COVID-19'a yakalanmak

Teurastaja.

Kilopat
Katılım
18 Nisan 2019
Mesajlar
1.459
Çözümler
10
Neredeyse 3 yıldır hastalanmıyorum. Her şeye dikkat etmeme rağmen ve 2 doz Biontech aşısı olduğum halde dün test olduğum PCR testi pozitif çıktı. 2 gün önce hiçbir şeyim yokken dün sabah uyandığımda birden boğazım ağrımaya başladı ve geceden beride düşmeyen ateşim var. Bunların dışında başka bir yerimi etkilemedi. Bu hastalığa ne iyi gelir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıl önce bana da COVID-19 bulaşmıştı. Sağlılı beslenerek, dinlenerek ve evdeki spor aletlerinden biraz spor yapınca 1 buçuk haftada kurtulmuştum.
Hocam aynı zamanda geçmiş olsun. Allah şifa versin. İnşallah en kısa sürede iyileşirsiniz.
 
Geçmiş olsun. Öncelikle bol bol sıvı tüketin. Sıvıya ihtiyacınız olacak. D vitamini de önemli olacak bu süreç içinde. Bol portakal, mandalina, elma, armut vs. tüketmenizi tavsiye ederim.
Ev içinde maske takın, kendinize havlu vs. ayırın. Kimseyle ortak eşya kullanmayın.
 
@Silinen üye Aşı olan hasta olmayacak diye bir şey yok maalesef. Elbet yakalanacaksın hastalığa. Aşının amacı hastanelik olmamanı sağlamak.

Evde dinleneceksin. Seni aile hekimin arar. Ona belirtilerini söyle, sana ilgili ilaçları yazsın. Bunun dışında Günde 1 defa Coraspin alabilirsin tok karnına.
 
Çok şiddetli boğazım ağrıyor, aşırı zor yutkunuyorum ve yemek bile yiyecek durumda değilim. Sağlık kuruluşlarını arasam hastaneye yatırdıklarında ne yaparlar?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı