COVID-19 ile nasıl savaşırız? Semptomları nelerdir? Virüsü iyi tanıyor muyuz?

Ha anladım ben seni, sen onlardansın, hani iflah olmazlardan... Sana hayatta başarılar dostum.
 
Covid-19 aşısının yaptırılması Türkiye'de hala bir tavsiye niteliğinde, bir zorlama veya bu konuda yapılmış herhangi bir yaptırım yoktur. Ancak uçaklara binerken, kapalı mekanlara girerken HES kodu, aşı sertifikası, vb. sorgulamalar sorulabiliyor. Çok büyük, kapalı pazarlara, büyük marketlere girerken yapılan temassız ateş ölçümü son günlerde ortadan kalkmış görünüyor. Örneğin Koç-taş'a geçen yıl temassız ateş ölçümü yapılmadan hiç girilmiyorken son girişlerimde bu tür uygulamaların artık tamamen kalktığını sadece maske şartının halen geçerli olduğunu görüyorum. Kolay gelsin.
 
Haziran 2021, Temmuz 2021 ve Aralık 2021 olmak üzere 3 doz BioNTech aşımı yaptırdım. Yaşım 21. Hipotiroidi ve insülin direncim var ve tedavilerini halihazırda görmekteyim.

Pazartesi günü öksürük başladı ve salı günü (dün) devam etti. Dün COVID-19 AG Test Kiti ile yaptığım testin sonucu pozitif çıktı. Dünden beri bol bol su ve çay içtim, vitamin takviyesi aldım. Bugün 3. gün ve öksürüğüm yok denecek kadar azaldı.

Öksürük dışında; halsizlik, tat ve koku kaybı, kas ve eklem ağrısı vesaire yaşamadım. Salıyı çarşambaya bağlayan gece çok kısa süre ateşim yükseldi ve hafif üşüme hissi (BioNTech aşısı yan etkileri gibi) yaşadım o kadar.

Nezle ve gripten pek bir farkı yok (hatta hasta bile etmedi diyebilirim) şu haliyle. Kronik rahatsızlığım bulunmuyor. Sağlıklı beslenen biri olmadığım için bağışıklığım da pek iyi sayılmaz ama ona rağmen hafiften bile hafif diyebileceğim şekilde geçiyor. 2 gündür odamda izole durumdayım.

Aşı olun, hijyen kurallarına uyun ve yakın temastan kaçının. Kapalı alanlarda mutlaka maske takın. Sağlıklı günler dilerim. 😊

Ayrıca bknz: Çip maceram :)



4 Mart 2022: Çok daha iyiyim. Öksürük, halsizlik, tat ve koku kaybı, kas ve eklem ağrısı, ateş gibi belirtilerim yok. Hafif burun akıntısı var o da daha birkaç gündür hafif tıkandığı için acısını çıkartıyor gibi.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Ne güzel, bu konuda alınan son sonuç pozitif olup covid'in çok hafif (hafif nezle, soğuk algınlığı gibi) geçebilmesi tamamen sizin kendi iradenizle (aşılarınızı çok düzenli olarak yaptırabilmenizle) olabilmiştir, bu açıdan sizi tebrik ediyorum, kendi sağlığının korunma bilincinde olabilmek çok güzel bir olaydır.

Dün 5. dozu biontech olarak yaptırdım, 2 sinovac, 3 biontech'le 5 aşıyla tam korunanlardanım ben de. Gülü (aşıyı) seven dikenine (kol sızısına) birkaç gün mutlaka sizin ve benim gibi bu konuda çok hassas olan kimseler mutlaka dayanır, bu çok zor değil. Dün akşama kadar aşılı olarak buradan yazı yazdım, gece nefesimde hafif ateş belirtisi, el, ayaklarda hafif ateş vardı, bugün hepsi geçerek kayboldu. Son aşıda tavsiye edieln süre olan 3 ayı geçmedim, 1 aralık-1 mart gibi dün bu aşı uygulaması gerçekleşti, bir öncekinde 5 ay ara vermiştim, daha önceki olan hatırlatma dozunda.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugünkü Bilim Kurulu toplantısı sonucundaki yaptığı son açıklamada; bağışıklık sistemi oldukça zayıf olanların 4. dozu mutlaka yaptırmalarını, sıradan sağlıklı insanların ise 3'ü biontech dozlu ise buna pek de gerek olmadığının özellikle altını çizdi. Ben kendime çok güvenmediğim ve aşının vücuda sıfır zararına inandığımdan 5. dozu yaptırmamayı hiç düşünmedim. Çünkü daha önceki bilimsel açıklamalar biontech'in antikor seviyesinin belirli bir süre sonunda (6 ay sonu) hiç kalmayacağını, bu süreler boyunca hatırlatma dozlarının salgın tümüyle ortadan kalkmadığı sürece devam etmesinin gerekli olduğunu özellikle belirtmişti. Kolay gelsin.
 
Pazartesi günü öksürük başladı ve salı günü (dün) devam etti. Dün COVID-19 AG Test Kiti ile yaptığım testin sonucu pozitif çıktı. Dünden beri bol bol su ve çay içtim, vitamin takviyesi aldım. Bugün 3. gün ve öksürüğüm yok denecek kadar azaldı.
Geçmiş olsun, Çayı fazla içme. Yerine maden suyu dene iyileşene kadar.
 
Haziran 2021, Temmuz 2021 ve Aralık 2021 olmak üzere 3 doz BioNTech aşımı yaptırdım. Yaşım 21. Hipotiroidi ve insülin direncim var ve tedavilerini halihazırda görmekteyim.

Pazartesi günü öksürük başladı ve salı günü (dün) devam etti. Dün COVID-19 AG Test Kiti ile yaptığım testin sonucu pozitif çıktı. Dünden beri bol bol su ve çay içtim, vitamin takviyesi...
Bugün 2. kez test kitiyle yaptığım sonuç da pozitif çıktı. Yine de hastaneye gidip PCR testi yaptırdım ve sonuç pozitif. Geçen haftaki hafif öksürüklerim olmamasına rağmen, başka herhangi bir semptom göstermiyor olmama rağmen hala daha şu anda taşıyıcıyım.

COVID-19'un en kötü yanı da bu. Semptom göstermiyorsanız test yapmıyorsunuz/yaptırmıyorsunuz ve taşıyıcıysanız bunu bilemiyorsunuz.

3 doz BioNTech aşımı iyi ki olmuşum diyorum. Testler pozitif demese COVID-19'un farkında bile olmazmışım.
 
Murat hocam monkeypox halini de bekliyoruz malum yeni hastalık artık.
Aynen ancak bunun nadir bir hastalık değil bilinen bir şeyin varyantı ve tedavi yöntemleri var diye açmadım. Sadece teşhisi biraz zor acil durumlarda onu da buradan anlatmak zor olduğundan iyi bir Acil uzman veya enfeksiyon hastalıkları uzmanının teşhisi önem taşıyor maalesef.

Dünyada salgın niteliğinde olmadığından şimdilik düşünmüyorum açmayı tehdit edecek bir duruma gelirse ayarlarız bir şeyler :)
DSÖ tarafından ülkemizde onaylanmış vaka yok ancak çevre ülkelerde mevcut bilinen Dünyada vaka sayısı da 700/1000 arasında olacak bu ayaların sonunda Şu an dediğim gibi korkutucu bir yaygınlık yok.

s5d4f4sd5f.jpg
 

Geri
Yukarı