COVID-19 pandemisi nasıl sonuçlanacak?

Exotic

Hectopat
Katılım
9 Temmuz 2014
Mesajlar
651
Çözümler
1
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Tüm dünyayı birden etkisi altına alan bu pandemi hakkında herkesin iyi kötü, ilginiç ya da sıradan görüşleri vardır. Sizlerden bu pandeminin nasıl sonuçlanacağı hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Dünya üzerinde çok kısa zamanda çok fazla şey değişti. Sizce pandemiden sonra teknolojiye daha entegre tamamen Online odaklı bir hayat mı yaşayacağız yoksa eski hayatımıza geri mi döneceğiz? Görüşleriniz nelerdir?
 
Bitmez anam bu. Şu an sokağa çıkma yasak ama hala ev gezmelerine giden var. Onlara hakkım haram olsun. Biterse maskelere yabancı kalmayacağız. Korona, grip gibi hastalık olmaya devam edecek.
 
2022-23 yılına kadar bu pandemi sürecektir. Aşının bulunmasıyla virüsü kontrol altına alacağız artık, ancak aşı bulundu diye sosyal mesafe ve maske takmaya devam etmeliyiz. Her ne kadar artık aşı olanlar bu virüs yüzünden ölmeyecek olsa da bulaşma ihtimalini ortadan kaldırmıyor aşılar, özellikle inaktif aşılar. MRNA aşılarının koruma oranı inaktif aşılara göre özellikle Sinovach'ın Coronavach aşısına göre epey fazla.

Bu virüs bize bu tür salgınlarda ülkelerin sağlık alt yapısının ne kadar kırılgan ve yetersiz olduğunu da gösterdi. Bu virüs benzeri küresel salgınlar ilk olmayacağı gibi son da olmayacak.

Virüsün bize en önemli dersi bizi kurtaracak tek yolun, tek çıkış noktasının bilim olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bizi kurtaran yine bilimin gücü oldu, bilim adamlarına ve sağlık çalışanlarına çok şey borçluyuz. Bu pandemi süresi boyunca ortaya koydukları çabalardan dolayı bu insanlara minnettarız.

Normal hayatımıza dönmek biraz daha zaman alacak maalesef. Eninde sonunda eski günlerimize döneceğiz.
 
2023'e kadar devam edecek bence. Fakat 2022'nin kasım aylarına doğru kontrol altına alacağımızı düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı