COVID-19 ile nasıl savaşırız? Semptomları nelerdir? Virüsü iyi tanıyor muyuz?

Geçmiş olsun paçayı zor kurtarmışssın. Üçüncüde şansın çok düşük biliyorsun değil mi? Aşılarını olmadın mı?
İlk doz aşımı oldum. Sonraki de bu ay içerisinde olacağım.
 
Yakalanan kişiler nasıl bir his olduğunu anlatabilirler mi ? Hayatınızda hiç öyle hasta oldunuz mu ? Hastalık sonrası ne gibi etkiler bırakıyor. Şimdiden Allah herkese acil şifalar versin.
 
Yakalanan kişiler nasıl bir his olduğunu anlatabilirler mi? Hayatınızda hiç öyle hasta oldunuz mu? Hastalık sonrası ne gibi etkiler bırakıyor. Şimdiden Allah herkese acil şifalar versin.

Herkes ayrı şekilde atlatıyor. Bazıları yatak döşek olurken, bazıları hiçbir şey olmamış gibi atlayabiliyor.
En önemlişey hastalık geçmişinin olmaması bağışıklığınızın güçlü olması. 80/90 yaşında iki üç kez geçirip sorunsuz yaşayan var 20/25 yaşında ağır şekilde geçirip vefat eden de var.
Sigara ve benzeri şeyleri içenlerde vs. daha zor ve ölümcül olabiliyor.
 
Merhaba. Annemle beraber (annem bugün 3. dozunu da güç bela oldu) 2 doz sinovac'a 1 doz hatırlatma dozu olarak biontech'i yaptırdık. Çok kalabalık ortamlarda çift maske takıp el temasının çok fazla olduğu ortamlarda lateks eldiven takıp öyle çıkıyorum evden marketlere. Arabayla giderken bile çift maske takıyorum. Sinovac'dan 3 ay sonra yaptırdığım biontech kolumda acı oluşturdu, 5 ay sonra hatırlatmayı yapan annemde bugün acı oluşmadı, farklı olarak. Çünkü benim vücudumda sinovac kalıntıları halen vardı ve kolumdan zerk edilirken bir önceki aşıyla kariştığı için bu yanma hissi oluşmuştu, uzman doktorların bu konuda açıkladığı üzere tek nedeni kesinlikle de buydu.

Bizim şu anda aşıdan başka bir kurtuluşumuz ne yazık ki yoktur, aşılarını herkes mutlaka ama mutlaka yaptırabilmeli, "ben gelecekte kısır kalır mıyım" vb. demesin, bu günü mutlaka da kurtarmaya çalışsın derim. Bu günü kurtarıp çok sağlam olarak atlatamadıktan sonra gelecekte 5-10 yıl sonraki kulaktan dolma medya kirlenmesi eseri zararlı yan etkilerini düşünebilecek bir lükse ne yazık ki şu anki şartlar itibariyle sahip değiliz.

Mutasyon geçiren çok yeni virüslere karşı da güçlü aşıların da (moderna, biontech gibi) bloke gücünün bulunabildiği ifade ediliyor, bu konuda hiçbir tereddüt olmamalıdır.. Mutasyonlı kovid'in artık ateş, tat bozukluğu, koku bozukluğu, vb. en tipik etkilerinin yanında burun akıntısıyla artık karıştırılabileceği, soğuk algınlığına çok benzese bile çok masum burun akıntısının bile covid-19 mutasyonlu virüsü belirtisi olabilme olasılığı malesef ki bulunuyormuş. Bu derece karmaşık (kaotik) bir ortamda en doğrusu derhal randevu alıp en yakın sağlık merkezlerine gidip gereken dozda aşılarımızı yaptırmak şeklinde olmalıdır. Çünkü sağlıklı, çok risksiz yaşamak bu hayatta her şeyin üzerinde olup her şeyden daha güzeldir, hayat yaşamaya değerdir. En başta da tabi ki her zaman sağlık olsun diyorum.

Not: Şarkıcı Tarkan ve Yıldız Tilbe bile sonunda pes ederek aşılarını yaptırmaya karar verdi, aklın yolu birdir, başka çarelerinin kalmadığını bir şekliyle de öğrendiler.. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Çok kalabalık ortamlarda çift maske takıp el temasının çok fazla olduğu ortamlarda lateks eldiven takıp öyle çıkıyorum evden marketlere. Arabayla giderken bile çift maske takıyorum.
Bu dediğin biraz abartı. İlk olarak birinci sorunundna bahsedeyim. O lateks eldiven vb. kullanılmasında sourn ok, sorun onu düzgün çıkartmasını bilmekte ve doğru çöp atığına ulaştırabilmekte. Nasıl çıkartılacağını öğrenmişseniz sorun yok.
Diğerine geçelim, çift maske yerine 3M maskeler aynı etkiyi yapıyor, çift maske sizin hava akışınızı etkileyip akciğer ve bazı farklı sorunlara yol açar ileri ki dönmelerde. 3M kullanın bu kadar yoğun bir yerdeyseniz.

Diğer anlattıklarınız haklısınız aşı çıkmadığında herkes aşı ne zmana çıkacak deniliyordu en büyük korunma yöntemi aşı olduğundan. Çıktı ancak bu sefer de akılsız kesim yaptırmamak için başkalarına örnek teşkil olmaya çalışıyor.

Yabancılardan bile tanınmış isimler aşı karşıtlığı ile bilinenler, coronaya yakalanıp hastahaneye düşünce akılları başlarına geliyor. Bunları da görmeyen hala bir kesim ısrarından vazgeçmeyebiliyor. Başa gelince iş işten geçmiş oluyor bunun fakrında olması lazım milletin.

Kısırlık yapar korkusu bazılarında oluyor dediğin gibi ancak yeni yayınlanan bir makalede aşının kısırlığa değil tersine sperm hareketliliğine olumlu etkisi yansımış.

Kısırlık tehlikesi RNA ve yeni tip aşılarda mevcut pasif aşılarda bu sorun yok veya şüphe aklınızda olmasın. O kadar korkuyorsanız pasif(Ölü) aşı olun.
 
Yakalanan kişiler nasıl bir his olduğunu anlatabilirler mi ? Hayatınızda hiç öyle hasta oldunuz mu ? Hastalık sonrası ne gibi etkiler bırakıyor. Şimdiden Allah herkese acil şifalar versin.
Kardeşim Delta varyantı pozitif çıktı (14 yaşında) Gripten bile hafif geçirdi, normal gündelik hayatına odasında devam etti. Aşıların etkisi muhtemelen (2 doz Biontech). Bu arada insan içine asla maskesiz çıkmıyoruz ama yine de bir şekil kaptı, yani maskeye güvenip aşı olmamak veya aşıya güvenip maske takmamak saçmalık.
 
Bu Covid bana 2.5 senedir hala bulaşmadı ve hiç aşı olmadım. Gelsin bulaşsın bana varsa görelim ben hazırım.
 
Bu COVID bana 2.5 senedir hala bulaşmadı ve hiç aşı olmadım. Gelsin bulaşsın bana varsa görelim ben hazırım.

Yahu kaç tane haber yapıldı bu tür söylemler için, hâlâ böyle düşünüp yaşayabiliyorsan sana daha ne diyelim... Bu arada aşı zorunlu diye biliyorum, en azından ikinci doza kadar, siz nasıl yaptırmadığınızı iddia ediyorsunuz anlamadım?
 
Yahu kaç tane haber yapıldı bu tür söylemler için, hâlâ böyle düşünüp yaşayabiliyorsan sana daha ne diyelim... Bu arada aşı zorunlu diye biliyorum, en azından ikinci doza kadar, siz nasıl yaptırmadığınızı iddia ediyorsunuz anlamadım?

İlk defa aşı zorunlu sanan birini gördüm. 😀Burayı Belçika'yla karıştırın galiba, Türkiye'ye gel.
 

Geri
Yukarı