce olarak recoil, anti-recoil gibi kavramlar çok detaylı bir şekilde anlatılmış. Bunu pekiştirmek için şu videoyu şiddetle tavsiye ederim.
Bu videoda m4 ve ak47 recoillerini bulabilirsiniz.
Bu videoda ise aim geliştirmeye dair birçok şey bulabilirsiniz.
Konumuz dağılmadan devam edelim. Yukarıda size birçok kaynak verdim daha fazla bilgi yazmama gerek olmadığını düşünüyorum. Son olarak çalıştığım haritaların linklerini atmak istiyorum.
steamcommunity.com: Steam Workshop :: training_aim_csgo2
steamcommunity.com: Steam Workshop :: Aim Map
steamcommunity.com: Steam Workshop :: Fast Aim/Reflex Training Map [SP vs Bot Map] / aimtraindriving
Yazının devamı gelecektir. Lütfen sorularınızı konu altından sorun. Aynı zamanda buna dair daha detaylı yazıyı sitem üzerinden paylaşacağım fakat öncelikle Technopat'ta yer alacak.
Konu berbat bir şekilde sanırım birazdan gözden geçireceğim. Chrome'de sorun var ceza almazsam sevinirim.